Vi har byggt en ny orderläggning för webben

Av Avanza

28 nov 19

Share

Från och med idag kan du testa vår nya orderläggning för aktier. Du gör det enkelt genom att klicka på länken ”Jag vill aktivera nu”, som du hittar högst upp i gamla orderläggningen. Vi är supernyfikna på att veta vad du tycker, så skriv gärna i kommentarsfältet här nedan.

Vad är nytt?

 • Orderläggning i belopp. När vi frågade många av våra kunder vad de oftast utgår ifrån när man lägger en order, så svarade så gott som alla att de utgick ifrån ett ungefärligt belopp som de sedan, ibland med hjälp av miniräknare, dividerade med den kurs de tänkt lägga. Det tror vi att vi kan hjälpa till med. Därför kan man nu ange det belopp man vill handla för, och sedan hjälper vi till med uträkningen. Du kan även ange ett belopp när du ska sälja.
 • Mobilanpassad. Nästan 50% av alla besök till orderläggningen sker via mobiltelefoner. Därför har vi byggt den nya orderläggningen för aktiehandel med mobilen och paddan i åtanke.
 • Tydligare återkoppling. När du lägger en order så är det viktigt att du känner dig trygg. Därför kan du nu på ett tydligt sätt se vad som hänt med din order efter att den är lagd, exempelvis om din order har gått till direktavslut, delavslut eller om marknaden är stängd.

Vad händer nu?

Att ändra på vår orderläggning är ingen enkel sak. Många av er har stenkoll på hur vår gamla orderläggning fungerar och använder den dagligen. Därför väljer vi att erbjuda den nya orderläggningen som ett val, där du själv får välja när du vill börja använda den.

Vi kommer lägga in fler funktioner i löpande under de närmaste veckorna och det är superviktigt att du testar den nya och hör av dig till oss med allt som skulle kunna göras bättre. Det är tillsammans som vi skapar det bästa verktyget för din ekonomi!

Här nedan ser du ett par exempelbilder på den nya orderläggningen, som bland annat illustrerar att det nu är enklare att se vad som hänt med din order efter att den är lagd (klicka på bilderna för större storlek).

/Team Handel

   

Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Avkastningen kan också öka eller minska på grund av förändringar i valutakursen. Vi reserverar oss för eventuella fel i aktie- och fondinformationen som lämnas på denna sida. Åsikter och slutsatser som framkommer i bloggen är skribentens egna och skall inte ses som investeringsråd och/eller åsikter från Avanza.

Relaterade inlägg

Kommentarer

15 svar till “Vi har byggt en ny orderläggning för webben”

  • Hej Tomas! Du bör kunna se courtage dels i bekräftelsen men även om du klickar på pilen bredvid ”Totalt belopp inkl. avgifter” 🙂 Hälsningar, Team Handel.

 1. Ni får se till att få över allt som finns i den gamla, speciellt saknar jag
  * hur väljer man hur länge ordern skall vara giltig (detta är nogo funktion för mig)

  * Se fler avslut
  * aktuella ordrar
  * mina innehav (i den valda aktien)

  I övrigt gnällande så vänligen ha inte en extern kommentars när man har användarkonton på er sida det minskar chansen för er att få en kommentar dramatiskt.

  • Hej Andreas! Vi kommer lyfta över all funktionalitet stegvis. Istället för att vänta tills ”allt är klart” så väljer vi att rulla ut bitarna pö om pö. På så vis tar vi in mätdata samt synpunkter så att vi succesivt kan förbättra och bygga en riktigt bra orderläggning 🙂 Vad gäller giltighetsdatum så är det under utveckling och kommer inom kort. Dagens order och avslut kan du idag se i aktuellt papper, men vi jobbar vidare på övrig summering. Aktuell innehav kan du idag se för det kontot som är valt, men vi jobbar även här med en summering över fler konton. More to come med andra ord! Hälsningar, Team Handel

 2. Kul med uppdateringar.
  Men en sak jag saknar är att kunna ändra kursen stegvis, såsom i den gamla orderläggningen.

  • Hej Fredrik! Vi jobbar på grafiken kring det. Du kan trycka pil upp/ner på tangentbordet om du sitter vid en dator. Det funkar i alla inmatningsfält. Hälsningar, Team Handel

 3. Jag tycker den gamla orderläggningen har en härligare upplysningseffekt när det sker avslut. Vet inte om det bara är färgval eller fler saker. Men justera gärna den då jag enbart använder gamla nu för att enklare se exakt vilka avslut som skedde

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.