Vår nya innehavssida

Innehavssidan är en av våra mest besökta och använda sidor. Vi har fått mängder med förslag under åren som gått och det känns därför extra kul att kunna realisera en del av dessa!

Uppdatering 24/3

Stort stort tack för all den feedbacken vi har fått under de här veckorna. Det har hjälpt oss enormt i vår prioritering att få fram förbättringar. Inom kort kommer vi att komma med en större uppdatering som innehåller. 

  • Möjlighet att välja om man vill se köp/sälj knappar på direkten 
  • Möjlighet att välja att slå ihop värdepapper som finns på flera konton till samma rad som standardinställning
  • Skräddarsy dina egna kolumner och flikar så att du får se exakt de värdena du vill

Tillägg 17/4

  • Sammanslagna värdepapper som finns på flera konton går nu att expandera.
  • Både ”Totalt värde” och ”Tillgängligt för köp” går att klicka på för att se vilka siffror som bidrar till totalen. 

Framöver kommer vi titta närmare på hur vi kan göra det enklare att skapa egna grupperingar av innehav och välja ut specifika konton att titta på. Vi kommer också att fortsätta lägga till fler värden som man kan välja bland till sin egna kolumnuppsättning. 

Sortera, markera och gruppera!

Vi börjar med att det absolut populäraste önskemålet äntligen är på plats – nämligen att kunna sortera innehaven i valfri ordning.

För att göra funktionen ännu mer kraftfull har vi också lagt till möjligheten att kunna markera innehav som du sen kan titta på separat. Det gör det enklare för dig att analysera och utvärdera värdepapper som ligger på samma, eller olika, konton men som kanske ingår i olika investeringsstrategier.

Markera genom att klicka på raden för innehavet, och när du sen gjort ditt urval trycker du på knappen ”Visa bara markerade” i toolbaren som dyker upp längst ner.

Fler värden för dig som vill ha allt på samma ställe  

Ett annat populärt önskemål har varit att kunna se fler värden samtidigt för att slippa gå fram och tillbaka mellan detaljsidorna för respektive innehav. Därför har vi lagt till ännu fler värden som grupperats in i olika flikar (hela 29 st!) – Utveckling, Inköpsinfo, Utdelningar, Handelsinfo och Historik.

Under ”Utdelningsinfo” kan du nu bland annat se direktavkastning, hur många utdelningar ett bolag har varje år(!) och dessutom enkelt hålla reda på när du får nästa utdelning.

Är man en riktig börshaj är det såklart viktigt att kunna hålla reda på hur handeln har utvecklat sig under dagen. Ett tips är därför att ta en extra titt på ”Handelsinfo”. Här kan du bland annat se hur högt eller lågt en aktie har handlats och hur mycket som har omsatts under dagen.  Det är dessutom möjligt att få en bra överblick över hur öppning- och stängningspriserna i callen utvecklar sig.

Under historikfliken kan du enkelt se hur dina värdepapper har utvecklat sig, alltifrån senaste veckan och ända tillbaka till 5 år.

Förbättrad jämförelsefunktion

Ett annat väldigt populärt önskemål har varit att kunna jämföra sin utveckling med valfritt index eller värdepapper. Du kan därför nu enkelt lägga på precis vilka, och hur många, värdepapper du vill.

Utdelnings- och fördelningsgraf

Längst ner på sidan hittar du utdelningsgrafen. Där kan du, förutom att se dina totala historiska utdelningar, även se din årliga utdelningstillväxt. Med ett klick på stapeln kan du se exakt hur mycket varje bolag har bidragit med under året du valt.

Det har också blivit enklare att se hur stor andel av ditt sparande som ett enskilt innehav utgör. I cirkeldiagrammet ser du först skillnaden mellan olika tillgångsslag (aktier, fonder, likvider etc). För att se hur stor del ett enskilt värdepapper utgör så klickar du på respektive kategori.

Tajta till innehavslistan genom att minska radhöjden

Ett annat populärt önskemål senaste tiden har varit att kunna komprimera tabellraderna för att dra nytta av skärmstorleken. Högst upp till höger hittar du en inställningsknapp för ”Låg radhöjd” som ser till att du kan göra just detta. Du får även själv välja om du vill ha grafen in- eller utfälld. Givetvis kommer vi ihåg inställningen till nästa gång du besöker sidan.

Arbetet framåt?

Vi kommer aldrig att känna oss klara med sidorna under Min Ekonomi utan kommer ständigt fortsätta att göra justeringar och förbättringar. Därför är vi väldigt intresserade av vilken mer funktionalitet ni skulle vilja ha? Ingen funktion är för stor och inget värde är för litet! Vi vill veta vad du tycker, så skriv gärna en kommentar i fältet nedan så blir vi jätteglada!

Här hittar du den nya innehavssidan.

/Team Följa & Förbättra

Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Avkastningen kan också öka eller minska på grund av förändringar i valutakursen. Vi reserverar oss för eventuella fel i aktie- och fondinformationen som lämnas på denna sida. Åsikter och slutsatser som framkommer i bloggen är skribentens egna och skall inte ses som investeringsråd och/eller åsikter från Avanza. 

Relaterade inlägg