Vår nya innehavssida

Av Avanza

30 jan 20

Share

Innehavssidan är en av våra mest besökta och använda sidor. Vi har fått mängder med förslag under åren som gått och det känns därför extra kul att kunna realisera en del av dessa!

Uppdatering 24/3

Stort stort tack för all den feedbacken vi har fått under de här veckorna. Det har hjälpt oss enormt i vår prioritering att få fram förbättringar. Inom kort kommer vi att komma med en större uppdatering som innehåller. 

 • Möjlighet att välja om man vill se köp/sälj knappar på direkten 
 • Möjlighet att välja att slå ihop värdepapper som finns på flera konton till samma rad som standardinställning
 • Skräddarsy dina egna kolumner och flikar så att du får se exakt de värdena du vill

Tillägg 17/4

 • Sammanslagna värdepapper som finns på flera konton går nu att expandera.
 • Både ”Totalt värde” och ”Tillgängligt för köp” går att klicka på för att se vilka siffror som bidrar till totalen. 

Framöver kommer vi titta närmare på hur vi kan göra det enklare att skapa egna grupperingar av innehav och välja ut specifika konton att titta på. Vi kommer också att fortsätta lägga till fler värden som man kan välja bland till sin egna kolumnuppsättning. 

Sortera, markera och gruppera!

Vi börjar med att det absolut populäraste önskemålet äntligen är på plats – nämligen att kunna sortera innehaven i valfri ordning.

För att göra funktionen ännu mer kraftfull har vi också lagt till möjligheten att kunna markera innehav som du sen kan titta på separat. Det gör det enklare för dig att analysera och utvärdera värdepapper som ligger på samma, eller olika, konton men som kanske ingår i olika investeringsstrategier.

Markera genom att klicka på raden för innehavet, och när du sen gjort ditt urval trycker du på knappen ”Visa bara markerade” i toolbaren som dyker upp längst ner.

Fler värden för dig som vill ha allt på samma ställe  

Ett annat populärt önskemål har varit att kunna se fler värden samtidigt för att slippa gå fram och tillbaka mellan detaljsidorna för respektive innehav. Därför har vi lagt till ännu fler värden som grupperats in i olika flikar (hela 29 st!) – Utveckling, Inköpsinfo, Utdelningar, Handelsinfo och Historik.

Under ”Utdelningsinfo” kan du nu bland annat se direktavkastning, hur många utdelningar ett bolag har varje år(!) och dessutom enkelt hålla reda på när du får nästa utdelning.

Är man en riktig börshaj är det såklart viktigt att kunna hålla reda på hur handeln har utvecklat sig under dagen. Ett tips är därför att ta en extra titt på ”Handelsinfo”. Här kan du bland annat se hur högt eller lågt en aktie har handlats och hur mycket som har omsatts under dagen.  Det är dessutom möjligt att få en bra överblick över hur öppning- och stängningspriserna i callen utvecklar sig.

Under historikfliken kan du enkelt se hur dina värdepapper har utvecklat sig, alltifrån senaste veckan och ända tillbaka till 5 år.

Förbättrad jämförelsefunktion

Ett annat väldigt populärt önskemål har varit att kunna jämföra sin utveckling med valfritt index eller värdepapper. Du kan därför nu enkelt lägga på precis vilka, och hur många, värdepapper du vill.

Utdelnings- och fördelningsgraf

Längst ner på sidan hittar du utdelningsgrafen. Där kan du, förutom att se dina totala historiska utdelningar, även se din årliga utdelningstillväxt. Med ett klick på stapeln kan du se exakt hur mycket varje bolag har bidragit med under året du valt.

Det har också blivit enklare att se hur stor andel av ditt sparande som ett enskilt innehav utgör. I cirkeldiagrammet ser du först skillnaden mellan olika tillgångsslag (aktier, fonder, likvider etc). För att se hur stor del ett enskilt värdepapper utgör så klickar du på respektive kategori.

Tajta till innehavslistan genom att minska radhöjden

Ett annat populärt önskemål senaste tiden har varit att kunna komprimera tabellraderna för att dra nytta av skärmstorleken. Högst upp till höger hittar du en inställningsknapp för ”Låg radhöjd” som ser till att du kan göra just detta. Du får även själv välja om du vill ha grafen in- eller utfälld. Givetvis kommer vi ihåg inställningen till nästa gång du besöker sidan.

Arbetet framåt?

Vi kommer aldrig att känna oss klara med sidorna under Min Ekonomi utan kommer ständigt fortsätta att göra justeringar och förbättringar. Därför är vi väldigt intresserade av vilken mer funktionalitet ni skulle vilja ha? Ingen funktion är för stor och inget värde är för litet! Vi vill veta vad du tycker, så skriv gärna en kommentar i fältet nedan så blir vi jätteglada!

Här hittar du den nya innehavssidan.

/Team Följa & Förbättra

Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Avkastningen kan också öka eller minska på grund av förändringar i valutakursen. Vi reserverar oss för eventuella fel i aktie- och fondinformationen som lämnas på denna sida. Åsikter och slutsatser som framkommer i bloggen är skribentens egna och skall inte ses som investeringsråd och/eller åsikter från Avanza. 

Relaterade inlägg

Kommentarer

297 svar till “Vår nya innehavssida”

 1. Men alltså – aktielistan under innehav tar så mycket mer plats nu, men ändå visas mindre info än tidigare!

  Jag ser t.ex. inte längre hur många aktier jag har!
  Jag ser inte heller vilken tid kursen uppdaterades (mycket viktigt i mindre bolag med låg omsättning)!
  Jag ser inte ens vad för inköpskurs jag har på aktierna!

  Varför försvann dessa viktiga kolumner, samtidigt som den nya tabellen ändå kräver mer plats?
  Jag törs nog påstå att det som försvunnit är det jag normalt kikar på mest :/

  Hoppas gamla sidan kan få leva kvar på ett eller annat sätt, för de som föredrar den 🙂

  /Seb

  • Vi har lagt till en del fler värden än tidigare vad gäller handel. Förutom tid & senast kurs så kan du numera se högst/lägst/aktuella kurser och omsättning. Du hittar kolumnerna samlade under fliken ”Handelsinfo”.

   Inköpspris ligger under inköpsinfo.
   /David

 2. Den nya innehavssidan har mindre information, och varje värdepapper tar med plats.
  Positivt är de olikfärgade raderna (vitt/grått).
  Behåll gamla designen, men lägg till de olikfärgade raderna.

  • Vi har lagt till en hel del värden gentemot tidigare sida, du hittar fler kolumner under respektive flik i toppen på innehavslistan.
   Vi har också byggt en funktion så att man kan tajta ihop radhöjden. Klicka på ikonen högst upp till höger så ska det ändras. Inställningen kommer att vara kvar sen till nästa gång du besöker sidan.
   /David

 3. Sebastian R, du ser det på flikarna inköpsinfo och handelsinfo.
  Toppen att det går att sortera men jag skulle vilja veta förändringen i SEK och inte bara %

 4. Önskar all info som var med på ”gamla” innehavssidan, men med möjligheten att kunna sortera.

  • Vi har lagt till fler kolumner än tidigare. För att få plats mer mer information och för att kunna få till sortering så har vi lagt dom under olika flikar. Du hittar dom i toppen av listan för respektive värdepapperskategori. /David

 5. Opplever den nye design som positiv i det alt vesentlige. Spesielt er det viktig å fokusere på utdelning like mye som kursutviklingen. Behold den nye etter min mening.

 6. 1. Sidan tar ju bisart mycket plats på skärmen, både radavstånd och kolumnbredd borde halveras för att få det någorlunda läsbart. Det tar dubbelt så mycket plats samtidigt som hälften så mycket information visas, wtf?
  2. Just ordet innehav antyder väl att mitt innehav borde visas. Och det inkuderar liksom antal aktier, vilket saknas på första sidan man kommer till.
  3. Om man smalnar av webläsaren(chrome) så växlar den till mobiltemat, när man breddar webläsaren igen så återgår inte sidan till ursprungligt format. Det hjälper heller inte att klicka på innehav igen, utan man får klicka i adressfältet och trycka enter.
  4. Köp- och sälj-knapparna har försvunnit.
  5. Skulle vilja kunna ha en tag för varje innehav i t.ex. olika strategier och kunna sortera innehaven efter dem.

  • 1) Du kan tajta ihop tabellerna genom att trycka på ikonen högst upp till höger.
   2) Vi har lagt till en hel del nya kolumner (29st istället för 8st). För att få plats med alla så har vi grupperat in dom i olika flikar. Tanken är att lägga till ännu fler värden framöver baserat på den feedbacken vi får.
   3) Vi tar en titt på det!
   4) Du hittar köp/sälj-knapparna antingen genom att markera ett värdepapper alternativt trycka på prickarna högst ut till höger på raden.
   5) Vi kommer kika på möjligheten att kunna spara in aktier i olika grupper lite senare i vår. Förhoppningsvis har vi något på plats innan sommaren!
   /David

 7. Jag gillar detta! Den här sidan har jag saknat men skulle också vilja kunna välja vilka konton som ska presenteras precis som på översikten. Bra att kunna filtrera ut sitt eget sparande från sparandet till barnen exempelvis.

  • Kul att du gillar det och tack för de positiva orden! 🙂 Vi kommer att börja kika på hur vi kan lösa filtrering av specifika konton om ett par veckor.

   /David

 8. Jag får ingen extra linje i grafen om jag väljer att lägga till en jämförelse med SIX Return Index.

  • Vi har tyvärr ignen data på SIX-index sen i September, därför det blir tomt. Men du kan använda det som heter ”OMX Stockholm Alla aktier” vilket är ett likanden (OMXSCAPGI).

   Ska se om vi kan ta bort SIX-indexen för att förtydliga det.

   /David

   • Tack för info. Det hade jag glömt. Men jämförelsen verkar inte sparas, såsom den gjorde på den gamla innehavssidan. D.v.s. man vill inte behöva lägga till den efter varje inlogg.

 9. Håller helt med Sebastian R. Den gamla sidan har vissa fördelar, som jag gärna har kvar. För mig underlättar uppdelningen på konton mycket, när jag skall föra in olika resultat i tabeller. Detta innebär inte att jag är emot den nya sidan, men föredrar den gamla.

  • Vi kommer inte att byta ut den enskilda kontovyn utan endast sidan som visar alla innehav samtidigt (sidan som heter ”Innehav”).

   Du kan på den nya välja att sortera på kolumnen ”Konto” så ser du dem i ordningen för respektive konto. Går även då att markera ut värdepapper för varje konto, klicka på ”Visa bara markerade” ifall du vill kunna få en summering och utvärdera dom enskilt.

   Vi kommer framöver också se över möjligheten att enklare kunna filtrera ut olika konton direkt i listan utan att behöva markera dom manuellt.

   /David

 10. Gillar funktionen. tycker dock att det ska vara samma radavstånd som i övriga listor. Blir svårt att få överblick med så mycket luft.
  Önskar också en genväg till bevakningslistor från ”Min ekonomi”-fliken, det blir ett evigt klickande nu.
  Annars kanonbra jobbat!!!!!

  • Kul att du gillar det! Finns en funktion för att tajta ihop radavståndet. Klicka på ikonen högst upp till höger. Ang komma åt bevakningslistor så tar vi till oss det i arbetet framöver! Finns en dold ”genväg nu” där du kan klicka på prickarna längst ut till höger och sen välja ”Lägg till i bevakningslista”.
   /David

 11. Mina premieobligationer har fallit bort i totalt värde.
  Jag vill fortsätta att ha ”senast” även för fonder för att enkelt klistra in i EXCEL

  • Ska kika på vad som hänt med Premieobligationerna. Vi kommer försöka få till en automatisk Exportfunktion till Excel så man slipper klippa och klistra.
   /David

 12. Bra jobbat.
  Lägg gärna in en till ikon, uppe till höger, för att minska kolumnbredden.
  /Torbjörn

  • Tack! 🙂 Kommer fortsätta försöka göra sidan mer inställningsbar framöver! Tar med förslaget i listan över möjliga inställningar som vi kommer prioritera mellan.
   /David

 13. Ni har gjort ett toppenjobb, snyggt!

  Kursgrafen för innehållet är ritat med spline-kurva medan jämförelsegraferna är inte det (kantigare kurvor). Ser lite konstigt ut om det är få datapunkter.

  Det vore även trevligt om det i framtiden går att markera i grafen för att justera om tidsplannet, precis som det går med kursgrafen för gamla innehavsidan.

  • Kul att du gillar det! Kommer fortsätta jobba vidare med grafen framöver och bygga en mer ”avancerad” funktionalitet. Skriver ner förslagen så dom kommer med när vi prioriterar framöver.
   /David

  • Den finns kvar på enskilda konton (fanns inte på ”innehav” innan). Men, tanken är att den ska dyka upp i nån form framöver!
   /David

 14. Det är jättebra med mer information men försök att komprimera den. Det är inte praktiskt att bläddra mellan så många flikar och överblicken försämras av de luftiga raderna (även efter komprimering). Ta bort onödig information som t.ex. sort då finns det utrymme för fler kolumner på en sida. Sedan förstår jag att det är nästan omöjligt att tillfredsställa olika typer av kunder som t.ex. daytraders och kunder som föredrar passiv förvaltning. Kanske skulle det vara bra med en sida för de olika målgrupperna, så att respektive målgrupp slapp bläddrandet.

 15. Jag skulle vilja filtrera bort mitt tjänstepensionskonto från den översikten. De pengar som finns där kan jag liksom inte sitta och trade:a med. Jag vill heller inte jämföra dem mot samma benchmark, eftersom det är en helt annan placeringshorisont och portföljsammansättning.

 16. Om man markerat och uppdaterar så får man önskat val. Men om man uppdaterar läsaren F5 så försvinner markeringen. Skulle vara bra att kunna ha sparade val. Samt personligen hade jag gillat att tidigare val varit kvar tills man aktivt tryckt rensa.

 17. Saknar inköpskursen på den nya sidan, samt att lätt kunna uppdatera sidan genom att trycka på ordet ”Innehav”. Texten är också större än den behöver vara (tar mer plats).
  Tanken är god, men än så länge tittar jag helst på den gamla fliken… 🙂

 18. Håller helt med Sebastian R.

  Mindre info och större ruta skulle jag sammanfatta den nya innehavssidan.
  Färgerna på innehavscirkeln är för lika varandra. Det är grön, ljusgrön och blå, färgerna smälter ihop och man ser inte tydligt och snabbt vad som är vad.
  Strecket som delar av mellan namnet på aktien/fonden och själva kontot det ligger på är störande att titta på. Som en smutsfläck på en kameralins ungefär.

  Det är mycket bättre på den gamla där man ser klart namnet på tex en aktie och direkt till vänster finns köp och sälj knapp, nu måste man följa raden och klicka på 3 prickar för att få fram köp och sälj knappen.

  Nej den gamla sidan är för närvarande mycket bättre att använda med mer information och lättanvänt.

  Spara gärna den gamla sidan som ett alternativ. Typ att man kan får välja mellan moderna eller classic.

  Slänger in ett önskemål här också. fixa så att man kan välja dark theme på hela avanza, det skulle vara underbart.

  Annars gör ni grymt jobb och nöjd med er!

 19. Hur länge kommer man ha tillgång till den gamla sidan? Eftersom det inte finns något effektivt sätt att editera aktuella ordrar på den nya sidan (enda alternativet som återstår är via ”Transaktioner-fliken” som inte är speciellt gångbar om man handlar aktivt). Skulle uppskatta om ni säger till minst en månad i förväg om ni ska ta bort den gamla sidan. Eller ännu hellre skapar en sida för aktuella ordrar där man kan editera/ta bort ordrar via endast ett klick som på gamla sidan. Och som är lika snabb som gamla sidan (Transaktioner-sidan är väldigt långsam om man har många liggande ordrar). Tack!

 20. All text är för stor. Avstånd mellan rader och avstånd mellan kolumner är alldeles för stora. Man förlorar överblicken helt och hållet. Diagrammen är för stora. Det förbättras endast marginellt om man komprimerar radavstånd. På gamla innehavssidan kan man se all viktig information direkt för varje värdepapper, översiktligt och bra. Nu är det fem olika flikar och man får ingen överblick. Köp och säljknapparna saknas (Nu måste man trycka längst till höger för att köpa eller sälja.) Jag är mycket besviken. Enligt min mening är det här katastrofalt dåligt.

  • Håller helt med att det är katastrofalt dåligt och det gäller inte bara innehavssidan utan enligt min mening har i princip alla uppdateringar av siten sedan i höstas varit till det sämre. Det är inkonsekvent, slösar med utrymme, minskar vår möjlighet till flexibilitet mm. Nedturen började med det fåniga stora frågetecknet i grön pratbubbla som alltid ligger över summeringar nere till höger och tvingar en att scolla helt i onödan.

 21. Jag gillar den nya layouten, speciellt att info om Utdelning blivit tydligare/enklare! Det jag saknar är att kunna se Innehav per sina olika konton, vilket man kan i den gamla layouten.

  • Kul att du gillar det! Det går att sortera på konton och sen markera ut dom man vill titta närmare på genom att klicka på ”Visa bara markerade”. Men. Vi kommer att titta på möjligheten att få till så man enklare kan välja ett eller flera konton att titta på här under våren!
   /David

   • Toppen, det funkar med att ”visa markerade” så länge och ser fram emot den funktionen! Tack för svar! 🙂

 22. Vill kunna välja ut vilka konton som ska synas på innehavssidan. Ungefär som i appen. Mitt pensionsspar utgör ju 50% och är mer intresserad att se mina andra kontons utveckling över tid (ISK och KF), vill också få två grafer på mitt valda innehav och kunna jämföra det med valbart index för en period.

  • Vi kommer att börja titta på den funktionaliteten om ett par veckor! Förhoppningsvis har vi något på plats till sommaren.
   /David

   • Det låter mycket bra. Se bara till att använda den här kanalen igen när vi har synpunkter igen!

 23. Hej

  Väldigt trevligt med en utdelningsflik. Ännu trevligare vore om jag per aktie kan se förväntad utdelning för mitt specifika innehav.

  Radhöjdskomprimeringen skulle kunna komprimera mycket mer. Även kolumnbredd.

  Tack för bra sajt i stort!
  //Joakim

  • Kul att du gillar det! Just nu kan man se förväntad utdelning på översiktssidan. Men vi skulle kunna kika på om det går att få till en till kolumn längst till höger som räknar antal aktier * utdelning så det blir en total.
   /David

 24. Tycker bättre om den gamla innehavs-sidan man fick mycket bättre överblick över aktierna.
  För stor text och onödigt många kolumner.
  ”Utveckling” och ”inköpsinfo” är bara onödigt de kan ni slå ihop till en bara.
  Däremot är ”utdelningar” bra men saknar ”X-datum” där.

  • Håller med Pär. Gillar inte att behöva bläddra mellan massa olika flikar för att få den information jag idag får via en enkel och kompakt översikt.

 25. Förbättringsförslag: När jag sorterar så sker sorteringen först per konto och sedan per värdepapper. Jag skulle vilja ha det tvärt om. Om jag t.ex. skulle vilja sortera mina värdepapper så att jag såg de som jag har störst exponering i så går inte det. Ta ett exempel: Högst upp på listan kommer Investor 100 000 SEK på ISK konto, därefter ett antal andra värdepapper på olika konton, så småningom längre ner på listan kommer Investor upp igen, denna gång med 50 000 SEK fast på på ett annat konto. Kanske en smaksak men det är intressant att kunna se den största exponering totalt. I exemplet ovan skulle jag vilja se Investor 150 000 SEK högst upp på listan.

 26. Tycket den nya sidan är mycket sämre. För mycket plats mellan raderna även i komprimerad variant. Vill ha inköpskursen per aktie på samma flik som aktuell kurs så att jag kan jämföra utan att behöva ändra.
  Hoppas verkligen att ni även behåller den gamla innehavssidan i fortsättningen.

 27. Jo, om jag har tid att klicka mig runt och vill göra mer djupgående analyser så kommer jag säkert både snabbare fram och till bättre resultat med det nya kraftfullare upplägget.

  Men vill jag bara gå in och kolla läget blir det jobbigare. Först möts jag av en jättestor graf. Där måste jag alltid först skriva in namnet på det index (det finns ingen scroll funktion) som jag alltid vill jämföra med. Det indexet koms sedan inte ihåg till nästa gång jag går in i Avanza eller ens om jag, i samma session, senare går tillbaka till grafen. Att göra grafen så stor, som den är, tillför knappast någon ny information i förhållande till den gamla grafen. Den gamla är bara en fjärdedel så stor som den nya men ger mig en mer koncis bild av läget. Yta som kan användas bättre.
  Jo jag har sett att man kan förvandla den stora grafen till en orm uppe i högra hörnet men det är ju en ytterlighet i andra riktningen, som i varje fall för mig är svårtolkad utan att klicka fram den stora grafen.

  Att det tillkommit ytterligare värden och gruppering i olika flikar är ju alldeles utmärkt. Det har gjorts för att tillfredsställa våra önskemål ”att kunna se fler värden samtidigt för att slippa gå fram och tillbaka mellan detaljsidorna”. Men det sätt som det har realiserats på har jag svårt att förstå.
  I det gamla upplägget fick man på en sida koncentrerad information från 12 kolumner. I det nya har teckenstorlek och kolumnbredder blåsts upp så att man bara får rum med 7 kolumner och färre rader. För mig innebär det att det måste få en motsatt effekt. Det mesta man ser är tom vit yta där det skulle kunna finnas information som jag nu behöver bläddra mig fram till. Och ett problem med att behöva bläddra, som man kanske inte tänker på, är att man måste komma ihåg det som stod på den sida man bläddrar ifrån och som man skall skall ställa i relation till det man ser på den nya sidan. Till skillnad från att se allt på en sida. Men det kanske bara gäller för en gammal man som jag…..

  Det ultimata vore naturligtvis att var och en själv kunde skräddarsy en förstasida som innehöll det hen tyckte var viktigast.

 28. Tack för uppdateringen. Två saker jag har längtat efter är
  1. Att inte dela upp olika innehav fonder, aktier, etf, i olika tabeller – bättre att kunna ha alla i en lista som man kan filtrera bort. Jag vill till exempel kunna jämföra en aktieplacering med en fondplacering.
  2. Avkastning är alltid bra att se, men utan någon mot på avkastning över tid är det lite meningslös. En avkastning av 5% för en innehav som man ha ägt i fem dagar är inte att jämföra med 5%avkastning över 2år.

 29. Gillar några av de nya flikarna men skulle gärna se att ni slår samman ”utveckling” och ”inköpsinfo”. När jag handlar jämför jag främst min egen inköpskurs mot aktuell kurs och kan inte direkt se hur jag ska göra det nu utan att behöva bläddra mellan flikar. Saknar också köp&sälj knapparna till vänster om namnet på aktien eftersom det nu blir ett extra steg innan jag kan köpa aktien. Skulle gärna även se antal aktier jag äger på den plats som det är tänkt att man ska handla aktierna på, men det är kanske tänkt att det enbart ska vara en överblickssida och inte en plats att handla på?

  I och med att radavstånd, kolumnavstånd samt punktstorleken på texten blivit större, även om man väljer minsta möjliga på den nya sidan, så har det också blivit mer svåröverblickbart. Trycker ni ihop det mer så får ni nog förutsättningen för att få plats med några av de saker som folk tycker saknas bredvid varandra.

  Som den nya sidan ser ut skulle jag nog föredra att ha kvar den gamla sidan (såtillvida inte några justeringar enligt ovan görs) alternativt ha kvar den gamla sidan och lägga till flikarna för utdelning (bra!), handelsinfo (bra!) och historik. Sorteringsmöjligheten är givetvis en bra ny funktion också men det kan ni ju lägga alldeles oavsett hur flikarna ser ut. Ni får gå in och justera luften inne i sorteringstabellen så att det trycks ihop bara.

  Man vänjer sig såklart vid allt till slut men det behöver inte betyda att det blev bättre. Ni har ju redan den bästa handelsplatsen som jag testat.

 30. Jag gjorde ett (kritiskt) inlägg här för någon timma sedan. Först kom det upp men sedan sorterades det bort!??

 31. Hade velat kunna sätta alarm på en aktie direkt från innehavssidan, utan att behöva gå in på aktien. Bara klicka på alarmsymbolen, välja kurs och trycka på spara. Allt från innehavssidan.

  Som det är nu är alarmknappen på innehavssidan rätt värdelös; man kommer inte ens till aktiesidan utan till sidan skapa nytt alarm, där man manuellt får knappa in vilken aktie man vill sätta alarm på. Helt onödig omväg. Snälla gör så man får upp en alarm-meny för den aktuella aktien direkt i innehavssidan.

 32. Dags att leta annan mäklare snart är alla bra överblickbara sidor borta bara massa grafiskt lull lull som gör att man tappar överblicken inte bra..

  • Vidare från mobil enhet kan man inte se diagrammet vettigt för litet vertikalt och för stort horisontellt.. Om man vill se fördelning av sina aktier är det % av totala tillgångar inte % av aktieinnehavet som förr… Inte så man vill ha det nej usch varför förstöra allt bra..

   • Väljer man i mobilen att man vill ha desktop site så blir sidan lite mindre vedervärdig men det är inte lätt att träffa en punkt där pinch to zoom fungerar då… Nej jag är inte nöjd alls kommer att se över alternativen till Avanza under helgen det här fungerar inte längre..

 33. Snyggt, men byt plats på ”Sedan köp” och ”Sedan köp %”. Ni brukar alltid presentera % tillvänster…

 34. Skulle gärna se att man kan öppna en graf som en ny pop-up med möjlighet till fullskärmsläge med köp säljknappar. Jag skulle också vilja att ”Utveckling per år” uppdateras i realtid.

 35. Kontografen verkar ge felaktig information. Portföljens utveckling är noll första dagen men jämförelseindex är alltid positiv eller negativ. Frågan är om du tar med en dag extra i den kumulativa produkten för jämförelseindex. Både portföljen och jämförelseindex borde ha samma startvärde alternativt ha olika startvärden. För närvarande har portföljen samma startvärde men index har olika startvärden.

 36. Gillar att man kan markera ett antal värdepapper och endast visa dessa. Skulle också gärna se att man kan spara egna filter för att visa urval från portföljen, t.ex. alla USA-aktier eller urvalet man markerat.
  Tack!

 37. Jag saknar vad värdet är idag längst upp! För att se det så måste jag scrolla längst ner och jag vill kunna slippa det. Som det är i appen skulle jag vilja ha det.

 38. Det jag saknar mest sen jag bytte till Avanza är en fungerande handelssida. En sida som inte är ur funktion titt som tätt, inte är segare än sirap. Går tebax till min ordinarie bank och handlar där igen

 39. Föredrar överblicken man får på gamla innehavssidan bättre, samt att grafen för utveckling är betydligt mycket bättre och tydligare i den gamla!

 40. En till liten synpunkt. Under avancerade nyckeltal längst ner finns i mitten standardavvikelse, i mitt fall 10,2% i förklaringen som dyker upp till höger om man klickar står att läsa:

  ”Standardavvikelse är ett statistiskt mått som kan användas för att beskriva en portföljs risk.

  Detta mäts genom att se hur mycket portöljens avkastning har svängt under en viss tidsperiod. Om portföljen har rört sig mycket antingen uppåt eller nedåt från sitt medelvärde så får den en hög standardavvikelse (högre risk). Om den istället har rört sig lite så får den en lägre standardavvikelse (lägre risk).

  Standardavvikelsen som visas har beräknats över det senaste året. Konton som har funnits kortare tid än 1 år får inget värde.”

  Men vad är då en hög eller låg standaravvikelse? är 10% i mitt fall högt eller lågt? Det här behöver förtydligas eftersom det inte går att relatera till något annars.

 41. Halloj! Skitsnygg, men den verkar byta till från desktop vy då och då när jag besöker den via min iPad. Då ni inte har en iPad app så skulle det vara nice att ha desktop vy på iPaden.

 42. Premieobligationer finns inte med under fliken innehav.

  Jag vill se alla aktier i ett konto samlade. Nu har en aktie i ett konto hamnat sist under alla andra konton.

  Vill gärna se ”senast” i fondsammanställningen som i den gamla innehavssidan för fonder. Underlättar vid export till EXCEL

 43. nya innehavslistan är en klar försämring av följande anledningar:
  1. den gamla var kompaktare, vilket ökar överblicken.
  2. det fanns köp/sälj-knappar i som man direkt kunde nå för orderläggning eller orderdjupsinfo. Nu måste man klicka en extra gång för att nå dit. Det gör en stor skillnad.

  jag förstår inte varför man inte utvecklar i samråd med folk som handlar så att risken för sådana missar minimeras. Nu kanske det är för sent att ändra, jag hoppas det verkligen inte.

  mvh henrik

 44. Uppskattar den gamla innehavssidan mer, den nya är för stor och rörig.
  Den gamla är informationsrik på liten och bra yta. Får plats med mer aktier/sida.
  Med den nya ser jag inte ens mitt GAV/inköpsvärde på första sidan. Snälla gör ej denna ändring..

 45. Jag saknar möjligheten att bara visa ett konto. Jag vill oftast se mitt ISK men inte pensionssparandet.

 46. Jag saknar köp/sälj vid varje aktie som är synlig (helst direkt bredvid som på den gamla sidan). Nu måste jag klicka ute till höger på prickarna för att först få fram köp/sälj. Vidare håller jag med om att det borde gå att tajta till texten mer än i nuläget.

  • Håller med. Tyvärr verkar form ha gått före funktion på den nya sajten. Undrar om någon som verkligen handlar själv har varit med i utvecklingsarbetet? Att behöva klicka sig in i en undermeny för att köpa/sälja/editera order är tyvärr en rejäl försämring.

 47. Tycker det ser förskräckligt ut. Ingen översikt. Kluddigt. Jag behöver inte aktierna uppzoomade i mitt ansikte som att jag var gravt synskadad.

 48. Superbra jobbat!

  Jag håller inte med vissa andra kommentarer utan överblicken är tydligare på nya och vill man ha mer likt tidigare med en kompakt vy är det bara att klicka i övre högra hörnet. Underflik med historik har jag saknat i gamla vilket nu finns och nya fliken för utdelning är klockren.

  Grafen är också tydligare nu om man jämför gamla och nya grafen med samma tidsintervall. Sätter du tidsspannet till samma är nya grafen betydligt bättre eftersom den är större.

  Fortsätt så här! 🙂

 49. Nuvarande innehavssida är överlägsen den ni byggt nu. Visst är det intressant att enkelt kunna nå en del av den info ni har lagt till i några av flikarna, men inte på bekostnad av att ni plockar bort befintlig info från ”huvudsidan”.
  Ni måste se till att det finns en sida där merparten av informationen man behöver för att ta köp/sälj-beslut finns samlad, vilket det i princip finns i den gamla varianten. Låt inte design gå före funktion!!

 50. Tycker den gamla sidan är ”renare” vill inte klicka en gång till för att komma till köp/sälj. Tycker Ni krånglar till gränssnittet.
  Dessutom finns inga knock-out niver i nya appen under info om produkten. Syns bara i warrant listan.

 51. Hej,

  Snygg ny innehavssida.
  Det vore önskvärt med en filk med nyckeltal. dvs. P/E, P/S etc.
  Just nu finns det väl bara på enskilda konton om jag minns rätt?

 52. + för att lägga alla aktier i en lista oavsett konto och kan sortera på totalt värde.

  – för översikten längst ner, den var bättre i förra där man kan skriva in från-till datum själv för att se utvecklingen för speciell månad eller period
  – för att man inte längre kan se utvecklingen i kr för vald period i utvecklingsgrafen.

 53. Bättre överblick i den gamla, flikarna utveckling och inköpsinfo borde hänga ihop, som det är nu måste man gå fram och tillbaka mellan flikarna. Köp och sälj knapparna bör synas. Tycker även att texten är för stor även om det finns en knapp att ändra radhöjden.
  Förslag: ha en flik där du själv kan anpassa genom att välja vad du vill se.
  Flikarna utdelningar och historik är bra.

 54. Jag vill gärna ha en snabb översikt över vilka fonder som är aktiefonder och räntefonder. Index bland etc På Opti kan jag tex se att jag har 89% aktiefonder och skulle vilja minska den delen innehav till istället räntefonder men orkar inte gå in på varje för att snabbt göra en bedömning vilka jag kanske borde omvärdera och sälja av. 🙂

 55. Jag skulle också önska att man kunde byta innehav i appen. Jag använder appen 90% av tiden och missade förr också viktiga meddelanden som endast kom i webbversionen. Man ska kunna klara sig med appen anser jag 😉

 56. Snygg innehavsida. Jag saknar dock möjligheten att filtrera på en specifik ISK. För mig är det en mycket angelägen funktion.

 57. Först tänkte jag; Oj. Inte snyggt, men när jag valde lägre radhöjd såg det bättre ut. Gillar att mina innehav som jag köpt till mer än ett konto inte grupperas för sig. Gillar också utdelningsfliken, helst också för att utländska innehavs DA står angiven.

  Skulle vilja göra nått med kontokolumnen. Den känns för stor och klumpig, lite i vägen.

 58. Saknar vyn likt den i appen där man direkt ser totalen för ett värdepapper som finns på flera konton.

 59. Mycket bättre, nu kan man enkelt få en överblick att jämföra sina fonder över tid sett, 1 vecka, 1 mån osv. Blir lättare att utvärdera sitt innehav och göra justeringar. Tummen upp !!!!

 60. Klar förbättring. Jag tycker det är synd att de jämförande index man kan välja nollställs ibland när man kommit tillbaka till sidan. Men ibland inte. Bugg antar jag?

 61. Vill gärna att mitt innehav inte slås ihop med mina barns innehav. Som det ser ut nu ser jag inte vad som är vems

 62. vill kunna se min totala exponering i värdepappret.. summerat på alla konton som man så smidigt såg på gamla vyn. Tex.. mina innehav i aktie AB, som jag har köpte både i en KF och en ISK, se jag i gamla vyn som två rader, och under en summering att min totala exponering är KF+ISK investeringen i aktie AB, detta saknar jag oerhört

 63. Jag gillar nya sidan, mycket snyggare än den gamla. Men hittade en bugg, om du är inne på sidan och sedan klickar på sök och innan du börjar uppdaterar sidan kommer sidan in i en loop så var du än klickar kommer sidan uppdateras. Tänkte bara ni skulle vet 🙂

 64. Jag gillar den nya sidan. Men vill gärna se mitt totala innehav som en post. Behöver inte se hur det är fördelat mellan olika konton. Eventuellt som en valmöjlighet på att slå ihop kontona.

 65. Hej!
  Läste rubriken ”sortera och gruppera” och blev först superpepp, men blev tyvärr besviken när det inte var vad jag väntade mig. Det jag saknar mest av allt är möjligheten att gruppera värdepapper i kategorier jag hittar på själv (typ aktiefonder, räntefonder, råvaror etc). Detta för få en bra överblick och enkelt kunna sköta ombalansering. Är detta en feature som är på gång i ngn snar framtid?

 66. Jag gilar den gamla sidan, där man kan se direkt inköpspriset och lägga direkt en kommentar om en aktier.

 67. jag gillar den nya sidan. Den gamla använde jag inte mkt annat än att jämföra med index. Nu kan man sortera, se historisk utv på sina papper etc…

  Det enda jag saknar är att grafen skall minnas vad jag vill jämföra med (som den gamla gjorde).

  Mvh Richard

 68. Förslag till liten ändring i er sökfunktion.

  Det är ofta jag läser om en händelse i en specifik aktie och därför vill kolla upp kursrörelsen. Sök förhandsvisar relevanta aktier allt eftersom man skriver, och tillhörande aktiekurs. Kursen i sig säger dock ingenting om kursrörelsen, jag önskar därför att ni även visar den procentuella förändringen redan i ”förhandsvisningen”, det skulle spara ett klick.

  Hoppas ni fattar vad jag menar.

 69. Gillar den gamla bättre, mer kompakt och bättre översikt.
  Vill helst undvika att scrolla både horisontellt och vertikalt för att få en snabb och tydlig överblick.

 70. Den nya sidan (sidorna) går långsammare att ladda. Kanske är det för att jag inte har en så snabb surfpatta som jag uppfattar detta som ett problem. Sidan verkar vara byggd med något nytt hjälpmedel som innebär en ny grundläggande layout. Detta verkar också ha inneburit att alla gamla funktioner måste byggas upp på nytt, om man vill ha dem kvar. Zoomfunktionen har försvunnit och det blir glesare, jämfört med om man inte zoomade in på den gammla sidan. Mindre går att se och klicka på direkt.

  Det vore bättre om det hade gått att modifiera den gammla sidan. Kanske var det bökigt att zooma in för att klicka, men anpassning för olika skärmstorlekar är att föredra. Hade det inte tillkommit någon meny till vänster på den gammla sidan, då hade texten inte varit för liten för mig utan inzoomning.

  I allmänhet borde det krävas få klick för att komma till olika ställen. Personliga erbjudanden om nyemissioner har blivit lite svårare att nå nu. Skall man tillföra något nytt borde erbjudanden om nyintroduktioner och emissioner som löpt ut gå att hitta. Då kan man lättare köpa in sig i efterhand.

  Möjligheter att göra egna jämförelser borde premieras jämfört med standardiserade jämförelser lika för alla. Då går det att utveckla egna investeringsstrategier.

  Hur sammanräkning går till för VP-portföljer bör redovisas noga. Går det verkligen att ta hänsyn till all skatt som betalats eller skall betalas?

 71. Är det bara jag som använder verktygsfunktionerna kurslarm och anteckning?
  Jag bygger hela mitt handlande på det så nu känner jag mig vilsen 🙁

 72. Är det bara jag som använder verktygsfunktionerna kurslarm och anteckning?
  Jag bygger hela mitt handlande på det så nu känner jag mig vilsen 🙁

 73. Något som är positivt är informationen gällande utdelningar. (som man lika gärna hade kunnat få in på den nuvarande bra varianten).

  Sådant som gått åt fel håll:
  Onödiga extraklick för att komma åt saker som köp/sälj, info som tidigare fanns på en sida har spridits ut på flera ställen. När man tidigare tryckte på tårtdigrammen kom listorna upp där man tryckte, nu kommer istället en popup på en helt annan del av sidan upp. Grafen för utveckling ser bättre ut och har fler inställningsmöjligheter. På den nya sidan är det alldeles för liten kontrast mellan graf och själva sidan, det saknas en tydlig avgränsning och ser mest ut som en grön mask.

  Nej, man lagar verkligen något som inte är trasigt och ersätter det med något sämre. Jag saknar även de tidigare rullgardinsmenyerna som tagits bort där man man alltid hade i princip allt på hemsidan ett klick bort. Nu är det en ren djungel att hitta vissa saker som är bra många klick bort. Istället har man några gigantiska knappar som slösar utrymme till vänster istället för att ha dessa bland menyerna som fanns mitt i sidan tidigare.

  Det känns som om detta är ytterligare ett exempel där mode gått i designen och form har gått före funktion av utvecklare som saknar erfarenhet av vad sidan ska användas till. Det gäller tyvärr hela sidan sedan förändringarna under hösten. Det är onödigt mycket luft i det, ser gräsligt ut jämfört med den tidigare.

  Dessutom verkar det hela drivas av en väldigt tung motor för det tar lång tid att ladda sidan, jämfört med bråkdelar av sekunden för den nuvarande.
  Bäst att passa på att använda den så länge den finns kvar.

 74. Nya sidan får tummen ner: gamla Innehav sidan visar alla mina innehav utan att scrolla. Nya sidan gömmer flera av mina innehav under skärmkanten på min nya laptop. Klassiskt misstag av designers som sitter med 4k monitorer.

 75. Nya sidan får tummen ner: gamla Innehav sidan visar fint alla mina innehav utan att scrolla. (”Above the fold”). Nya sidan gömmer flera av mina innehav under skärmkanten på min nya laptop. Klassiskt misstag av designers som sitter med 4k monitorer

 76. Den nya sidan fungerar antagligen bra om man är en person som bara handlar några gånger per år och sedan följer sitt långsiktiga innehav. Då har man fått en snyggare sida och lider inte av alla försämringar vad gäller handel, laddningstid, överblick, o.s.v. Tyvärr verkar ni ha glömt bort resten av oss. Inget borde vara mer centralt än att kunna handla effektivt, det borde vara grunden i allt ni gör. Köp/Sälj/Uppdatera/Ta Bort ordrar ska ju vara front and center, inte gömda i popuper/rullgardiner. Ingen annan nätmäklare vad jag vet har två klick till exekvering.

  Den gamla sidan tillfredsställde båda kundgrupper. Och den var snabb! Hoppas verkligen att ni går tillbaka till ritbordet och funderar över hur ni kan göra den nya sidan både snygg och funktionell istället för bara snygg. Ni har ju så många nöjda kunder just för att ni hade den bästa sajten. Med den nya har jag svårt att se att det rent praktiskt skulle gå att stanna kvar på avanza. Och framförallt då vad gäller två klick till köp/sälj/uppdatera/ta bort.

  • Håller fullständigt med, gamla sidan var klart effektivare att handla med. Ut min synvinkel var gamla strukturen enklare att hantera, hade varit mycket bättre att behålla den och i så fall addera funktionalitet. Nu tillkom dessutom en tryckning för att se grafen på fond, från innehav, liksom i fondlistan.
   På mobil appen kan jag inte se graf på ETF:er? Finns det någon plats där graf är essentiella är det väl snabb ETF handel med häv? Nu måste man in i datorapplikation för se var kursen är, för att sätta stoploss.
   Sälj-köp-order på separat flik är inte så kul, vore bättre om de stod precis under innehavsposten så fall. Men var ok som det var.
   Sluta försöka vinna skönhetspris bland webbutvecklare och fokusera på funktionalitet och effektivitet.

 77. Vid en snabb titt ser det bra ut. Som ni säger så utvecklas sidan hela tiden och jag gillar ert engagemang!

  En funktion jag hade uppskattat väldigt mycket är möjligheten att välja olika courtageklass på olika konton. Ett konto kanske man använder till handel i kortsiktiga investeringar och mindre belopp medan ett annat konto kan vara ämnat för långsiktigt sparande. Med denna funktion är det också viktigt att det bredvid varje konto tydligt markeras med symbol/bokstav/siffra/färg, vilken courtageklass som gäller för just det kontot.

  Keep on coding! 🙂

 78. Jag saknar (också) Senaste ”kursen” på fonderna. Gärna också antalet innehavda fonder i samma tabell

 79. klart bättre..men saknar för fonder det som alltid framhålls som viktigast…avgifterna..de totala i en kolumn

 80. Sidan är ok. Saknar direkt två saker:
  Antal aktier man har, nu hittar jag bara totala värdet.
  Möjligheten att investera i alla fonder på en gång har jag inte hittat.

  Möjligheten att sortera och ha mer info tillgänglig i flikarna är bra

 81. Den nya sidan är snygg, betydligt mycket snyggare än den gamla!
  Men jag saknar en (för mig) viktig siffra… YoC – utdelning mot inköpspris. Egentligen viktigare än DA tycker jag. Hur tar jag fram den i nya innehavet?

 82. Saknar möjligheten att välja konton jag vill jämföra med valt index. Idag räknas mitt ”målsparande” på sparkonto+ med, vilket är tråkigt då jag bara vill jämföra värdepappersutveckligen

 83. Fixa så man slipper skriva in sitt personnummer varje gång man loggar in med mobilt bankid .
  Till och med skatteverket har den funktionen
  Och flera andra .

 84. Nya ”Innehav” tydlig och lättöverskådlig. Men som tidigare lämnad kommentar, saknar antalsinnehav och jag sakna även inköpskurs. Hoppas detta kan läggas till att göra listan.

 85. Tycker det ser jättebra ut! Dock saknar jag en kolumn under ”Utdelningar” som räknar ut min förväntade utdelning. Ni vet hur många aktier jag har och ni vet hur stor utdelningen per aktie är, det är ju bara en multiplikation som saknas.

  I nuläget, som jag förstått det, får du pendla mellan vyerna Inköpsinfo och Utdelningar för att själv räkna ut, vilket jag tycker blir ganska många onödiga klick för en såpass enkel sak.

  • Håller med, hade även varit smutt med historisk utveckling av utdelningen på respektive aktie.

 86. Är det bara jag som saknar en funktion där man med ett enkelt klick kan se resultatet av en affär? Gick det med vinst eller förlust och hur många kr. Jag vill inte sitta och skapa K4:or eller portföljrapporter efter varje affär. Jag vill inte heller sitta och räkna manuellt. Tex kan det bli mycket räknande om man delköpt och delsålt en aktie under flera år. Jag vill veta det omedelbart efter affären och med ett enkelt klick. Andra mäklare har denna funktionen!

 87. Jag saknar Översikten/Tabellen för ”saldo i SEK.., Belåningsvärde.. tillgänglig för köp” samt

  symbolen för ”Godkänt värdepapper för Superräntan”

 88. Under ”utdelningstabben” även summera totala förväntade utdelning längs ut till höger i en ny kolumn.

 89. Varför redovisar ni inte ”Kassa” som en rad med en historik på alla flöden som skapas pga köp, sälj utdelningar mm. ”Att handla för” är direkt missvisande då jag inte vill belåna mig!

 90. Har jag köpt en aktie X AB i tex 3 olika portföljer.
  Hur ska jag kunna se min totala exponering och avkastning ?

  tidigare så var de summerade som totalt inköp, utv. etc.. som en summerad rad under
  tex aktie X AB.

  nu.. står det X AB 3ggr.. men ingen summering.. utan bara nästa radda med aktier..
  blir inte överskådligt alls.. man kanmarkera sine 3 poster av X AB och få en total summerad..
  men så kan man ju inte ha det.. tar massa tid !

  Såååå viktigt att ni löser detta.. för ”gamla översynen” är det som gör att man
  idag fortfarande kan ha lite koll.. tar ni bort detta är det katastrof.. 🙁

 91. Den är ett lyft! Även jag saknar dock en kolumn med ”Antal” under fliken ”Utveckling”. Mitt förslag är helt enkelt att låta den gamla innehavssidan läggas in som en flik.

 92. Hej, Härligt att se att ni engagerar er så mkt för att förbättra. Det jag skulle vilja ha är att enkelt under Utveckling kunna välja en period och inte bara se 1 dag (för fonder). Det jag vill se är under mina fonder, oavsett vilken depå, hur fonderna har gått på t ex 3 mån och snabbt få en uppfattning och kunna jämföra. Går jag in i historik så tappar jag info om vilket konto det tillhör.

 93. Gillar utvecklingen men saknar att man kan filtrera på konto. Grafen, utdelning och fördelning visar ju alltid summan av alla konton, detsamma gäller tillgänglig likvid oavsett om jag bara filtrerar fram innehaven på ett enskilt konto.

 94. Jag verkar inte få totalbilden av alla konton när jag tittar på innehaven. Har t.ex. Microsoft i två olika KF, men värdet i listan är bara för ena KF.

 95. Bra utveckling! Jag önskar kunna se % av portföljvärde på varje fond och aktie. Hjälper en snabbt att se sammansättningen av portföljen.

 96. Hej, snygg sida. Men stor besvikelse att urvalet av aktier bara gäller endast tabellerna och inte grafen, utdelning och fördelning. Är det en bugg???
  Jag vill ju kunna jämföra hur mina aktier/fonder går mot varandra under en viss tid, t ex senaste året. Inte alltid jämföra allt mot ett gammalt inköp för flera år sedan. Saknar även möjligheten att så gruppera vissa aktier/fonder och hålla koll på den gruppens utveckling.

 97. Hej!
  Den gamla första sidan för innehav fungerar perfekt, den har allt man behöver med bra funktionalitet och översikt, behåll den!
  Funktioner i den nya sidan med tilläggen utdelning, historik är bra information. Sidorna Håll koll har bra funktionalitet, bra gränssnitt även köp o sälj är med. Bevakningssidan är bra med sina funktioner.
  Allmänt önskas ett tajtare ihophållet gränssnitt, med litet radavstånd, lättnavigerat med så få klick som möjligt.

 98. Under Min ekonomi/Innehav:
  Jag vill kunna skilja på värdeutvecklingen på mina Aktier och Fonder, inte bara totalen.

 99. Under Min ekonomi/Innehav:
  Jag vill kunna skilja på värdeutveckling på aktier och fonder, inte bara totalen för båda.

 100. Dessvärre en stor försämring tycker jag. Behålla GÄRNA den gamla sidan, som är mer överskådlig med allt på samma ställe. Nu måsta man bläddra emellan de olika underrubrikerna för att ha koll på antal aktier, aktuell kurs i förhållande till inköpskurs samt avkastning. Näe, sorry, gamla sidan känns bättre och mer användarvänlig.

 101. Jag igen… ”Utveckling” och ”Inköpsinfo” hänger ihop, och bör därför ligga på samma sida. Enkelt och smidigt.

 102. snyggt. för aktier visar ni pris på utevklingssidan, jag hade gärna sett att NAV visas för fonder på utevklingssidan.

 103. Efter att ha använt (och börjat förstå) den nya innehavssidan måste jag säga att jag gillar den!
  Enkel, snygg och tydlig.
  Det jag skulle vilja är att ”bara” selektera ett konto (inte sortera) och när jag ändå önskar, som jag kan med Aktielistan ,göra en egen sida med den info som jag tycker är viktigast.
  Då hade det varit perfekt!

 104. Jag vill absolut ha kvar uppdelningen per konto. Att själv behöva markera enskilda innehav i respektive konto är oacceptabelt. Och vart tog Köp/Sälj-knapparna vägen?
  Vid utvecklingen av den nya sidan borde ni ha utgått från den gamla och sedan tillfört en och annan finess. Då hade det nog blivit bra.
  I en och annan kommentar får ni beröm för att sidan är snygg. Det tycker jag är irrelevant. Det är endast sidans organisation och funktionalitet som kan ge betyg.

  • Köp och Sälj hittade jag i ”menyn” för varje aktie, 3 prickar till höger

 105. Nya Innehav-sidan är bra, fortsätt utveckla den. Jag skulle vilja se en flik där också risk och kostnad visas.
  Sen har jag önskat flera gånger att det fanns ett privat fritextområde där jag kan skriva in tankar och planerade åtgärder, inklusive en påminnelse- och notisfunktion.

 106. Grupperingen borde kunna sparas. Mitt use case är att jag ofta investerar i 2-3 bolag på ett tema, så jag skulle alltid vilja se dem bredvid varandra eftersom jag vill se hur mitt ”tema”. Drömscenariot vore alltså att jag kunde skapa subgruppering till aktier och spara som min personliga vy så att säga

 107. Tycker det blivit betydligt bättre att använda verktyget.
  Skulle också vilja kunna se fondtyp i tabellen på sidan mina innehav.
  Också att det vore enklare att jämföra en fond som jag har i mitt innehav med andra i samma kategori, för att kunna se om den levererar lika bra som andra fonder.

 108. Tabben Utveckling och Inköpsinfo bör slås ihop. Det blir en väldig massa bläddrande mellan dessa två. Att inte ens se hur många aktier man har på första tabben är inte bra. Alternativt får ni ha en första tabb som är mer summerande, där den viktigaste informationen visas, Antal, Inköpspris, Utveckling i %, etc. Men ni kan lika gärna slå ihop Utveckling och Inköpsinfo, det skulle göra det mycket tydligare.

 109. Klumpigare än föregående men om den gick att få upp i Excel skulle den vara perfekt för tex veckoöversikter i mitt fall.

 110. Jag skulle väldigt gärna se en automatiskt ombalanseringsfunktion för fonder (och kanske även aktier) som kan återställa fördelningen till önskad fördelning med jämna mellanrum, förslagsvis en gång i månaden. Det bör även gå att ändra vilken fördelning man vill ha allt eftersom och göra en ombalansering när man känner för det med hjälp av denna funktion om man skulle vilja det.

  Dessutom skulle jag gärna vilja se automatiska uttagsstrategier för att att ta ut pengar från ett konto enligt ett schema genom att innehav säljs av. Jag skulle också vilja se förslag på scheman från er som anpassas efter kundens behov. Till exempel genom en serie frågor som i er rådgivning. Där leder de fram till vilken Avanza Auto som är lämpligast medan de här skulle kunna leda fram till hur ens tillgångar säljs av och tas ut. Man bör ävenfå möjlighet att själv välja hur ens pengar automatiskt ska tas ut.

  Dessa uttagsstrategier bör kombineras med ombalanseringsfunktionen.

 111. Man borde kunna välja vilket konto man vill se och kunna spara det valet. Vill kunna se enbart mina svenska innehav på dagen och enbart min KF med utländska innehav på kvällen. Vore bra om man kunde bygga egna vyer och kunna ta med det man vill….

 112. Det är kanon att man kan jämföra mot fler saker på historikfliken, men det vore också rätt användbart att kunna få upp olika trender i grafen för utvecklingen över tid. Man kan det på den gamla innehavssidan och jag skulle gärna kunna göra det på den nya också.

  Det skulle också kunna vara kul att se sin Sharpekvot för t.ex. 3 år också och inte bara 12 månader, borde vara en enkel siffra att lägga till.

  Andra saker som kan vara roliga och intressanta att se är t.ex. vilka företag man (direkt, eller indirekt via fonder) har mest pengar placerade i, eftersom man ju i princip kan ha pengar i samma företag genom flera fonder, men det är underordnat dom två övre punkterna i min mening.

 113. Hej.
  Jag har lite funderingar kring eran nya ”Innehavs sida”.

  1. När jag väljer ut några bolag så funkar allt bra, men när jag uppdaterar genom att klicka på F5, ja då slängs man tbx så att alla bolagen visas igen, varför?

  2. Om jag klickar på min depå, då hamnar jag i den gamla vyn igen, varför?

  3. Jag håller med de andra som har påpekat att den tar för mycket plats, även om man väljer smala rader, Bra funktioner, men irriterande att man måste klicka mellan så många flikar. Det bästa hade varit om man i inställningar kunde få sätta ihop sina egna flikar. Då kan jag välja vilka kolumner som passar mig bäst, eftersom alla har olika åsikter.

 114. Hej, fel forum kanske, men jag ställer frågan ändå…

  Något jag alltid undrat över, och som jag tycker är väldigt dåligt, det är följande. Om jag går in och väljer Aktielistan, sorterar på kolumn direktavkastning, då kan jag byta mellan alla de 4 flikarna utan att ordningen på min sortering ändrar sig. Men om jag däremot går in och väljer en av mina bevakningslistor och gör samma sak, då ändrar sig ordningen på företagen, väldigt dumt tycker jag, och jag kan inte förstå varför ni har olika funktioner på två lika dana moment?

 115. Jag gillar fliken ”Utdelningar” men har ett par synpunkter på den. När jag t.ex tittar på JLT Mobile Computers så står där att nästa utdelning är på 0,07 kr, men det är alltså en bonusutdelning. Samma dag är där en ordinarie utdelning på 0.22 kr som istället borde visas, och detta visas också under ”Total utd. / år”. När man har en aktie på flera konton så listas den även flera gånger, vilket känns ganska onödigt under just denna fliken. Sen skulle jag även tycka det vore kanon om man kunde få upp en popupruta med mer info om de senaste utdelningarna samt kommande utdelningar, likt den som finns för varje aktie på dess infosida.

 116. Ju mer jag använder den nya Innehavs-listan ju attraktivare blir den och ”klumpigheten” kompenseras av frihetsgraderna – kunde man också få upp resultat i Excel vore det uppskattat åtminstone av oss som har (för)många aktier.
  Men – att den inte klara av att räkna ut Inköpsvärdena korrekt är mycket störande!
  Uppenbart använder man den avrundade Inköpskursen (2 decimaler) vilket generera ett fel på över 2% i vissa fall.
  Det borde inte vara något större problem att ha Inköpskursen lagrad som ett vanligt flyttal som används för att beräkna Inköpsvärdena men avrundas till 2 decimaler vid presentation av Inköpskursen.

 117. Jag håller med flera tidigare att det verkar som att ny design har fått gå före funktion. Dessutom, varför laga något som inte är trasigt? Allt funkade bra tidigare med god översikt – behåll helst den gamla sidan.

  Några förslag för förbättring av den nya:

  1 ) Slå ihop Utveckling och Inköpsinfo, som andra påpekat. Dessa hänger ihop – man kan inte tala om utveckling av en portfölj om man inte vet vad inköpen kostade och dessutom vill man se Antal på båda.

  2) Gör allting mer kompakt, både kolumner och rader.

  3) Ta bort ”kr” och ”SEK” som används blandat utan tydlig skillnad och som bara tar onödig plats. Tex används SEK för Inköpskurs under Inköpsinfo medan Inköpsvärde har kr och ingen valuta används för Senast under Utveckling. Det funkade bra utan valutabeteckning på den gamla och bör funka även här. Det enda som kan behövas är möjligen ”%”, men även detta klarade man sig bra utan på den gamla sidan. Om man har aktier i annan valuta kan väl sidan i så fall delas in i ”Aktier svenska bolag”, ”Aktier USA”, Aktier Euro”, mm

  • Valuta är bra att se om man har utländska värdepapper, men däremot så skulle jag vilja att de inte blandar valutorna. Man vill kunna se sida-vid-sida och jämföra ”Senast” och ”Inköpskurs”, men för exempelvis amerikanska aktier är ”Senast” i USD och ”Inköpskurs” i SEK. antingen behöver de ge oss möjligheten att visa för utländska värdepapper alla värden/kurser etc. i samma valuta eller möjligheten att visa alla utländska valutor omräknat i SEK.

 118. Hahaha! Dagens skämt med knappen ”minska radhöjd”! Enkom för att utvecklarna skulle kunna bocka av i sin backlog. Onödiga tomrum och vita fält ska BORT! Allt annat är budgetprogrammering och nybörjarfasoner.

  • Håller med, fyller verkligen ingen funktion. Bättre att låta radhöjden vara som den är när man har tryckt in ”minska radhöjd”

 119. Bunta INTE ihop Avtalspensionsdepåerna (om man har flera), utan redovisa varje depå separat (som i dagens sajt)

 120. Mina kommentarer:

  – Jag kan inte se totala belåningen, som man kunde se i paj-diagrammet på den gamla sidan. Detta är ett måste.
  – Antal saknas på första fliken, borde inte ligga under inköpsinfo
  – Var hittar jag min YOC? Detta är för mig ett viktigt nyckeltal
  – På flera aktier saknas DA, det visas bara ett -. Ni skriver dock ut antal aktier, ni vet värdet på en aktie och utdelningen i reda pengar, bara att räkna ut DA eller vad missar jag?

  En bra början, men borde nog renodlas lite så man slipper det eviga hoppandet mellan tabbarna. Information är för utspridd.

 121. Jag fattar inte att jag får ett mail om att mitt fondinnehav har sålts, sen när jag loggar in på sidan så står den kvar.
  Med samma belopp som jag vill ta ut, hur kommer det sig, och när får jag mina pengar?

 122. Hej! Jag vill gärna ha kvar tabellen på den gamla innehavssidan och jämförelsen med valfritt index i kurvan!
  /Aestan

 123. Mitt första beslut om jag hade varit CTO på Avanza;

  – Släpp alla underliggande API:er fritt – låt vem som helst utveckla vad som helst mot Avanzas underliggande funktioner.

  Varför skulle just Avanza var bäst på att utveckla ett gränssnitt som passar alla människors behov?

  Precis. Omöjligt. Släpp alla funktioner som API så kommer ni att se alla möjliga sorters kreativa och nischade funktioner som alla leder till högre användning av Avanzas tjänster.

 124. Jag vill slippa skriva mitt personnummer varje gång jag loggar in med mobilt Bankid. . Se och lär av Handelsbanken.
  Eller varför inte Skatteverket.

  • Det var ett mycket bra förslag, varför behöva uppge personnummer varje gång vid inloggning.
   Håller med dig fullkomligt om detta.

  • Det var ett mycket bra förslag, varför behöva uppge personnummer varje gång vid inloggning.
   Håller med dig fullkomligt om detta.

 125. Bra om den gamla Innehav finns kvar som flik i nya Innehav. Då kan man se sammanlagda värdet på en speciell aktie i flera depåer, vilket man inte kan i nya Innhav. Jag har samma aktie i flera depåer/konto, vilket jag tror att det är fler som har.

 126. Vore bra om innehav i samma aktie fördelade på flera ISK summerades, som de gör på den tidigare innehavssidan

 127. Behöver kunna sortera vilken typ av innehav som hamnar högst. Att fonder som jag handlar med någon gång i månaden hamnar ovanför certifikaten som jag handlar med flera gånger om dagen är väldigt frustrerande.

  Annars hoppas jag vettiga verktyg för tt jobba med graferna är på gång snart.

 128. Tre synpunkter:

  1. Mobilversionen av nya sidan är inte alls bra. Jag kan i alla fall inte hitta de marknadsförda ”flikarna” som exvis ”handelsinfo” där. Gamla tabulära versionen funkar bättre. Eftersom jag till 99% använder mobilen så ser jag nya versionen som ett stort nedköp.

  2. I versionen för större skärm hittar jag de olika flikarna. Där är min reflektion: Varför ska ni göra flikuppdelning och bestämma vilken information som visas i kolumnerna? Det vore vettigare om användaren själv fick välja vilken information som ska visas i kolumnerna. Som ett exempel, jag finner i fliken ”utveckling” att ni visar ”Sedan köp” både i kronor och %. Jag skulle ha föredragit att se omsättning i stället för den ena av dessa. En annan person skulle ha föredragit något annat. Så poängen är att ni borde satsa på flexibilitet i stället för att försöka förutse vad en medelanvändare vill ha.
  Kanske något som heter ”Min flik”, där jag själv väljer vilken info jag vill ha i kolumnerna.

  3. En specifik info som fattas är börsvärde. Omsättning i förhållande till börsvärde är intressantare än omsättningen i sig.

  • Jättebra ide.
   Och gärna visa det i cirkeldiagrammet också. Vore bra om man själv kunde gruppera sina värdepapper i grupper eller ifall det fanns checkbox för att gruppera i olika tillgångsklasser. Exempelvis har jag idag både ETFer, rena aktier, certifikat (som investerar i enskilda aktier) och aktiefonder som jag skulle vilja gruppera som en grupp: ”aktier”. Så skulle man kunna se ett cirkeldiagram med aktier/räntor/råvaror. Det är nog många som investerar med någon sådan split av aktier/räntor/guld i olika fördelningar.
   Alternativt skulle jag vilja ha ett cirkeldiagram som grupperar värdepapprena i olika risknivåer, kanske på er 7-gradiga skala som ni har på fonderna.

 129. Det vore väldigt tacksamt om YOC(%) inkluderades under fliken ”Utdelningar” vid sidan om direktavkastningen. Jag har ett ISK för svenska utdelningsaktier och en KF för de internationella. Det vore trevligt att kunna få en genomsnittlig YOC(%) för hela utdelningsportföljen.

  Tack på förhand!

 130. helt värdelöst hittar inte ens knappen för ”överföringar/uttag/insättningar” någon invalid på er avdelning som utvecklat interfacen?

  • Jag tror inte att det finns någon invalid som jabbar på Avanza. De gör bra jobb. Jag har varit kund hos Avanza i 12 och 100% nöjd 😉
   ”diagnostisera dig själv CP”

 131. Riktigt skräp. Nya uppdateringen är sämre än Nordnets gamla hemsida. Vad händer? Varför är det 20 menyer horisontellt och 23 menyer vertikalt? Ni ska inte lägga några diagonalt också? Är det en labyrint ni har försökt bygga?

 132. – Håller också med andras synpunkter på att Innehav och Utveckling kan slås ihop

  – Jag gillar verkligen Utdelningar sidan men saknar YOC

  – Ang. Utdelningar, varför kan ni inte också automatiskt räkna ihop hur mycket utdelningar man fått på varje aktie? Ni har ju tillgång till mina transaktioner så det borde enkelt gå att räkna ut det för varje aktie!

  – Skulle vilja ha ett ”historiskt innehav” där man kan se aktier man sålt av, hur mycket man köpte dom för, hur många det var, hur mycket eventuella utdelningar man fick samt hur mycket man sålde för – kanske med länkar också till varje enskild transaktion

 133. -Hade varit smidigt om man kunde fått välja vad man skulle vilja ha för kolumner.
  Jag bryr mig tex inte om vilket konto aktien ligger i.

  -förstår inte meningen med att Köp/Sälj visas när man markerar en aktie, om man väljer 2 eller fler så blir Köp/Sälj gråa.

  • hade gärna sett en Uppdatera-knapp för kurserna, idag får man trycka F5 för att dom ska uppdateras.

  • Jag håller med, vill gärna se antalet aktier. Såg nu att antal finns tillgängligt i mobilläget om man klickar på pilen i högra hörnet. Borde finnas samma i desktop-läge. Utgår ifrån att det kommer? Känns konstigt med med info på en liten skärm kontra stor. Borde i så fall vara tvärt om.

 134. Om man har flera depåer vore det bra om man kunde sortera så man fick varje depå på en sida

 135. Jag skulle vilja kunna vilka aktier som är utdelnings och inte utdelningsaktier på samma skärm som mitt innehav. Jag har också efterfrågat färgmarkeringar. Att man kan markera tex de aktier man vill sälja med en färg.

 136. Vill ha inköpskostnad och nuvärde i samma valuta tack! Idag är det utländsk valuta på inköpspris och SEK på nuvärdet.

 137. Jag skulle vilja att det ska kunna gå att markera vissa konton som inte ska tas med. Jag sparar till mina barn, och vill inte se dem i sammanställningen.

  • Håller med här! Precis som man kan markera och filtrera de olika innehaven så borde man kunde filtrera på vilka konton man vill visa. Det går att uppnå genom att bara markera de rader man vill ta med men blir ett himla klickande med många olika innehav. I mitt fall har jag konto för sparande till barn samt att mitt företag sätter in pensionen, vilket jag ofta inte är intresserad av samtidigt som mitt privata sparande.

 138. 1. Ni verkar ha olika sätt att värderar omx-optioner kurvan på hur många % värdet har ändrat sig verkar rimlig. .Beloppet i kr verkar tar gårdagens senaste affär i stället för dagens slutkurs när ingen affär är gjord i dag annars tar den dagens senaste affär även om priset rört sig kraftigt senare under dagen.
  2. Förut använde jag portföjlrapporten, var hittat jag motsvarande nu?

 139. 1. Värderingen av omx-optioner fungerar inte rätt. %-satsen känns rimlig men inte beloppet.
  2. Var hittar jag motsvarigheten till gamla portföljrapporten?

 140. Saknar en funktion att kunna filtrera vilka konton jag ser på översikten. Har idag flera konton och även sparande till mina barn. Vore bra att kunna se ett, fler eller alla konton.

 141. Vilka värdepapper som är godkända för superlån syns på gamla innehavssidan men inte den nya. Ingen jättegrej egentligen men likväl så borde det gå att fixa för er.

 142. Grafen på innehav saknar axlar med procent etc, och saknar jämförelseindex. Eller har jag missat något? Som den är nu är den tämligen meningslös.

 143. Sortering borde som i vanliga kontoinnehavssidan också kunna ske på landsflaggan och på markeringen.

 144. Total skuld, vet inte om det egentligen hör hemma under innehav utan kanske snarare under översikt. Men det finns med under de gamla innehavs sidan. Tårtdiagrammet som även innehåller hur stor andel belåning man har på hela sitt innehav och inte enbart för varje enskilt konto.

 145. Hej! Jättebra sida för innehaven. Jag saknar en funktion att välja vilka konton som ska summeras. Jag har ett par egna och ett för barnen så jag vill kunna separera dem.

 146. It would be helpful if the information at the top showing the OMX and DJ-USA could remain visible when I scroll down the page.

 147. Från och med sista uppdateringen visas inte längre datumet för när värdena på fonder senast uppdaterades. Rätt gott att kunna se det nu när exempelvis Spiltan Högräntefond handelsstoppats.

 148. Utdelningsstaplar:
  Årets stapel jämförs med förra helåret.
  Just nu visar min 2020-stapel minus 80%.
  En helt meningslös siffra, eftersom årets stapel innehåller knappt tre månaders utdelningar, medan förra årets stapel innehåller tolv månaders utdelningar.
  Ni jämför äpplen och päron.
  Jag vill hellre att årets stapel (utdelningar från 2020-01-01 till 2020-03-25) jämförs med motsvarande tid förra året (alltså 2019-01-01 till 2019-03-25).
  Då skulle min 2020-stapel visa plus 15% istf minus 80%, vilket bättre speglar min faktiska utdelningstillväxt.

 149. i nya innehavs fliken visas en utveckling för 1 år på + 1.2 % medans i den gamla visas -13,3% vilket känns mer riktigt med tanke på utvecklingen, hur kan det vara så stor skillnad?

 150. Det går att markera innehaven efter tex utveckling idag och sedan visa markerade. Om jag sedan markerar av efter tex totalvärde får jag en nettolista som jag vill gå vidare med. Om jag då markerar i högerkolumnen något av alternativen köp/sälj, spara i bevakningslista etc på ett av innehaven i nettolistan så försvinner hela sk–n. Mitt önskemål är att detta val öppnar ett ny fönster alt att jag kan spara nettolistan.

  • Håller med! Vi ska göra det där bättre. Med just bevakningslista så tänker vi att du ska kunna lägga till dom på direkten utan att behöva lämna sidan. Tittar även på lösning för att man ska kunna lägga flera order samtidigt även för aktier.

   /David

 151. Kolumnerna är för breda vilket ger svårläst tabell. Låt användaren anpassa själv kanske

  • Hej!

   Om du klickar på inställningsknappen så kan du välja att både minska radhöjden men också lägga till fler kolumner för att tajta ihop det.

   /David

 152. En jätteförbättring! Saknar dock fortfarande några saker:
  1. En checkbox att visa ”Senast” och ”Inköpskurs” i samma valuta, som exempelvis amerikanska aktier som har Senast kurs i USD och idag visas Inköpskurs i SEK. Smidigt om man kunde välja SEK för alla kurser även Senast kolumnen.
  2. Kolumner för olika financiella metadata som P/E etc.

 153. Vill kunna addera ytterligare två kolumner: dels YOC (%), dels beräknad årsutdelning per position (årsutdelning/aktie x antal innehavda aktier). Båda dessa kolumner ska även summeras på kategorisummaraden.

 154. I fliken ”innehav (ny)” hade jag önskat att man kunde välja att se olika konton för sig, t ex olika portföljer.
  Max antal anpassningsbara kolumner verkar vara fem st, men det ser onekligen ut som att det finns plats för fler?
  Löser man första punkten ovan så kan man även ta bort kolumnen för konto.

 155. Om jag har samma aktie på mer än ett konto visas under fliken Utdelningar i aktie delen enbart antal aktier för ett av dessa konton dvs inte totalen som det gör för andra flikar som t ex under Utveckling och Inköpsinfo.

 156. Hej! jag vill gärna se hur mkt mitt anskaffningsvärde är i en kolumn, samt hur mkt jag gjort i t ex månatlig investering i samma (t ex en fond), i en annan kolumn. Allt för att lättare se hur mkt/lite den riktiga förändringen är.
  Tack för ordet, hoppas på mitt önskemål 🙂

 157. Vore kul att få se förväntad utdelning i utdelningstabellen. Förslagsvis i en ljusare färg så det tydligt syns att den delen är bara förväntad baserad på nuvarande innehav och kommunicerad utdelning.

 158. Det skulle vara bra om det enkelt gick att skapa kurslarm från listan istället för som nu komma till en vy där man måste söka fram värdepappret på nytt.

 159. Jag skulle gärna se att det finns en byt-knapp, bredvid köp och sälj-knapparna, precis som det finns i den gamla innehavssidan. Nu måste man klicka in sig på de tre prickarna och där kan man välja byt.

  Sedan skulle jag önska att man kunde filtrera på olika konton, det fanns i gamla innehavssidan, alltså att man t.ex. kan titta på ett enskilt kontos innehav.

  Verkar inte finnas möjlighet att visa valutan, skulle gärna se det.

  Hade gärna även sett att det fanns möjlighet att få längre historik tillbaka än 5 år, lämpligen 10 och 15 år.

  Skulle gärna även vilja se beloppet som man månadssparar i respektive fond och på ett enkelt sätt därifrån kunna ändra beloppet på månadssparandet.

  Hade gärna även kunnat expandera bredden på kolumnen där namnet på fonden/aktien står, nu ser man ofta inte hela namnet.

  En annan sak som hade varit schysst är om man kunde få se transaktionerna för en viss fond direkt från innehavssidan, gärna genom att det fälls ut vid något knapptryck eller en länk till annan sida.

  Hoppas ni kan infria ett, flera eller alla mina önskemål!

 160. Bra att man kan välja egna kolumner. Jag saknar dock en kolumn med datum(tid) för senaste kurs vad gäller fonder. Jag önskar också en kolumn för ”avkastning i år” som belopp också. Många med mej gör säkert uppföljning under året och bokslut varje årsskifte, och då skulle detta underlätta. Önskar också möjlighet att se ett konto i taget på samma sätt som ”gamla innehav”. För övrigt tycker jag att det är många bra funktioner, och ser fram emot att få se mina önskemål implementerade.

 161. Förut kunde man även se den sammanlagda fördelningen i procent mellan räntepapper, aktier etc mellan alla olika typer av fonder man hade. Det gjorde det enklare att själv kunna se om man ville öka eller minska aktiedelen i fondinnehaven tex

 162. Har inte läst all kommentarer men en funktion som jag missar är att jag skulle vilja ha ”av/på” knappar för varje konto. Dessa av/på knappar bestämmer om jag vill ha kontots innehav inkluderat eller ej i informationen.

 163. Hej,
  Ser jättebra ut tycker jag. Tyvärr får jag inte in kolumnerna som jag har gått in och lagt till i Utveckling fliken. Har även försökt plocka bort en kolumn gick inte heller trots att jag tryckt på spara knappen. Vad kan det bero på?

 164. Skulle det gå att få Avanza att utnyttja browserns bredd? Så att den inte måste kapa texter, och så att man kan få in fler kolumner. Samt att grafen skulle vara mer lättjobbad för längre tidsintervall.

 165. Jag gillar det nya och hur det liknar appen. Det jag gillar mer med appen är dock att jag kan se och följa innehavet på ett specifikt konto och slippa se andra konton. Det ser jag gärna i ett uppdatering. Att se alla konton samtidigt eller filtrera bort vissa konton.

 166. Hej.
  Jag skulle vilja att man i grafen överst får värde 0% som värden längst till vänster som i gamla grafen.
  Just nu fungerar ”i år” och ”1 år” medan alla andra valda värden (kortare o ch längre) ger något annat än noll.
  Kan det kanske vara någon form av inställning jag missat?

  Grafen ”Fördelning på alla konton” under gamal innehav ger alltid 0 i vänsterkant så att man kan se hur ekonomin utvecklats sedan den valda dagen.

  Mvh
  Christer

 167. Hej,
  Skulle gärna vila se en uppdateringsknapp knapp på nya innehavs-sidan. På gamla sidan kan man göra det genom att trycka på ”Min ekonomi” i vänstra kolumnen, då uppdateras hela innehavet på sidan. Saknar den funktionen på nya sidan.

 168. Möjligheten att göra en egen flik på nya Innehavssidan är KANON! men varför bara möjligt att lägga till 9 kolumner? Med en modern skärm skulle det funka utmärkt med 20 kolumner. Allt på samma sida är bäst. Vore fint om man kunde exportera hela sidan till XL åxå. En kolumn jag skulle vilja ha med är dagens värdeutvecklingen i kronor, samma som finns på Hem/Just nu-sidan. Vore bra om man kunde utöka antalet bäst och sämst idag på den sidan från dagens tre stycken till tio eller att man kan välja antal själv. mvh/

 169. Den nya Innehavs-fliken man kan modellera som man vill är kanon. Men varför begränsat till 9 kolumner? Med dagens skärmar kan man lätt klara 20 st. Jag skulle också gärna ha en kolumn med dagens utveckling i kronor som den på Hem/Just nu-sidan. Vore också bra om man utökade antalet bäst och sämst på Hem/Just nu-sidan till 10 (eller valfritt).

 170. Grymt jobbat med nya innehavslistan! Saknar att kunna se utvecklingen i kronor idag per aktie. Alltså samma information som finns under ”bäst idag” under Hem.

 171. Förslag,
  1) För utländska värdepapper vill jag kunna dela upp avkastning i faktiskt avkastning (instrument valuta) och FX-avkastning.
  2) Det är inte full transparens av inköpskursen för utländska värdepapper.
  3) Kunna skapa grupper.
  4) Historisk volatilitet per instrument

 172. Jag skulle vilja kunna gruppera värdepapper i olika valfria grupper, t.ex. långa innehav, trading innehav m.m.

  • Vi har koll på det önskemålet! Vi spånar lite på idén att man ska kunna spara sina markeringar och sen enkelt kunna kunna få fram sina grupper. /David

 173. På den gamla innehavavsidan kan man välja ett konto/en portfölj genom att klicka på kontot och inte endast visa alla konton. Det saknar jag på den nya innehavsidan. Då kan man se andelen inom portföljerna.

  • Varje enskilt konto kommer att finnas kvar, precis som idag. Den nya är alltså bara vyn för där man ser alla innehav samtidigt. Vi kommer dock göra det enklare framöver om man bara vill se fördelningen på t.ex ett eller flera av sina konton.
   /David

 174. Innehavssidan är toppen! Skulle dock önska att man enkelt kunde klicka bort konton (t.ex. barnens) när innehaven grupperas.

 175. Jag tycker det är helt värdelöst att man har tagit bort både antalet och GAV av dina aktier i den nya innehavslistan. jag skulle gärna vilja veta hur man tänkte vid utvecklingen?

 176. Jag tycker det är helt värdelöst att man har tagit bort både antalet och GAV av dina aktier i den nya innehavslistan. jag skulle gärna vilja veta hur man tänkte vid utvecklingen?

 177. Jag önskar att man i fördelningsgrafen kunde välja vilken info som visades. Vore snyggt om man kunde skifta till nedbrytning på regional marknad eller tillgångsklass. Vill kunna följa min exponering av räntor vs aktier så det inte driftar iväg på oönskat sätt. Vill inte heller att min exponering mot ex Nordamerika ska bli för stor och vill då kunna screena detta snabbt.

 178. Hej. Gillar sidan skarpt. En grej som vore coolt vore om man kunde se en liten markör för alla ställen man köpt/sålt en aktie, fond eller certifikat. Då skulle man få en liten överblick kring när man köper, hur man hanterar ”kriser” och om jag har ”pauser” där jag inte köper något.. Vore kul grej för att kunna analysera sig själv. Så liknande det ni har om man klickar in på sina innehav, men detta vore mer en hjälp i beteende mönster.
  Tack för grymt jobb!

 179. Jag gillar layouten på den nya översikten, men, vilket säkert någon nämnt tidigare i kommentarerna, jag saknar möjligheten att välja enskilda konton i nya ”Innehav”. Jag vill t.ex. kunna benchmarka min ISK utan att blanda in t.ex. pensionen.

 180. Önskar en kolumn där man kan se inköpspriset på ett värdepapper i handelsvalutan. Köper man en aktie för €1,25 idag konverteras detta till till SEK och sedan listas. Skulle vilja att man kan visa inköps kursen i EUR för att kunna jämföra med kursen aktien handlas till.

 181. Nya innehavssidan är nu klart bättre än den första versionen ni släppte, tack för att ni lyssnat på feedback. Dock är den fortfarande ganska mycket långsammare än den gamla innehavssidan. Om man handlar aktivt sitter man och uppdaterar sidan ofta för att se aktuellt innehav. Finns det något mer ni kan göra för att få sidan att ladda snabbare? Eller skulle man kunna tänka sig en ”refresh”-knapp som bara uppdaterar innehållet i sidan utan att ladda om hela sidan? Tack!

 182. Hej Avanza! Gillar skarpt möjligheten att skräddarsy sina egna olika flikar, fin flexibilitet. Dock saknar jag möjligheten att lägga till kolumn med belåningsvärde. När även det är tillagt känner jag att den nya innehavssidan fyller mina behov tillräckligt väl för att gå över till den. Som extra kommentar tycker jag det är märkligt att inte samma datauppsättning som nu går att lägga till på innehavssidan finns tillgängligt i aktielistan, och tvärtom. Exempelvis skulle jag gärna lägga till en kolumn med ”antal utdelningar per år” i min favoritfiltrering i aktielistan, men den finns inte där utan bara på innehavssidan. På motsvarande sätt skulle jag vilja se i min portföljöversikt vilka aktier som är med i superlånet, men den infon finns inte där utan istället i aktielistan…

 183. Hej, en viktig funktion som (vad jag vet) inte finns men som bör finnas är en pie-chart eller liknande som visar tillgångsfördelningen, dvs hur stor andel av innehavet som är aktier vs räntor (även guld och råvaror mm kan vara relevant). Vad jag ser nu under sidan ”Min fondportföljanalys” kan man enbart se region och bransch-fördelning, inte tillgångsslag. Eftersom att jag som investerare eftersträvar en viss andel aktier och en viss andel räntor, säg 60/40, bör det finnas en funktion som visar detta. Således blir det också enklare att ombalansera exv vid ett börsras (som nu) när andelen aktier minskat, och andelen räntor följaktligen ökat, då jag bör sälja räntor och köpa aktier. Observera att denna funktion finns på exv Swedbank (som för övrigt har mycket färre analysverktyg än er). Tack på förhand och bra jobbat med all ny front end!

 184. Vore bra med en tabell över tillgångsslaget ”Pengar” som komplement
  till ”Aktier” och ”Fonder”. Finns i cirkeldiagrammet, men inte som
  tabell.

  Annars snyggt och användbart!

 185. Kanon. Under bevakningslistorna finns det en flik som heter översikt. Den innehåller uppgift som direktavk och p/e mm. Den vore bra om man kunde få på sin innehavslista också.

 186. Ser att det pratats mycket om att slå ihop värdepapper på olika konton till en rad i tabellen.
  Jag skulle snarare vilja ha möjligheten att ha separata tabeller för olika konton.
  Snabbaste sättet för er att lösa det kanske skulle vara att ha en flik för varje konto.

  Exempelvis:
  Översikt | Innehav samlad(ny) | Innehav konto XXX (ny) | Innehav konto yyy (ny) | Transaktioner | Analys

  Anledningen till detta är att jag inte gillar att mentalt blanda samman min tjänstepension med övriga placeringar då jag tillämpar helt olika investeringsfilosofier för den och mina vanliga placeringar.

  Utöver det så skulle jag föreslå att ni återinför Avanza labs eller någon annan form av bug-tracker, feature-tracker/request system. Det känns lite segt att bara lämna feedback i en kommentar på ett blogginlägg.
  Saknar möjligheten att kunna rösta på features och ladda upp skärmdumpar man kluddat på osv.

 187. Kanske har missat det men är det möjligt att spara jämförelse indexet på den nya sidan för Innehav? Annars hade det varit trevligt att slippa välja det varje gång sidan laddas.

 188. Precis som Viktor nämner här nedan så vill jag kunna kryssa i vilka konton jag vill se data för, precis som man kan göra på förstasidan. Då jag har barnens ISK på samma inloggning så vill jag inte blanda ihop deras innehav med mina egna när jag tittar på utvecklingen.

 189. Det hade varit användbart med en funktion där man kan välja sitt GAV. Vid handel i ett och samma papper så tappar man sitt ursprungsgav och får en skev bild av sin totala vinst/förlust. I alla fall ser jag inte någon annan möjlighet förutom att skriva ner i tex funktionen anteckningar, men det tycker jag inte är fullgott.
  Detta ställer eventuellt krav på användaren att hålla reda på, om man tex ökar på sitt innehav med nya medel. Två knappar: Initialt GAV samt Räkna ut nytt GAV. Tack.

 190. 1) Funktionen köp/sälj fanns i förra versionen till vänster om VP-namnet. Nu finns funktionen istället längst bort till höger.
  Det finns skäl till att låta köp/sälj-funktionen ligga kvar till vänster om VP-namnet. Jag hade gärna sett att det går att flytta den funktionen i nya versionen.

  2) Sen så tycker jag det är väldigt användbart när man ser knapparna som leder till de olika funktionerna. Att klicka upp en ruta för att få länkar samlade kan vara spretigt. I nya versionen klickar man på de tre prickarna. Jag föredrar den gamla versionen där man ser respektive länk direkt. Finns det möjlighet att behålla den layouten som val hade det varit förnämligt? Tack.

 191. Jag skulle uppskatta ifall man kunde se vilka sektorer/branscher man har innehav mot, någon typ av pie chart som indikerar hur viktad man är mot de olika. Hade förenklat när man vill skapa en diversifierad portfölj.

 192. Jag skulle vilja ha ett alternativ för att ”markera alla”. Oftast vill jag bara plocka bort några enstaka innehav snarare än att välja ut ett mindre antal.

 193. Saknar också möjlighet att välja alla aktier (så att man kan välja bort vissa). Har mest svenska aktier men några amerikanska och för att få bild av utvecklingen under dagen innan amerikanska börsen öppnar så vill jag kunna välja bort dessa aktier.

  Saknar också möjlighet att se GAV i lokal valuta och inte konverterat till SEK. Det är svårt att se verklighet utveckling av en utländsk aktie när valutaeffekten alltid är inräknad. Hade det gått att lägga till en kolumn med lokalt GAV eller lokalt anskaffningsvärde så hade det enkelt gått att räkna fram.

 194. Ett klart lyft med nya innehavsidan. Jag skulle dock gärna ha möjligheten att spara en jämförelsegraf mellan flera olika värdepapper för kontinuerlig användning och uppdatering. I sökfunktionen för att addera jämförelse mot index eller annat värdepapper skulle jag gärna se att det gick att välja värdepapper från olika listor, t ex alla tillgängliga Fonder, Innehav eller från mina Bevakningslistor.

 195. Jag ser gärna att någon form av live-uppdatering av aktiekurserna så man inte behöver ladda om hela sidan. (Eventuellt skulle man kunna ha en knapp för att slå på live-uppdateringen av kurserna för att minska belastningen på era servrar.) Noterar även att OMXS30-index inte uppdateras i realtid (fungerar på gamla) vilket lurat mig vid et flertal tillfällen.

 196. Inköpskurs i SEK men senaste i den valuta aktien handlas i gör det svårläst. På aktielistan hade det varit bra med ett filter på omsättning.

 197. Kanonbra att man man markera fonder etc och att välja att bara visa dem . Men varför kan man inte spara valet? Varje gång jag går in på sidan måste jag göra om processen , känns onödigt.
  Jag har fonder på Pensionen och på ISK och jag vill se de två portföljerna separat. Det kan jag via översikten och på flera andra ställen genom att välja konto. Välja konto skulle också vara en uppskattad funktion på nya sida.
  Hoppas på förändring, kanske snart 🙂

 198. Håller med Henrik om att det är jättebra att man kan välja vilka aktier man vill visa men precis som han säger så skulle jag vilja kunna spara valet och vet inte om Henrik är inne på samma men jag skulle vilja kunna namnge och spara flera olika uppsättningar och växla mellan dem. Har ganska många olika aktier med lite olika inriktning på ett av mina konton och skulle t.ex. vilja kunna välja att bara visa mina cleantech-aktier för att jämföra dem och sedan kanske växla och se över mina utdelningsaktier osv.

 199. Den gamla innehav är bättre. när man har flera depåer och aktie från samma företag så får man dessa i delade med ett horisontellt streck. Tycker den nya innehav är den som känns gammal!

 200. Jag instämmer med övriga som önskar möjligheten att välja ut vilka aktier man vill arbeta med. Åtminstone bör man kunna välja vilken/vilka portfölj(er). Och dessutom så måste ju detta val sedan sparas till nästa gång så att jag inte behöver göra om allt. Detta gäller även valet avseende jämförelser.
  Till sist, den eller de jämförelseindex jag väljer borde inte bara visas som en graf/kurva utan också med siffror. Dvs om jag jämför med ett index mot min portfölj för en viss tidsperiod så visas nu endast min portföljs utveckling i siffror, inte jämförelseindexet. Jag vill ha bägge redovisade.

 201. Verkar som att det gjorts ett bra jobb och det har tillkommit många bra möjligheter.
  Jag hoppas att ni har i åtanke att det inte blir för tungt och komplext så att det även fungerar på surfplatta och mobiltelefon. Det är viktigt för mig att kunna hålla lite koll och göra affärer även när jag är på resande fot med lite sämre uppkoppling.

  Jag skulle även vilja knyta an till ”leinaduno” som har önskemål om olika GAV. Jag önskar att man kunde se de senaste transaktionerna när man går väljer ett specifikt värdepapper. Informationen finns redan i grafen om man väljer Händelser, transaktioner. Det är dock besvärligt att klicka rätt med PC och omöjligt med mobil. Jag vill alltså hellre ha dem i listform i nederkant där innehavet redan redovisas.
  I dagsläget får jag istället lägga flera klick på att gå via ”Historiska transaktioner”.

 202. Trevligt att ni lagt till en kontoväljare på innehavsidan, och att den kommer ihåg mitt senaste val 👍

  Jag tycker dock att den hanterar sparkonton på ett märkligt sätt. Jag kan inte välja att visa specifika sparkonton innehavsidan men om jag visar alla konton så verkar sparkonton var inräknade i totalen 👎 det gör också att jag inte kan titta på bara mina ISK och fondkonton eftersom ”Alla konton”-blir valt så fort jag bockar för alla konton som syns i listan, vilket inte är samma sak som att jag vill visa alla konton eftersom jag inte valt att visa mina sparkonton.

  Det bästa hade varit att visa sparkonton på innehavsidan och att de kommer upp i kontoväljaren. Ett annat alternativ ,om detta inte går, är att det iaf går att välja bocka för alla synliga konton i kontoväljaren utan att ”Alla konton” valet automatiskt blir valt, så att man kan välja ifall sparkonton ska vara inräknade i kursutveckling och totaler.

 203. 1) Hur gör man för att se lägsta/högsta som man kunde se på gamla innehavssidan, det är ju trevligt o se ATH 🙂
  2) Finns det planer att addera ny jämförelse index OMX (med utdelning) inte speciellt bra, föredrog att man tidigare kunde jämföra med SIXRX

 204. Jättebra att ni nu lagt till en uppdateringsknapp på innehavssidan. Mycket uppskattad!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.