VD har ordet: ”Dina drömmar är vår framgång”

Martin Tiveus, VD Avanza
Martin Tiveus, VD Avanza

Dina drömmar är vår framgång.

De allra flesta sparar och placerar för att få mer pengar över. För att kunna förverkliga sina drömmar, kunna unna sig något extra eller skaffa sig bättre förutsättningar efter pension.

Det är dom vi är till för. De som verkligen bryr sig om sitt sparande och sina pengar och har förstått avgifternas betydelse för avkastningen när man sparar och placerar. Vårt kundlöfte är att du som kund hos Avanza ska få mer pengar över till dig själv än hos någon annan bank eller pensionsbolag. Genom att erbjuda ett bredare och bättre utbud, bättre och enklare verktyg och beslutsstöd och inte minst, lägre avgifter än någon annan. Oavsett hur du vill spara eller placera.

Det som gör det möjligt är modern teknik, en hög grad av digitalisering och en växande skara lojala kunder som år efter år stannar kvar och växer med oss och rekommenderar oss till vänner och bekanta.

Det senaste året har varit lite omtumlande på flera sätt. Vi välkomnade över 55 000 nya kunder under 2014, nästan dubbelt så många som rekordåret innan. Det innebar att nästan var tionde ny sparkrona i Sverige under förra året sattes in på Avanza. Under årets första två månader välkomnade vi ytterligare 22 000 nya kunder. Vi är förstås oerhört tacksamma och stolta över förtroendet, men framförallt ger det ytterligare tändvätska åt vårt arbete att fortsätta utmana bank-Sverige med bättre lösningar för sparande. Och med en större skara kunder ökar våra möjligheter att fortsätta utmana, förbättra och sänka avgifter.

Vi får varje vecka in mängder av idéer om hur vi ytterligare kan förbättra våra tjänster från våra kunder. Förra året kunde vi med din och våra andra kunders hjälp lansera över 800 nyheter och förbättringar på sajten. Bland annat bättre grafer, nya listor och beslutsstöd, en ny prisplan så att våra kunder kan handla ännu billigare och mycket mer. Jag kan dock lova dig att vi aldrig blir klara eller nöjda. Innan sommaren kommer vi bland annat att lansera nya mobila appar så att du lättare ska kunna hantera ditt sparande var du än är. Jag hoppas att idéerna fortsätter att strömma in. Vi släpper en ny utgåva av sajten var nionde arbetsdag så det är en ständig förbättringsprocess. Och det är dig och dina drömmar vi är till för.

Vad drömmer du om?

Martin Tiveus

Relaterade inlägg

Kommentarer

88 svar till “VD har ordet: ”Dina drömmar är vår framgång””

 1. Jag har en dröm att en dag kommer jag att kunna handla utländska aktier till rimliga courtagenivåer. Jag har en dröm att aktieköp på marknader såsom Frankrike, Holland kan göras till lägre courtage. Nordnet har courtage på 11 euro i Frankrike, Avanza har 750 kronor. Degiro kommer in på marknader och erbjuder courtage i USA under 10 kronor.

  Jag har en dröm att Degiros intåg är en väckarklocka för övriga aktörer och att förändringens vindar kan blåsa genom prissättningen utomlands. Jag har en dröm att moment 21-situationen med höga courtagenivåer som gör att få handlar utomlands, vilket i sin tur gör att Avanza inte vill sänka courtagen eftersom ”intresse ej finns”, kommer att försvinna.

  Jag har en dröm i dag.

  • Jag har en dröm att en dag kunna följa mitt saldo på depån, transaktion för transaktion (KF).
   Vill jag kolla att saldot stämmer så måste jag kolla förra månadsrapporten, och sedan manuellt räkna ut alla transaktioner, för att kunna se att saldot stämmer.
   Avanza måste vara den enda banken i hela världen, där kunden själv måste hålla koll på sitt saldo.
   Har påpekat detta flera år, och alltid fått till svar att ”det finns inget intresse” för detta hos övriga kunder.

   • Ja det behövs när det strular.
    Avanza har själva mycket stora problem att följa upp och rätta till felaktigheter.

    Avanza har försökt lösa några felaktiga belåningar av min ISK i samband med rättelser av försäljnings notor!
    Efter månad tröttnade jag på Avanzas oförmåga och gav upp!

    De flesta och de största lånen blev rättade men nog skulle det kunna fixats direkt om det varit enkelt att följa kontot och saldo.

   • Skulle också vara betjänt av att se saldot efter varje transaktion.
    Föreslår Avanza att jobba på saken

  • Jag har en dröm om att handla utlandsaktier för ett courtage som är lägre än beloppet jag vill investera.

  • I min enfald trodde jag att det kallades för ett moment 22.. Men jag drömmer säkert för lite.

  • Hej Irving,

   Tack för att du delar med dig av dina förslag! Om du handlar på Europeiska marknader förstår jag verkligen din frustration över courtaget. Med större volymer och växande efterfrågan ökar våra möjligheter att förhandla fram bättre priser. Det är så vi löpande har kunnat sänka courtaget för handel i t ex svenska och amerikanska aktier. Tidigare har efterfrågan bland våra kunder för just Europahandel varit väldigt liten, men den senaste tiden är det allt fler kunder med dig som har efterfrågat lägre courtage på de stora Europeiska marknaderna. I takt med att efterfrågan börjat komma har vi också inlett förhandlingar med våra leverantörer på dessa marknader för att komma ner i pris. Jag räknar med att vara i mål med dessa diskussioner inom kort och hoppas att vi därmed snart, i ett första steg, kommer att kunna sänka courtaget för handel i de största Europeiska marknaderna. Så tack för att du gör din röst hörd!

   Bästa hälsningar,

   Martin Tiveus
   VD, Avanza

 2. Billigare courtage på fler utländska marknader. Tyskland, Nederländerna, Storbritannien och Japan är några marknader jag gärna hade kunnat handla på till ett rimligt pris via datorn!

 3. Jag tycker det är rätt osmakligt att ni travesterar Martin Luther Kings berömda fras när ni pratar om er egen ekonomi.

  • men Stina…drömmar har väl alla och det är gratis tills den dagen du kanske genomför den/dem. Keep on dreaming!

 4. Hej på Er Avanza.

  Som nybörjare känns det nästan för mycket att ta in, vad är de väsentligaste funktionerna, vad missar jag, vad skulle jag gjort bättre?
  Frågorna är många hur går jag sundast vidare i min kunskap om funktionerna på Er hemsida?

 5. Drömmen är att förvalta mitt kapital på ”utspritt bästa ” sätt…för vem vet framtiden!? men under tiden vill jag oxå ha kul för mina förvaltade pengar! Gillar att vara på nätet via Avanza, annars skulle jag byta, frihet o prisvärt. Egen strategi-förvaltning+ råd för drömmar är bra! tycker jag….en krydda i livet helt enkelt. Keep on invest!

 6. Jag har en dröm om att ni åter ska tillåta oss med tjänstepension KAP-KL att ha våra pengar hos er. Det var en mycket stor besvikelse när ni tog bort den möjligheten tidigare i år.

  • Hej Andreas!

   Tack för att du delar din dröm med oss!

   Vi valde att gå ur avtalsområdena främst till följd av de ökade tekniska krav som avtalsparterna hade vilket gjorde att vi tvingade till en tuff prioritering, dessutom är dessa avtal begränsade, ofta till tre år vilket försvårar våra möjligheter till en långsiktighet.

   Vi behövde välja att ha möjlighet att fortsätta utveckla vårt erbjudande på den fria tjänstepensionsmarknaden som berör den större andelen av våra tjänstepensionskunder och därmed tvingades vi också att välja bort avtalsområdena.

   Såklart mycket tråkigt att behöva välja bort kunder som vill ha sin avtalspension på Avanza men som sagt det är ett beslut för de kommande tre åren.

   Med vänlig hälsning,
   Annika Saramies, VD Avanza Pension

   • Hej Annika och tack för ditt svar! Jag förstår att det var en prioriteringsfråga för er, och Nordnet valde ju att gå samma väg. Det innebär dock att jag nu har mina tjänstepensionspengar hos flera olika företag, och nu senast sattes pengarna per automatik in på ett företag som jag aldrig valt aktivt. Är så less på hela denna karusell att jag faktiskt inte bryr mig om hur dessa pengar förvaltas nu. Jag blir bara så enormt upprörd över att kortsiktighet och ständigt nya villkor ska få råda, så vitt jag förstått från både er och Nordnet. Jag ägnande en dag av min semester åt att försöka nå någon som har ansvar för detta (t.ex. från mitt fackförbund som förhandlat fram avtalet och som rimligtvis borde ha gjort upp reglerna), men det slutade med att jag hamnade i en telefonsvarare på en organisation jag aldrig hört talas om, och sedan kopplades bort. Ved ni möjligtvis vart jag ska vända mig för att framföra dessa synpunkter? Jag hoppas verkligen att ni åter får – och tar – möjligheten att låta oss med KAP-KL ha våra pengar hos er i framtiden. Hälsningar Andreas.

    • Hej igen Andreas,

     Jag förstår din frustration och beundrar din kamp i frågan. Då avtalets utformning beslutas av parterna så rekommenderar jag att du kontaktar arbetstagarsidan, beroende på vilket område du tillhör:

     Svenska Kommunalarbetareförbundet
     OFRs förbundsområden Allmän kommunal verksamhet
     Hälso- och sjukvård samt Läkare jämte i förbundsområdena ingående organisationer
     Lärarförbundets och Lärarnas Riksförbunds Samverkansråd
     AkamedikerAlliansen och till AkademikerAlliansen anslutna riksorganisationer

     Jag önskar dig stort lycka till!

     Med vänlig hälsning,
     Annika, VD Avanza Pension

    • Hej Andreas!

     Jag irriterar mig på liknande saker.
     Tjänstepensionssparande är överhuvudtaget dåligt utformat. Med tanke på att det ska vara lätt att byta arbete (har jag åtminstone hört att man vill, från ”högre ort”…), så borde detta regleras mycket hårdare (allt till samma ställe), eller släppas helt fritt till arbetstagaren att avgöra bolag, så att vederbörande kan fortsätta sitt sparande i samma bolag hela livet, oavsett arbetsgivare eller facklig anslutning (eller byta till valfritt bolag utan kostnad).

     Jag har tjänstepension i 4 eller 5 bolag, varav 1 är flyttbart, 1 är delvis flyttbart och 2 eller 3 är för gamla, så att bolagen inte låter mig flytta pengarna.

     De pensionskonton som bara innehåller några tusenlappar kommer att försvinna helt i avgifter inom några år men jag tog mig äntligen för att flytta det flyttbara (c:a 100.000 kr) från Skandia till Avanza. I och med att det förra bolaget inte finns längre måste det dock läggas över på den nuvarande arbetsgivaren INNAN det går att flytta till Avanza… blanketter på väg…

     Och tilläggas bör att jag i säkert 5-6 års tid har fått rådet från min ”pensionsrådgivare” att låta pengarna ligga kvar hos Skandia, för att det snart kommer att bli fri flytträtt och att det är för dyrt att flytta pengarna. Om jag flyttat dem med en gång hade det kostat c:a 6000 kr, ungefär samma avgift som jag betalt till Skandia dessa år.

 7. Min dröm är och Jag är 99% säker på att jag slutar jobba om sju år när jag fyller 50år regeringen får tjata hur mycket dom vill om att folk måste jobba längre har sett till att jag med vanlig knegarlön har så att jag klarar mig resten av livet då, bla. så gör jag mitt eget snus och äter aldrig ute gillar att laga mat och äter riktigt god mat varje dag och har alltid matlåda till jobbet men reser 3-5 gånger om året till varmare länder det också till en låg kostnad snittpris på en enveckasresa 3000kr med flyg och boende och varannan gång hyrbil.

 8. Jag drömmer om att era telefonköer var lika korta som de en gång var! Ni är fantastiska i övrigt men där har det blivit betydligt sämre.

  Jag tycker också någon form av förslagsforum, typ Kundo, skulle vara grymt så att man kan få närmare kontakt direkt med dem som utvecklar både teknik och service hos er.

  • Hej Björn,

   Jag har samma dröm och snart går den i uppfyllelse! De senaste tre månaderna har vi slagit rekord i antal nya kunder, kundkontakter och svarstider på telefon. De första två är vi superstolta över, den sista är vi inte lika stolt över. Därför har vi nu utökat vår Kundservice för att komma tillbaka till de korta svarstider som våra kunder är vana vid. Vi ser en liten förbättring redan men inom någon månad ska alla våra nya kollegor vara på banan. Håll ut, vi är på gång! Gällande förslagsforum så är du inte ensam om att vilja få upp ett sådant, vi har många engagerade kunder som vill vara med och hjälpa oss i vår utveckling och prioritering. Bra att du lyfter just Kundo för det är ett av de alternativ vi har tittat på som ersättare till Labs, som vi tog bort för något år sedan. Finns det stor kundefterfrågan kommer vi försöka prioritera upp det men det finns mycket vi vill göra… Under tiden är du välkommen att skicka in förslag via meddelande på sajten eller direkt till mig på maria.christofi@avanza.se.

   Hälsningar,
   Maria Christofi Johansson, Chef Kundservice

   • Hej Maria!

    Tack för ditt svar. Snyggt att nåda båda engagerar er så aktivt här! Kul att höra att ni är på G att tackla väntetiderna.

 9. Jag har dröm om att Avanza ska vara ärliga rätt igenom låta spararen flytta sina pengar fritt mellan sina konton utan att Avanza sitter och håller på de. Mycket oärligt av Avanza. Vill jag t.ex flytta från ett sparkonto till ett annat kan jag endast göra det under bankens kontorstider. Försvaras antagligen med att dessa ligger hos deras partners Santander, Collector osv. Men så se till och fixa det då, antingen genom eget sparkonto eller på annat sätt, det är bara viljan som fattas. För det är klart vi genomskådar att någonstans ska ni ta igen för era så stolta låga avgifter, fult av er. Vill jag ta ut pengar till en annan svensk bank är det längre behandlingstid än t.ex Swedbank och SEB när man flyttar mellan olika banker, fult.

  Jag börjar seriöst tröttna på Avanza och detta fulspel. Antingen är man en bank med låga avgifter och också en komplett bank. Inte en stödbank till andra banker. Det är ni för stora för nu.

  Och jag kan bara hålla med föregående talare till punkt och prickar. Jag följer spänt utvecklingen av den nya billiga banken Degiro. Troligtvis blir det flytt dit snarast.

  • Hej Villzon!

   Tack för att du delar med dig av dina åsikter till oss. Det är verkligen viktigt för oss att få ta del av dessa!

   När det gäller just överföringar mellan egna konton utanför kontorstider så håller vi helt med dig om att vi tycker att det ska fungera precis som under kontorstider. Detta är en begränsning i vårt kassasystem, och det är ingenting vi tjänar pengar på, snarare tvärt om! Vi jobbar faktiskt just nu med att uppgradera detta system så att överföringar ska fungera även utanför kontorstid. Beklagar verkligen om detta har gjort att du fått fel bild av oss, för vi vill verkligen inte att det ska verka som att vi håller på dessa pengar för att få någon intjäning, det är absolut inte fallet.

   Vänligen,
   Daniel

 10. Läser i kommentarerna att ser att jag och Andreas delar samma dröm och det är att ni ska tillåta oss med KAP-KL ha vår tjänstepension hos er.

 11. Hej!
  Gillar Avanza,,,aktiern går jättebra.
  Saknar lite mer vägledning, när jag vill göra lite placeringar? Alla verkar livrädda för att ge lite råd? Jag vet er policy men jag måste ändå få framföra min åsikt.

 12. Martin,

  Inledningsvis , Avanza gör ett fantastiskt jobb , Gratulerar! God service , tydliga och klara informationer där sådana krävs, liksom utmärkta uppföljningsmöjligheter . Avanzas personal kan känna sig mycket stolt över detta .
  Du understryker gärna detta med trygga sparmöjligheter. Väl så . Dock tror jag många kontoinnehavare skulle kunna tänka sig ett ”spelmoment ” med en mindre del av innehavet . Man kanske kunde ha en månadsvis tävling där man kunde satsa på max 5 svenska papper till ett max belopp .
  De tre bästa kan få ett ”pris ” och omnämnande. Detta är ett ogenomtänkt uppslag -men syftar till att väcka liv i den lilla speldjävulen , fastän i mycket begränsad omfattning
  Kanske ligger detta för mycket i periferin , och kan ge felaktiga associationer – men tag det som en glad ide .
  Känner ej till lagen i detta sammanhang – ej heller vad detta skulle orsaka i administration – a shot in the dark
  Hälsningar
  Christer Lühr

 13. Jag drömmer inte. Jag vill att Avanza slutar kräva personnummer för en så enkel sak som att regga en signatur på forumet. Det är löjligt. I andra sammanhang blir vi tillsagda att hålla hårt i våra personnummer. Jag drömmer inte det hör natten till.
  Jag vill att robothandel med aktier jämställs med pockerrobotar. Alltså för bjuds. Deras bedrägliga beteende är enbart ägnat åt att lura de manuella handlarna alltså småspararen antingen de sitter på Avanza eller Nordnet. Jag drömmer inte då är du en loser. Jag vill att alla mäklare med beteckningen anonymous tvingas ange sina riktiga namn. Börsen skall vara en ärlig plats. Skumrask hantering bekämpas. Allt färre svenskar handlar med aktier. Jag vet varför.

 14. Tycker att det fungerar grymt bra här på Avanza. Jag gör min egen del skulle vilja ha någon och prata med vad gäller placeringar i fonder för pension. Kanske som banken en personlig rådgivare.

  • Hej!


   Tack för att du tar dig tid att skriva till oss. Vi har gjort ett aktivt val att inte erbjuda privat placeringsrådgivning. Den stora anledningen är att vi är en internetbank med målet att erbjuda våra kunder mer pengar över till sitt sparande hos oss än hos någon annan bank. Därför så håller vi nere kostnaderna genom att inte ha några lokala bankkontor eller personliga banktjänstemän, så att vi i sin tur kan hålla nere avgifterna för er kunder. Vi tror dessutom inte att det är speciellt lätt att ge helt oberoende placeringsråd, utan att det gränsar till försäljning.

   Vi vill dock självklart hjälpa våra kunder att hitta goda placeringar och att finna inspiration på vår hemsida. Redan nu så finns det väldigt mycket allmänna tips och råd som man kan läsa på vår hemsida, och vi utökar kontinuerligt innehållet. Ekonomerna på den fristående tidningen Placera rekommenderar exempelvis varje månad olika fonder och aktier som de tycker är köpvärda. Vill man ha en färdig fondlösning så har vi även fondpaket med varierande risknivåer. Dessa finner du här. Förutom dessa sidor med tips och råd så har vi även vår sparekonom Claes Hemberg som skriver mycket bra på sin blogg. Vi kommer även framöver att jobba hårt med att förbättra olika verktyg och beslutsstöd för er kunder.

   Vänligen
   Dan

 15. Hade velat att man styrde upp forumet bättre, närmast kaos om man tittar på vissa företag.

 16. En tjänst motsvarande nordnets shareville där man kan följa de bästa investerarnas aktieaffärer.

  Hälsar
  Lars

 17. – Om man är duktig att placera , och vissa är ( välligt få personer ) . Skulle vara en sparform till på plats hos Avanza .
  – En släktstiftelse som är sparplan minst 30 år i framtiden gärna längre , som skulle har mål att bättra kommande generationernas utbildningsmöjligeter ,att starta eget , exempell.
  – Jag är en vattuman som tänker djupa tankar med analytiskt sett i mit liv.
  En sparform i detta slag , kräver att kunna avstå några decennier själv en del av sina pengar , av alla i släkten, att sänka årligen till stiftelsen.

 18. Är ny och nöjd med era tjänster men ta tllbaka KAP KL. Det är tist att sitta fast i ett system med kassa förvaltare med dåligt fondutbud. Gäller alltså komunal tjänstepension.
  Önskar också läge courtage vid utlandshandel, primärt usa.

  • Hej Lena!

   Du hade tidigare skrivit ut ditt personnummer. Jag dolde detta, så att ingen annan ser det. Tänk på att inte skriva ut det synligt på forum eller i kommentarer, så att du inte råkar ut för att någon använder det på annat håll.

   Om du har glömt din inloggning kan du beställa nya uppgifter här, alternativt logga in med BankID. Skulle du stöta på problem så kan du gärna ringa till vår kundservice på 08-562 250 00.

   Vänligen,
   Daniel

 19. Tänk om Ni kunde kompettera tidningarnas kurslistor med avgift. I dag finns bara avkastning.
  De flesta sparare är intresserade av nerttot.
  Tänk om ni började att redovisa kostnaderna för Era egna fonder.
  Detta är något som invedterare skulle gilla
  Vad konkurrenterna kommer att tycka vill jag inte skriva, jag kan tänka.
  Komplettetera gärna med en excel fil
  Signatur
  ”Nästa Nivå” eller ”NN”

 20. Jag vill finna minst ett svenskt småbolagsindex på hemsidan. Behovet framstår extra tydligt just idag, när det var 37 %-enheters skillnad mellan OMX30 och OMXPI-indexen!
  Jag vill även finna både ett storbolagsindex och ett småbolagsindex med utdelningen återlagd, vilket blir extra viktigt när vi nu går in i utdelningssäsongen.

  • Det har jag också alltid undrat. Alla moderna banker tillåter inloggning med mobilt bank-id. Uselt att Avanza inte gör det ännu!

   • Hej Kim och Kenth!

    Vi håller med er, idag är det en självklarhet att logga in med mobilt BankID. Sedan ett tag tillbaka jobbar vi stenhårt på en helt ny app, dvs inte bara en uppgradering av den gamla. Alla våra mobila utvecklingsresurser jobbar nu för att få klart denna till sommaren. Vi hade naturligtvis även kunnat lägga in inloggning med mobilt BankID i den nuvarande appen, men eftersom den kommer att försvinna så kände vi att det var viktigare att lägga den utvecklingstiden på att färdigställa den nya, modernare appen istället, där inloggning med mobilt BankID är en självklarhet. Jag hoppas och tror att ni kommer tycka om den!

    Med vänlig hälsning,
    Daniel

 21. Hej! Tack för en bra bank,men håller med om att inte ha kvar KAP-KL pensionsvalet var inte bra. Tjänstepensionen ska ju bidra till en bättre pension så nu blir ju många tvungna välja andra banker för sitt val och hur kan det gynna Avanza? Med vänlig hälsning Tomas

 22. Jag vill kunna handla europeiska aktier via dator och till lågt kurtage. Vi har varit med i EG/EU i 20 år, Tyskland är Europas största ekonomi, London det finansiella hjärtat där flertalet börser är placerade. Euronext med Bryssel, Amsterdam, Paris och Lissabonbörsen är en av världens största. MTF-er som Bats Chi-x erbjuder billig handel i alla europeiska indexaktier. Analytiker rekommenderar nu övervikt i Europa. Ändå är man som Avanza-kund hänvisad till mäklare och skyhöga kurtage. Fixa det! Nu!

 23. Hej,
  Har tidigare varit kund hos SBAB, där kunden fick en sparkonto ränta på sitt depå konto, ( d.v.s. pengar på kontot tillgängliga för köp ) utan bindnings tid!
  Detta gör att om man är osäker på när man skall genomföra ett köp, inte flyttar sina tillgångar till ett konto, bank, som ger avkastning, utan bindnings tid!

  Med bästa hälsningar,
  Alberto Sternad

  • Hej,

   Vi har flera olika typer av Sparkonton, det finns de med bindningstid och de utan. Mellan kl 9-17 bankdagar så kan du även flytta dina pengar mellan ditt sparkonto och din depå i realtid. Du finner de sparkonton som vi har på denna länk.

   Vänligen
   Dan

 24. Jag blir väldigt besviken att man inte kan välja att flytta över endast en del av andelarna i fonder till Avanza från annan bank. Idag verkar det som man måste flytta hela fonden! Ska man flytta aktier kan man ju välja antal…
  Varför finns denna funktion inte när det gäller fonder?
  När jag pratade med er support hade de inget bra svar på denna fråga!
  Mvh CL

  • Hej,

   Jag är ledsen, men det verkar som att du har fått fel information från oss. Jag ska bolla det vidare så att vi ser till så att det inte händer igen. Det vanligaste är helt klart att våra kunder flyttar över alla sina andelar av de fonder de har hos en annan bank. Vill man bara flytta ett visst antal andelar till oss så kan man manuellt skicka in en flyttblankett och då går det bra att skriva på blanketten (i samma fält som fondnamnet) att man önskar flytta X-antal andelar. Blanketten för att flytta fonder till en vanlig depå finner du om du klickar här.

   Vänligen
   Dan

  • Hej Håkan,

   Tack för en tydlig och konkret fråga! I slutet av förra året påbörjade vi ett arbete med att uppdatera våra appar för iPhone och Android, målet är att du ska få en bra överblick över ditt sparande och kunna genomföra dina affärer via din telefon, oavsett om det är ett amerikanskt bolag eller en fondorder! Detta har resulterat i att vi bygger en helt ny iPhone-app, och kommer börja släppa nya versioner av vår Android-app mer frekvent! Martin har bestämt att den nya iPhone-appen ska vara släppt innan sommaren, så vi jobbar hård med målet att du ska kunna ladda ner den innan det är dags för första sillbiten på midsommarafton. Android-appen kommer att få ny funktionalitet löpande under våren, med siktet inställt på att första funktionen läggs till inom en månad!

   Trevlig kväll!
   Hälsningar,
   Mikael Tikas, Produktägare Mobilt

 25. Jag har en dröm att ”Superlånet” bara ska ligga på 1% över Riksbankens, dvs 0,90% i skrivande stund. Har idag bolån på 1,75% (rabatt 0,31%) samma som ”Superlånet”. Kan min dröm bli sann?

  Ps. Kan då kalla mitt bolån för ”Superbolån” tro? Ds.

  • Hej Martin.
   Då har er konkurrent Nordnet lanserat ett nytt lån ”Knockoutlånet”.
   Är det inte dags o titta över ”superlånet” och agera?

   Mvh/Fredrik
   Ps. Följande gård läsa på Nordnets hemsida. Ds.

   Knockoutlånet effektiv ränta från 0,99 %

   Hos oss kan du låna pengar med dina aktier, fonder eller andra värdepapper som säkerhet. Det har du kunnat göra länge. Nu har vi även infört ett system som gör att kunder som tar en lägre risk i portföljen får en ränterabatt på sitt värdepapperslån. Vi kallar detta Knockoutlånet.

 26. Det är den enda bank som jag vet skiver till sina kunder
  Det ska han ha en eloge för

 27. Att priset på Kanadensiska marknaden går ner till åtminstone samma nivå som innan prishöjning en.. Fler marknader som man kan handla online vore intressant också.

 28. Jag skulle vilja så att man kan få tillgång till historik i tabellformat över kontots värde (inte bara en graf, som idag), hur mycket innehavet går upp eller ner varje dag. Finns något sånt i pipelinen?

 29. Ni är den ädlaste bank jag stött på någonsin !
  Jag är ny kund sedan en månad och mycket mycket nöjd.
  Era courtage gör det möjligt att ägna sig åt börshandel som småsparare.
  Är mycket imponerad av er ärlighet och öppenhet.
  Ni kommer kunna bli ett nytt BÖRS-IKEA – fast ännu mer ärligt än IKEA vars tillkomsthistoria helt vilar på att den tid en individ ägnar per dag på olika ställen i världen prissätts mycket olika.
  Allt – nästan – är mkt pedagogiskt och enkelt utformat, men här är tre uppskärpningsförslag som är gratis för er:

  1. AKTUELLT BÖRSVÄRDE borde visas
  för respektive bolag på samma sida som prisgrafen på aktien så man direkt kan undvika de små ”dagraket-bolagen” som ofta dyker upp som ”Dagens vinnare” i era dagslistor för att nästa dag bli ”Dagens förlorare” och får helt oförtjänt reklam där som bolag med börsvärde ofta på 10 – 50 MSEK enligt bokföringen. En möjlighet hade varit att man även visade börsvärdet omedelbart intill tabellen med ”Dagens vinnare” i MSEK.

  2. En graf för ANTAL AKTIER OMSATTA/TIDSENHET borde även visas under prisgrafen på respektive aktie

  3. PREFIX – korrekta och inkorrekta:
  En annan mer principiell sak gäller ekonomers tradition att strunta i SI-systemets(Systeme International) – avseende hur PREFIX skrivs på ekonomisidor. Alla barn i grundskolan får lära sig att k = kilo= latin= 1000, M= mega = 1 000 000, G=giga = 1 000 000 000, T = tera = 1 000 000 000 000.
  Jag störs av många exotiska och ofta ”onödigt förlängda förkortningar” såsom ”MLN SEK” för millioner SEK. Sådana ”köksförkortningar” bör rensas ut av Avanzas professionella team. Vad vissa av ”dagisfolkets kommentar” skriver på företagsforum har jag dock inga synpunkter på.
  Som naturvetare heter det MSEK (=6 nollor) i all text med millioner SEK, likaså MUSD för millioner US dollar, GSEK (= 9 nollor) och GUSD för milliarder =”giga”, TSEK för en tera SEK = 12 nollor…
  Detta får alla barn redan i grundskolan lära sig tillämpa. Varför ska ekonomer och banker ställa sig över SI systemet. Finns ingen anledning, anser jag, som naturvetare. Ekonomin tvingas ändå alltmer respektera det naturvetenskapliga regelsystemet, medan ekonomi härrör ur ett dynastiskt icke helt stringent regelsystem som i slutändan alltid måste korrigeras mot detta ständigt fullt kausala naturliga regelsystem. De dynastiska systemens modell-brister på naturvetenskaplig kausalitet leder återkommande till bl a börsbubblor och annat elände som global uppvärmning.

  4. ENHETER vid VALUTAHANDEL: En annan för en naturvetare extremt oacceptabel sak där ni snurrar till enheter är följande trots att det gäckar all beskrivning är följande.
  Om jag ska resa till t ex USA så vill jag veta hur många SEK jag måste lägga ut för att kunna få 1 USD.
  I skolan och i ICA-butiken har man lärt sig vid hyllkanten står priset på vad 1 kg av en viss vara kostar – t ex 39 SEK/kg. Denna enkla prislapp från Pricer innebär att om jag i min hand tillgriper 1 kg av varan så kommer det att kosta mig 39 SEK/kg. De anger däremot inte hur mycket av varan jag får räknat i kg/SEK någonstans – vilket jag personligen är helt nöjd med. I så fall skulle tillgreppet i butik när jag passerar kassan kosta mig 1 kg/39 SEK = 25,641 g vara/SEK.
  Den senare enheten för handel är ju det inverterade uttrycket av det förra prisangivelsesättet.
  Det märkliga och ständigt mycket exotiska för en naturvetare varför man när man anger priset på vad en USD kostar mig om jag utgår från SEK är att man listar inversen av vad det kostar men menar det icke inverterade uttrycket.
  Tänk vilket debackel det hade blivit om ICA avsåg att en vara kostade 1 SEK/39 kg vara när de egentligen avser att 1 kg vara kostar 39 SEK.
  Frågan är: NÄR VÅGAR AVANZA SOM FÖRSTA BANK I VÄRLDEN – förmodar jag – LISTA NATURVETENSKAPLIGT KORREKTA ENHETER I VALUTAHANDELSSAMMANHANG ? Vilken extra PR ni hade fått om ni förklara er uppdatering till naturvetenskapliga normer och SI-systemet !

  Jag påpekade saken för Affärsvärden för att par år sedan. De gav mig i sak rätt, men vågar inte bättre sig. ”Man brukar skriva så” var deras försvar…

  Men Avanza är ju bankvärdens föredöme…det är min ärliga uppfattning.

  Hur ser ni på detta ?

  I GB har man de gamla exotiska enhetssystemen kvar. I stället för SI-systemets enhet för volym som är m3 (”kubikmeter” jag kan i er blogg inte skriva det helt korrekt vilket vore önskvärt) lever där kvar t ex ” 1 foot acre” d v s en volym som skulle kunna vara 1 foot hög och 1 acre i sin bottenyta – d v s omräknat till SI-systemets uttryckssätt: ca 0,31 m högt på en yta av 4 540 m2 = 1407 m3.
  I Sverige har vi nedlagt åtskilliga sådana exotiska lokala enhetssystem som fanns inom t ex jordbruket.
  Avanza jobbar ju redan globalt….
  I bästa välmening: Gör ekonomin så naturvetenskapligt korrekt som det går !
  Krångla inte till – eller invertera i onödan enheter vid valutahandel som naturvetenskapligt är oerhört ”skruvade” av ren tradition för ni kan ju inte mena att 1 SEK kostar 8,30 USD – i så fall skulle jag vilja köpa alla USD ni har till det priset. Talöa åtminstone om var de kan köpas till det priset… Idag står det nämligen så uttryckligen varje dag på Er och alla affärstidningars valutapristabeller, men ingen menar vad det EGENTLIGEN rent semantiskt står i text. Detta uttryckssätt gäckar det mesta jag sett inom alla ekonomi – men helt i onödan. Ska något leva kvar som ingen menar på allvar ?

  Har jag fel !

 30. Jag drömmer om att Windows Phone-appen kommer tillbaka. Det var därför jag flyttade mitt sparande från Nordnet…

 31. Jag tycker att det är hög tid för er att sänka räntan på superlånet. Ni har inte på länge följt nedgånen på rätemarknaden för denna lånetyp. Varför inte binda denna ränta till riksbankens på samma sätt som för superbolånet?

 32. Jag betalar fast pris 99kr / affär och tycker att ni borde sänka courtaget till samma nivå som Nordea- Där betalar man 59kr / affär med nordiska aktier.

  Håller med föregående inlägg att det är synd att avtalspensionen inte längre går att få upp

  Synd att ni tog bort servicen med gratis K4.

  • Handla småorder på SKANDIABANKEN, Med mini depå handlar du till höga 0.25% courtage men i SEK blir det färre kronor ppå mindre order.

   Avanza med 99kr är hutklöst OCKER.

   • Hej!

    Hos oss är det faktiskt ännu billigare än hos Skandiabanken att handla med aktier. Med vårt minikonto handlar du för 1 kr i minimicourtage och 0,25 % i rörligt courtage, det gäller alla aktier på Stockholmsbörsen och First North. Se hela prislistan här.

    Vänligen,
    Daniel

    • Amen vadå

     Avanza har ju ett mini courtage på 1 kr vilket SKANDIABANKEN inte har.

     Dessutom om man har PrivateBanking depå så gäller ju inte detta courtage utan man måste löägga om sin depå och det går ju inte att göra momentant. Att växla depåtyp varje gång man vill sälja en småorder blir i längden besvärligt och ordertillfället som man valt lär ju ha kommit och gått innan den nya depån är i funktion.

     Hade en dröm att M Tiveus önskade att Avanza var mindre krångligt.

     Nä Skandiabanken gäller för småorder

     stenRIK

     • Hej igen!

      Jag är lite osäker på vilken kundkategori som du jämför och jag vill inte heller gå in för mycket på vad våra konkurrenter har för Private Banking-villkor då jag inte har information om detta. Men Skandiabanken har enligt deras hemsida exempelvis ett minimicourtage på 8 kr istället för vår 1 kr vid handel med svenska aktier.

      När det gäller just att kunna byta från PB till mini så går detta givetvis bra att göra, så om man ofta gör mycket mindre affärer så får man göra en avvägning om det är bättre att vara Mini-kund. Givetvis tar vi även till oss av kritiken och försöker hela tiden göra sajten och våra villkor enklare att förstå. Så vi uppskattar verkligen att du hör av dig med dina synpunkter! Tack ska du ha för det, och fortsätt gärna komma med förslag. Det är viktigt för oss och gör att vi kan utvecklas!

      Hälsningar,
      Daniel

   • Avanza är luriga de har olika courtage beroende på om det är vanlig depå eller kapitalförsäkring

    • Hej Henric,

     Nu har du fått det om bakfoten. Det är ingen skillnad i courtage på de olika kontotyperna. Du väljer helt enkelt vilken courtageklass du vill ha: Mini/Small/Medium/Fast pris vilket sedan gäller för samtliga av dina konton. Se hela prislistan här. Om det är så att du upplever något annat så får du gärna höra av dig till oss på 08-562 250 00 eller skicka ett meddelande i inloggat läge så hjälper vi dig.

     Vänligen,
     Daniel

 33. Hej!

  Precis som Iriving skrev i ett tidigare inlägg så vore det väldigt trevligt om courtagen för utländska marknader blir billigare. Schweiz och Frankrike bland annat där courtaget nu ligger på 749:- Sedan har jag en dröm att Avanza i framtiden kommer ordna så att man kan handla mer Europeiska aktier precis som på samma sätt vi kan handla med svenska, amerikanska och danska. Tyska, franska och aktier från Schweiz vore väldigt uppskattat! Med det menar jag att de skulle finnas tillgängliga på samma sätt som svenska aktier eller danska aktier.

  Mvh

 34. Skulle vilja att courtaget går tillbaka som det var tidigare, dvs att man kan lägga oändligt med ordrar på 3 olika limiter utan att behöva betala mer än ett courtage, nu blir detta oerhört dyrt i längden. Nordnet har väl typ 5 limiter på samma order har jag för mig.

  Skulle även jag vilja få ner utlandscourtaget, 750 kr är alldeles för dyrt om man inte vill investera flera hundra tusen i samma transaktion. Vilket man sällan vill, även om man har tänkt att köpa för flera hundra tusen..

  Skulle även vilja att man kan belåna alla aktier, men såklart de volatila kanske bara upp till 10 %.

  Skulle även vilja kunna få tillgång till fler hävstångprodukter kopplat till nasdaq /S&P.

  Även jag skulle vilja att grafen på kontona stämmer, när man är med på pp eller liknande utifrån så går den bananas.

 35. Skulle önska att ni lägger lite cash på att fixa appen. Pratade med er om det i höstas och ni hävdade att det skulle komma ut en ny förbättrad version i början på 2015. Det kom en uppdatering. Jippi! Den hade kurser som redovisades med fler decimaler!?

  Snälla, gör en schysst app!

  • Avanza håller på att bygga en helt ny upp för fulla muggar. Releasesläpp är planerat till sommaren. Håll till godo!

 36. Hej

  Varför kan man inte få en kapitalförsäkring värd namnet?

  Att kunna bestämma om man vill ha förfoganderätt eller ej.
  Att kunna välja samtycke eller ej.
  Att kunna välja utbetalning månadsvis.

 37. Jag tycker att ni gör ett fantastiskt bra jobb. Men det som är bra går ju att förbättra och här har ni mina förslag på förbättringar. 🙂
  För det första skulle jag vilja ha elektronisk handel på de stora europeiska börserna som London och Frankfurt. Jag bryr mig inte så mycket om era utlandscourtage men det är litet 80-tal att inte ha elektronisk handel på dessa stora börser.
  för det andra skulle jag vilja ha möjlighet till att skicka in min handelsorder via mail till era mäklare som ett alternativ till telefonorder. Som det är nu kan jag inte handla på utländska börser när jag är utomlands själv förutom de börser som ni har elektronisk handel med.

 38. Jag har ingen kommentar, men en fråga,

  Kan Du hjälpa mig med att lägga upp 4 konto hos Awanza, som skall sikta mot pensionen, dvs, skattefritt uttag. Det är 4 personer som stå mig närmast, och
  jag tänkte att ge var och en ett start bidrag på 5000 SEK, och sedan får var och en själv bestämma hur mycket i månaden de skall sätta in. Jag hade tänkt mig någon typ a Index fond.Jag ber Dig återkomma till mig över mail.

  MVH

  Lars Håkansson

 39. – Bort med alla ”DAGRAKETERNA” på vinnarlistan snarast så blir vinnarlistan ännu mer adekvat !

  Jag är tämligen ny sparkund hos Avanza sedan. Era låga courtage gör att man verkligen kan och vill handla med aktier.
  Allt funkar perfekt till min stora belåtenhet

  En sak kan dock bli ännu bättre !
  I dagens ”Vinnare” ligger idag kl 14:00 överst på listan flera för mig okända ”DAGRAKETER” – SNÄLLA Avanza FILTRERA BORT DEM snarast !
  Det är mycket enkelt !
  Vad är nu en ”dagraket” enligt egen definition ?
  Dagens exempel är följande:

  Högst upp på ”Vinnare – idag” ligger ett för mig okänt bolag som just idag stigit hela 58%.
  Det heter ”CWS Comfort Windows System” – låter mycket avancerat.
  Detta måste kollas upp.

  Längre in i Avanza’s sidor ser jag att bolagets börsvärdet efter dagens ”rusning” är hela 3,2 MSEK och det värdet fördelar dom på hela 6 482 898 aktier. Bolaget säger sig ha ett patent på någon liten detalj i fönstertillverkningen – för fönster rent allmänt är väl ingen direkt nymodighet på marknaden. Detta patent har utlicensierats till en stor fönstertillverkare säger företaget, vilket gör att de producerar ingenting själva i fönstervärden.
  Det totala antalet aktier som denna dag vid denna tidpunkt var enligt Avanzas avancerade registreringssystem för aktiehandel 5 st aktier till ett värde av 0,49 SEK/aktier. Totalvärdet för denna dagens aktiehandel närmar sig således 4 SEK.

  Jag skojar inte – men dom skojar ju med mej, Avanza och alla Avanzas kunder hela dan…

  Företaget ger sig därmed fin gratisreklam på alla dagens börssidor till en dagskostnad av högt räknat 4SEK / dag – en lysande marknadsföring från företagets sida således.

  Vi som anstränger oss för att efter bästa förmåga spara blir blott distraherade av sådan ”bus” på Avanzas börshandellistor.

  Mitt enkla tips för att slippa se sådana ”dagraketer” på vinnar och förlorarlistorna är att en algoritm snarast läggs in i programmet som säger blott affärer som överstiger t ex 10 000 SEK/idag medtas på listan – eller rent av en nivå som kunden(jag) stadigvarande kan filtrera bort eller ni lägger in centfralt utan option för kunden.
  Ett alternativ är att jag som kund själv kan lägga in ett filter för minimalt börsvärde för att slippa detta nonsensbrus i informationen.

  ”Dagraketerna” är mycket irriterande för oss som är/avser att bli aktiva aktieförvaltare av eget kapital.

  -Bort med dagraketerna snarast så blir Avanza ännu mer adekvat i sina

 40. Hej Martin.

  Läste att er konkurrent Nordnet lanserar ett nytt lån ”Knockoutlånet” med en ränta på 0,99% .
  Är det inte dags och agera och sänka ”superlånet”?

  Mvh/Fredrik

 41. Att courtaget för amerikanska marknaderna ska gå ner för oss som ej gör så stora affärer

 42. Efter mkt jobb att lyckas flytta över ett antal tjänstepensionskonton till avanza zero är jag glad. Dock nu så ska min nuvarande tjänstepension INTE vara hos avanza. Hoppas på att ni i framtiden förhandlar så att man kan ha sin pension hos er!

  Hoppas också i framtiden att man kommer kunna ha lönekonto med bank kort hos er.

 43. Jag vill kunna se räntefonder (te.x. Spiltan räntefond Sverige) i appen. Alltså vill se grafen på fonden i appen till Android.

 44. Jag gillar erat upplägg som gör att Vi kan förmera tillgångar
  speciellt då pensionen för oss kvinnor födda i slutet av 40-talet har liten pension att vänta…o därför behöver möjlighet att förmera kapital via investeringar- här spelar Avanza en inspirerande roll o Eran hemsida -har just bytt inriktning på PPM o då anlitar jag Alltid Er…a goda tips som hittills gett mej god utdelning både för min egen del och för min mans (som är totalt ointresserad o kan kosta på sig att vara det!!! )

  Hurra för Er o eran Idé om Utbildning o Inspiration via Nätet….

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.