Vem vill du se i Globen?

Den 19 mars är det dags för 2014 års upplaga av Avanza Forum som för 5:e året i rad hålls i Globen. Förra året blev en riktig succé med över 4 000 besökare på plats. Vi sände även live via webben där över 15 000 tittare kunde åtnjuta en kväll fullspäckad med många intressanta talare och gäster som bland annat Charlie Söderberg, Sven Hagströmer, Elaine Eksvärd och Hans Rosling.

Nu vill vi ha er hjälp. Vilka skulle ni vilja se på scenen på Avanza Forum? Finansprofiler, skådisar, sportstjärnor eller kanske dokusåpakändisar? Alla förslag är välkomna. Lämna en kommentar här nedan eller via vår Facebook eller Twitter. Kanske blir det just ditt förslag som dyker upp!

Uppdatering:

Efter era tips så har vi nu lyckats boka in Daniel Daboczy från FundedByMe. Vi är väldigt glada att Daniel ville ställa upp och ser fram emot att få se honom i Globen den 19:e mars. Fortsätt gärna komma med fler tips!

För er som missade årets upplaga av Avanza Forum så finner ni här nedan några bilder från kvällen. Längst ner finns även hela evenemanget att se i efterhand.

Forum6
Globen gav ifrån sig ett Avanza-grönt sken under kvällen.

Forum1
Många satt bänkade för att se Professor Hans Roslings mycket underhållande dragning om världens nästa tillväxtvåg.

Forum2
Erik Lallerstedts wraps var minst sagt populära.

Forum7
I pauserna stod utställarna för underhållningen med många olika tävlingar och giveaways.

 

Relaterade inlägg

Kommentarer

117 svar till “Vem vill du se i Globen?”

  • Kul att du nämner henne. Där har vi en gemensam favorit. Jag har kontaktat henne. Vi håller tummarna! /Claes

 1. Jag vill se Anders Borg och få hans bedömning på framtidsutsikterna för svenska företag i den internationella konkurrensen.
  Vad kan regeringen ytterligare göra för att stärka de svenska företagens konkurrenskraft.

  • Anders Borg tycker jag passar in med sitt engagemang för bankkontroll, amorteringar mm. Dessutom kan vi tala statsfinanser, EU, euro förstås. Vi har också försökt att få med honom tidigare. Kanske har vi mer tur i år? /claes

 2. Hans Rosling vill jag se ! Han är en talare av Absolut Världsklass !! ( hur skulle han ta tid för Avanza..? )

  Tack för senast,

  Mvh,

  Curt

  • Hans Rosling är en stjärna. Vi har haft honom med oss på Globen två gånger hittills. Senast 2013. Jo har gav många viktiga tankar. Men i år får han vila. De måste finnas nya stjärnor? /claes

  • Fingerprint har varit ett bolag i rampljuset i år, tack vare en hisklig raketkurs. Men intjäningen som motiverar deras höga värdering saknar vi fortfarande. Tvärt om säger analytiker efter analytiker sälj. Det är gör mig skeptisk. Rimligtvis måste de först få bevisa att de är i närheten av börja tjäna pengar i nivå med det höga aktiepriset, tänker jag. /c

   • Starbreeze VD Bo Andersson Klint då kanske? De har ju bevisat att de kan tjäna pengar även om aktien just för tillfället styrs av daytraders.

    • Bo Klint är inte bara VD för SB, han är även VD för kanske den största bubblan det här året på börsen. Den aktieutvecklingen är ett skämt, aktieägarna är okunniga och har skrikit att aktien ska upp ända sedan raset. Ägarna tror fortfarande en riktkurs på 25kr är aktuell. Nej, nej, nej! Så många bra namn dyker upp istället, Stefan Ingves, Anders Borg, folk som faktiskt har någonting med ekonomi att göra.

     • Baserar du detta på faktiska vinstprognoser och företagets långsiktiga framtidsutsikter eller bara det faktum att kursen har stigit väldigt mycket och att vissa aktieägare är lite väl högljudda? Jag har aldrig sett en riktkurs på över 2 kr nämnas och då på 3-5 års sikt. Det är baserat på 100% fundamenta relativt andra spelföretag och börsens värdering i stort. Endast om man stirrar sig blind på aktiepriskurvor hittar man bubblor. Starbreeze var nära att gå i konkurs för inte längesedan och kursen var därför nertryckt i botten. Den risken är helt borta idag, därav den höga procentuella ökningen.

     • Med tanke på den turn-around som Starbreeze gjort det senaste året så borde Mikael Nermark & Bo Klint Andersson vara väl värda en plats som talare.

      Sen att du kallar aktieutvecklingen en bubbla får stå för dig och din okunskap kring företaget och potentialen hos Payday 2.

      Allt gott!

      Ps. Besök gärna http://starbreezeaag.wordpress.com/ för att se vilka siffror Starbreeze har levererat och lämna en kommentar ifall du fortsatt tror på en ”bubbla”.

 3. Magnus Greko, vd & koncernchef opus group. Han kan prata om en av årets börsraketer och dess planer om framtiden!

 4. Erik Theden stadssekreterare på finansen under Peter Norman tidigare börschef på (Nasdaq) OMX
  Otroligt vältalig på macro ekonomi dessutom underhållande

 5. Jag vill se Gunnar Håkansson från Cliens fonder. Bra förvaltning under lång tid men ngt höga avgifter

 6. Jag skulle vilja se Percy Barnevik. Om hans syn på den svenska industrins konkurrenskraft i framtiden och om hans erfarenheter från utvecklingsmarknader!

  Det skulle vara intressant.

  /Oscar

 7. Som vanligt, likt de senaste 8 åren, säger jag Peggy Bruzelius. Starkare kvinna finns inte! Dessutom, humor, politiskt kontroversiell (enligt många) och erkänt duktig. Tror få kvinnor har haft lika stor makt som henne. Stod för 90 % av ABBs resultat i minst tre år och ändå inte framhävt sig själv. Hon är underbar Claes! Dessutom aktiv i debatten om kvotering gällande kvinnlig styrelserepresentation i svenskt näringsliv. Och i dessa tider behöver unga kvinnor någon som faktiskt kan något, har uträttat något och som är mäktig. En kvinna som sopar banan med männen på männens villkor helt enkelt! Någon att se upp till. I dag är det mest vänsterkvinnor som får agera förebilder för unga tjejer, och säga vad man vill, men det är inte alltigenom bra/rätt förebilder.

  Mvh
  FB

 8. Jag skulle tycka det vore intressant att få höra Active Biotech, Karo Bio eller Bioinvent om hur de ser på deras framtid och biotekniken.

  Med vänlig hälsning
  My

 9. Jag skulle vilja höra NIBEs vd Gerteric Lindquist på Avanzas forum. Han är den intressantaste vd/ talare jag någonsin hört men det är nu 4-5 år sedan.
  vänliga hälsningar
  Lennarth

 10. Stora killar vore Bill Gates och Warren Buffet. Kanske för stora?
  Men vore superintressanta!

  Ingvar Kamprad?

 11. Tycker Börspodden känns ganska självklar även om värmlandsjohan ibland kan kännas lite väl besservissig…

 12. Sven Olof Johansson Fastpartner.
  Otroligt skicklig ledare. Han kan bl.a. berätta om när han höll på att ta över Scania.

 13. Jag vill se Leif GW Persson, han e en favorit. Sen håller jag med om att Finansmamman vore intressant

 14. Anders Borg och även någon representant för telekom som kan prata om dess framtid och skiftet till en prismodell baserad på datamängd.

 15. Hej,

  På nästa Avanza Forum i Globen vill jag gärna höra Sasja Beslik, en av landets främsta experter på CSR, som talar om etiska investeringar.

  Hälsning

 16. Patrik Tigerschiöld
  Intressant entreprenör som verkar våga satsa långsiktigt
  på nya och små bolag med högteknik kunnande.

 17. Vill gärna se och höra Hans Rosling igen, även Charlie Söderberg.
  Tänk om Stefan Ingves kunde komma, det skulle inspirera många tror jag.
  mvh/Siv

 18. Jag skulle vilja se trendspanaren Göran Adlén på scen.
  Han är en riktigt bra talare!
  Skulle han fokusera på ekonomi, investeringar och framtiden så skulle det bli ett extremt bra föredrag.

 19. Patrik Tigerschiöld för hans entreprenörsanda och förmåga att hitta och stötta småbolag långsiktigt och dela ut dessa till oss aktieägare.

 20. J vill se Gardell på scen 19.3.2014 han är en säregen person o en som vågar eller
  B. Wahlros Nordea som skulle kunna tala om om det blir någon bankfusion i Norden samtidigt få en inblick i hur det går för vårt grannland.

 21. Hade velat se Starbreeze VD Bo Andersson Klint. Hade varit intressant att få höra lite mer om hur han tror att spelmarknaden som verkar vara en riktig framtidsmarknad kommer att utveckla sig inom den den närmsta tiden (särskilt för Svenska spelföretag likt Starbreeze som just nu är riktiga innovatörer i branschen)..

 22. Jag skulle vilja träffa mina två största idoler, Percy Barnevik o Svennis. De giriga Wallenbergarna gjorde honom till syndabock trots att det var Peter som erbjudit honom de förmånliga villkoren. Det är lätt att glömma bort att han var så pass framgångsrik så att han hade kunnat ta ett toppjobb i USA med betydligt bättre betalt. Peter får pension på 15 mkr/år från Investor trots att han aldrig varit anställd där! Svennis är oerhört omtyckt i sin hemby Torsby. Jag jobbade i Torsby i fem år o inte en enda negativ kommentar utan bara positiva kommentarer. I det avundsjuka Sverige så brukar man tala illa om en person som är framgångsrik så det brukar vara omöjligt att bli omtyckt i sin egen hemby. T.ex. i Norrköping anses Anders Borg värdelös för han fick tydligen underkänt i matte på gymnasiet. Folk är avundsjuka o älskar att prata skit om folk bakom ryggen. Det är en av de svenska bruksorternas stora folknöjen.

 23. Magnus Greko från Opus Group är mitt förslag. Företaget har rusat på börsen – och många är nog intresserade av att höra vad han har att säga om denna utveckling!

 24. Tack för era tips! Vi kan nu meddela att vi har bokat Daniel Daboczy till Globen! Vi är jätteglada att Daniel ville ställa upp och det ska ska bli jättespännande att höra mer om honom och hans initiativ FundedByMe.

  /Daniel, Avanza Bank

 25. Hej!
  Tycker att det vore fint om ni bjuder in Johan Rockström från Stockholm Resilience Centre för att resonera om miljöföretagens nödvändigheter, möjligheter och svårigheter. Vad kan vara lämpligare på en plats som Globen!!??
  Lycka till
  Magnus Hjorth

 26. Jag skulle vilja se någon av sportframgång som har investerat sina pengar typ Gunde Svan, Peter Forsberg, Claes Ingesson,Tomas Brolin.. Och höra hur dom som ”vanliga” människor har lyckats med sina investeringar….

  //Anders

 27. Är ni seriösa? Daniel Daboczy? HAN LA UPP PÅ SIN FACEBOOK SÅ ATT HANS VÄNNER ”REKOMMENDERAR” HONOM!!! Varför och hur ansåg ni att han är en bra person att prata? Fortsättningsvis, hur många av de som rekommenderade honom är faktiskt Avanza kunder och kommer på den här kvällen? Folk med, hur ska man förklara detta, samma efternamn som honom rekommenderade honom? Är ni seriösa? Vad sägs om någon riktig som inte använder ett nätverk för tonåringar för att göra reklam för sitt företag? Jag förstår inte, det är för tidigt för 1 april… Nä, sista varningen sen byter jag till en riktig bank. Till och med SWB är bättre än det här…

  • Hej Vilim!

   Vi såg att det var flera av hans vänner som rekommenderade honom men hans namn dök faktiskt upp från flera andra håll. Bland annat när vi på kontoret frågade runt bland vänner och bekanta. Crowdfunding är väldigt hett för tillfället och att ha grundaren av Sveriges största crowdfunding-sajt på Avanza Forum tycker vi ska bli jättekul. Något vi tycker är speciellt spännande är möjligheterna till välgörenhetsinsamlingar. Daniel startade själv en kampanj för att hjälpa Englas mamma som vi blev imponerade av – https://www.fundedbyme.com/en/campaign/43/insamling-for-englas-mamma/#.Uq7HpuK0ZBo. Vi tror det kommer bli riktigt intressant att höra honom prata i Globen.

   /Daniel

   • Otrolig dåligt val. Detta gör att jag efter Nyår tömmer mina Platina depåer jag har hos Avanza.

    Har varit kund under många år men nu är måttet rågad.

    Avanza har ju blivit rena rama dagis

    Arg kund

    • Hej,
     Du har dina skäl, jag är skitbesviken på NORDNET efter att ha varit kund hos dem i knappt 10 år. Även jag har tömt minapPlatinadepåer jag hade hos dem. Oseriösa mot sina kunder har de visat sig.
     mvh

 28. Kika på Herbalife! Efter deras börsintroduktion på NYSE har det gått rysligt bra!!? Varför? Vad tror Soros. mål om HLF?
  Fotbollsspelaren Messi är deras gallions figur och han kanske kunde komma och prata om varför han valt Herbalife?

 29. Jag skulle jättegärna vilja se Petter Stordalen ägare för Nordic Choice Hotels. Han har ett fantastiskt driv och engagemang. Väldigt delaktig i min åsikt i det svenska näringslivet.

 30. En seriös och inte för kort intervju med Christer Gardell Cevian där han får prata till punkt skulle vara mycket intressant. Det känns som att han har spännande åsikter och står för dem i de intervjuer som han ställer upp i.
  Claes, om ni lyckas så håll intervjun på en bra nivå, inte så lekfullt och kort som det var med vissa av gästerna förra gången och dessutom minska på reklamen från vissa deltagare (oftast fondbolagsrepresentanter) /Niclas

 31. Vill gärna se Nadja Covanacci sportstjärnan som kämpar tots Lymf-cancer (Osäker på stavningen av efternamnat) Väl värd att hylla.
  Som artist vill jag väldigt gärna se Lill Lindfors.
  Hoppas mina önskningar går i uppfyllelse.
  God JUl och ett Gott nytt År!
  Birgitta Walther

  • Såg nån skrev att de ville se Cevians Christer Gardell på scen och håller med om det. Jag skulle vilja höra hur Cevian tänkt utveckla sitt engagemang i Danske Bank.

   Börspodden skulle kunna ha roligt resonmang om aktier. Kanske stockpicking.

 32. Som ständig deltagare (sedan starten) av Avanza Forum är jag mäkta imponerad över de många talare som varit på scen genom åren. Rosling, Lundin, Norman, Faxander, Rollén och många många fler.

  Känns som det varit mycket stora namn inom stora bolag och sektorer. Hur skulle det vara med någon som representerar telekombranschen? Ericsson, Telia eller ännu hellre något mindre bolags VD? Bredband2, Phonera, DGC eller Bahnhof?

  Jon Karlung, VD på Bahnhof?

 33. Ett allt större antal av ossdrabbas av det vi inte vill ska hända.
  C-rad ligger i framkanten vad gäller behandling i strålbehandling och patientplacering vid strålning av tumörer.

  VD för C-rad ( kommande börsstjärna under 2014) Tim Thurn skulle jag gärna se på Avanza-forum samt en panel av nyckelpersoner för behandling av maligna tumörer, Hur långt har vi kommit? kan vara temat.

  Med vänlig hälsning

  ViJ

 34. Hej. Den ”oberoende” analytikern Peter Malmqvist är ju alltid väldigt intressant och underhållande att lyssna på. Råvarugurun Torbjörn Iwarsson på SEB är också en lirare av klass, väldigt duktig. Warren Buffet kan nog bli svårt att locka hit, men kanske någon av hans duktiga medarbetare, alternativt Per H Börjesson, som använder sig av Buffets filosofi till stora delar.

 35. Det skulle vara otroligt intressant att få veta vad ledarskapscoachen Patrick Grimlund anser om börsen och den svenska marknaden. Han är en suverän föreläsare och skulle säkert kunna leverera nyttig kunskap och smarta tips.

 36. Jag skulle vilja se Teo och Fredrik Härén.
  De finns YouTube och håller riktigt bra ”föreläsningar/tal”.
  De kan nog en hel del om framtiden och väcka våra tankar om både Asien, Afrika och Centralamerika.
  Samt lite om vad som håller på att hända i världen.

 37. (Vet inte om den kom in men försöker igen.)
  Jag skulle vilja se Teo och Fredrik Härén.
  De är riktigt bra talare och kan mycket om omvärlden, vad som håller på att hända i de olika kontinenterna.
  Finns på YouTube tycker de är riktigt bra.

 38. Jag vill se Günther Mårder på scen i en spännande diskussion med Claes Hemberg om vilka aktier som gäller för år 2014!

 39. Per Schlingmann, Anders Borg & Günther Mårder.

  Jag tycker att Hagströmer, Eleine Ekswärd m.m. är uttjatade vid det här laget.

 40. 1. Svante Bergström (Förvaltare Brummer Lynx)
  2. Anders Borg
  3. Johan Ståhl (Förvaltar Lannebo Småbolag)
  4. Förvaltare från Didner och Gerge

 41. Aktiestinsen snacka om någon som gått från noll till förmögenhet och satsat långsiktigt. Vad tänker han på, vad läser han, vad värderar han mm ?

 42. Som underhållare föreslår jag ”Povels Naturbarn” (Mikael Ramel, Lotta Ramel och Backa Hans). Telefonnummer till Mikael, 0703 – 63 97 95.

  Må väl!
  Sven

 43. Tycker att någon Wallenbergare (Jacob Wallenberg, Marcus Wallenberg eller Peter Poker Wallenberg) borde vara med varje år, då som svensk ekonomis viktigaste makthavare är det konstigt om dem inte finns?

 44. Hej!

  Skulle gärna vilja lyssna på vad riksbankschefen Stefan Ingves har för syn på den finansiella situationen i framförallt Europa, han har stor internationell erfarenhet och kontakter samt sitter som VD på Basel komitten för banktillsyn.

  Mycket spännande & höra honom ge sina åsikter och tankar kring finansiellt europiska och svenska läge 2014.

  Tack.

 45. Jag skulle vilja se Per H Börjesson då han är en person som ej drar sig för att sticka ut hakan i offentliga sammanhang, lite likt dig Claes Hemberg.

  En annan person som jag alltid tycker är spännande att höra är Ratos VD Susanna Campbell. Jag tycker det skulle vara intressant att höra mer om henne och företaget, då Ratos firar 60 år i år. Samt en kort tillbakablick om vad som hänt efter att hon efterträdde Arne Karlsson men även vad som komma skall de närmsta åren.

  Stefan Löfven (S) skulle också vara intressant att höra då allt fler allianspartier börjar att krypa under 4% spärren och således kommer (S) att få mer inflytande i Sverige. Hur skulle (S) stimulera landets innevånare för att öka aktiesparandet och fondsparandet.

 46. Petter Stordalen

  Talare om framtidens energiutvinning och ersättning av fossila bränslen. Elon Musk
  vore jätteintressant att höra, dock kanske svårtillgänglig. Ian Lundin eller någon annan inom Lundingruppen vore spännande med deras erfarenhet av både ”ny och gammal” energi.

  Talare från byggindustrin/fastighetssektorn skulle också vara högintressant med de utmaningar vi står inför i Sverige. Skanskas Johan Karlström kanske?

  Transportsektorn möter också stora utmaningar. Varför inte Björn Kjos som tycks lyckas med det många trodde var omöjligt?

 47. Ett viktigt namn på Avanza forum borde vara Laszlo Szombatfalvy, den välkände aktieinvesterare som blev en av världen bästa aktieinvesterare.
  Han borde absolut vara med.

  • Jag håller med dig. Den ungerske aktielegendaren LASZLO SZOMBATFALVY förtjänar att lyftas fram, är bara ett exempel på en självlärd person som med tomma händer kunde utklassa betydligt större aktörer på den svenska finansmarknaden.
   Andra kandidater till Avanza Forum: en av Didner och Gerge, Niklas Zennström (Skype), Ingvar Kamprad, Petter Stordalen, Melker Schörling.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.