Vi lanserar världens billigaste globalfond – Avanza Global!

Idag är en spännande dag för oss på Avanza, vi lanserar nämligen världens billigaste globalfond för att ni ska kunna investera globalt på ett enkelt sätt – riktigt billigt dessutom. Vi tog därför tillfället i akt och pratade med Åsa Mindus Söderlund, VD för Avanza Fonder, om Avanza Globals lansering. 

Åsa – hur känns det?
Det kändes verkligen fantastiskt att gå upp ur sängen och veta att från och med idag kan vi erbjuda våra kunder världens billigaste globalfond. Med den här fonden fortsätter vi att utmana och göra sparandet enklare och bättre för kunderna!

Berätta mer – vad får man med Avanza Global?
Med Avanza Global får du en placering med en mycket bra och bred exponering mot världens aktiemarknader såsom USA, Kanada, Europa och Asien. Att ha en sådan fond i sitt sparande är en ”riktig stapelvara” och särskilt till det fantastiska pris vi nu kan erbjuda.

Vad är det för typ av fond då?
Avanza Global är en matarfond, vilken investerar minst 85 % av sina medel i en annan fond. Avanza Global investerar däremot 100% i den globala indexfonden Amundi Index MSCI World. Den kommer alltså bete sig som en global indexfond även om den rent legalt är en s.k. matarfond.

Och vad kostar den?
Den totala avgiften är bara 0,1 % (varav förvaltningsavgiften utgör 0,05 %). Det vanliga är att du betalar mellan 0,20 % och 0,40 % i förvaltningsavgift för en global indexfond. Genom samarbetet med Amundi (som är Europas största kapitalförvaltare) kan vi hålla alla kostnader och avgifter mycket låga.

Hur kan ni säga att ni är billigast i världen?
Vi har tillsammans med Morningstar Direct gjort undersökningar som visar att vi just nu är billigast bland globalfonder som vänder sig till privatpersoner.

Vad ska du göra nu?
Nu ska jag övervaka första dagen med vår fond och se till att allt fungerar som det ska 🙂

Tack Åsa! 

Läs mer om Avanza Global här

Avanza Global är en matarfond som placerar minst 85% av sina medel i ett mottagarfondföretag. Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. För information, faktablad och informationsbroschyr se avanza.se/global.

Om MSCI:
I över 40 år har MSCIs forskningsbaserade index och analysverktyg hjälpt världens ledande investerare att bygga och förvalta bättre portföljer. MSCIs klienter förlitar sig på bolagets produkt- och tjänsteutbud för att få djupare förståelse för vad som driver avkastning och risk i deras portföljer, tillgångsklasser och innovativa research. MSCIs produkt- och tjänsteutbud inkluderar index, analysmodeller, data, benchmarks för fastigheter och ESG-research. MSCIs kunder inkluderar 99 av de 100 största kapitalförvaltarna enligt den senaste P&I-rankingen. För mer information, besök MSCIs hemsida på www.msci.com.

Relaterade inlägg