Spaningar från veckan som gått, v. 45

Novembers andra börsvecka verkar fortsätta i den positiva anda som inledde månaden. Hittills (fredag em) är OMXSGI upp 2,15 % för veckan.

Stockholmsbörsen har alltså tickat på uppåt, trots nya inflationssiffror från USA på en oväntat hög nivå. Samtidigt ökar oron för att inflationen kanske inte är så övergående som centralbankerna tidigare sagt. Inflationen lär bli en följetong, även kommande börsveckor.

I och med att veckan tar slut har också rapportfloden ebbat ut som hunnit bjuda på en del överraskningar då flera bolag överraskat positivt. Det fanns en oro för att stigande energipriser, problem i distributionskedjor och komponentbrist skulle ha påverkat mer än vad det hittills tycks ha gjort.

Aktierna med flest nya ägare

 

Finansiellt fredagsmys

I veckans finansiella fredagsmys blickar vi tillbaka på de två första börsveckorna i november som båda verkar sluta på plus. Detta trots att inflationsoron växer runt om i världen. Dessutom får du höra vad svenska Riksbanken och amerikanska FED ser för orosmoln framöver,

Detta och mycket annat kan du titta på i veckans avsnitt 

Avanzapodden

I veckans avsnitt gästas Nicklas av Philip Ripman från SPP och Sunniva Bratt Slette från Storebrand för att prata smarta städer och lösningsbolag. Spana in avsnittet här.

Trevlig helg!

/Nicklas & Moa

Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Vi reserverar oss för eventuella fel i aktie- och fondinformationen som lämnas på denna sida. Åsikter och slutsatser som framkommer i bloggen är skribentens egna och skall inte ses som investeringsråd och/eller åsikter från Avanza.

Relaterade inlägg