Aktiegeneratorn fyller 1 år

Idag är det 1 år sedan vi lanserade Aktiegeneratorn och oj vad den har jobbat hårt! Sedan start har den hjälpt er att filtrera över 200 000 gånger. Om du inte har testat Aktiegeneratorn så hjälper den dig att filtrera bland tusentals aktier. Det enda du behöver göra är att svara på 5 frågor.

Nu när vi firar och har kalas måste vi ju titta närmare på lite rolig statistik, om hur ni har svarat på de här frågorna och vilka bolag som det har klickats mest på.

5 frågor och så här har ni svarat

Den första frågan handlar om vilket börsvärde vi vill att bolagen ska ha, över eller under 10 miljarder kronor. Här svarar 58 procent att de vill ha de mindre bolagen. På fråga 2 väljer vi vilken kursutveckling bolagen ska ha presenterat de senaste 3 åren och då väljer 62 procent bolag som har haft en positiv kursutveckling framför alternativet ”det kvittar”. Den tredje frågan är den som har det näst mest besvarade svarsalternativet, nämligen om bolagen ska ge aktieutdelning eller inte. Här svarar 63 procent att de vill ha bolag som ger utdelning. På fråga 4 frågar Aktiegeneratorn om vår preferens för populära aktier bland våra kunder och vi får välja mellan aktier som finns på minst 5 000 Avanza-konton eller återigen alternativet ”det kvittar”. De allra flesta, 55 procent, svarar att det kvittar. Den sista och femte frågan är den största vattendelaren, när vi får frågan om hur mycket vi vill bry oss om analytikernas åsikter. 71 procent svarar då att de vill ha bolag där flest analytiker tycker köp eller neutral.

De mest populära bolagen har de här egenskaperna

I en kort sammanfattning kan vi säga att de mest filtrerade bolagen under Aktiegeneratorns första år;

  • har ett börsvärde på under 10 miljarder
  • har en positiv kursutveckling de senaste 3 åren
  • ger aktieutdelning
  • inte nödvändigtvis har någon speciell popularitet bland våra kunder
  • har en rekommendation från analytiker som säger köp eller neutral

Och de här bolagen har ni klickat på mest

När du svarat på de fem frågorna börjar Aktiegeneratorn att jobba och filtrerar fram 10 stycken aktier baserat på dina svar. Från den sidan, som visar resultatet, kan du antingen klicka dig vidare till respektive bolag eller med köp-knappen gå direkt till orderläggningen för respektive aktie. De här 30 bolagen är de som är mest klickade på.

Och de här 30 aktierna har flest fått flest klick på köpknappen från Aktiegeneratorn, vilket alltså inte behöver betyda att ett köp sedan faktiskt har genomförts.

Gör din egna filtrering

Om du testar Aktiegeneratorn och vill förfina resultatet ännu mer, kan du använda Aktiefiltreraren. Där kan du välja precis de filter som Aktiegeneratorn använder, lägga till ytterligare egna eller ta bort. Du väljer helt själv.

Om du vill läsa ännu mer om aktiefiltrering så skrev jag nyligen ett blogginlägg om hur jag använder Aktiefiltreraren för att hitta mina favoritaktier.

Kalas- och filtreringshälsar Philip

Relaterade inlägg