Avanza tar nästa steg inom Open Banking

Efter en tids testning så har vi nu släppt fräscha nya ”Mina Sidor” till alla kunder. Och med det kommer en ny spännande funktion, nämligen att kunna lägga till konton från andra banker på din kontoöversikt – så att du får ännu bättre koll på ditt sparande och även kan se vad du har möjlighet att flytta över till Avanza så att du kan hantera det hos oss.

Just nu går det bara att hämta in konton relaterat till värdepappersinnehav (till exempel ISK eller kapitalförsäkringar) och lån, såsom bolån. Men vi jobbar på för fullt för att du inom kort även ska kunna hämta in information om sparkonton och betalkonton.

Utöver det så har vi även lagt till möjligheten att spegla in innehav som finns hos P2P-låneaktören Lendify och crowdfundingbolaget Pepins. Just nu kan man se det totala värdet, men vi planerar även att utveckla funktionen så att man ska kunna klicka in sig på respektive konto och se sina enskilda innehav.

På sikt hoppas vi även kunna lägga till fler aktörer så att du som kund hos oss ska kunna få en fullständig bild av alla dina konton i ett och samma gränssnitt.

Gå in på nya kontoöversikten och välj ”Konton från annan bank” för att komma åt funktionen.

/Daniel Almer, Produktägare Team Open Banking

Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Avkastningen kan också öka eller minska på grund av förändringar i valutakursen. Vi reserverar oss för eventuella fel i aktie- och fondinformationen som lämnas på denna sida. Åsikter och slutsatser som framkommer i bloggen är skribentens egna och skall inte ses som investeringsråd och/eller åsikter från Avanza.

Relaterade inlägg