Bloggpresentation: Ägamintid

Precis som Gustav är denna bloggare inte rädd att sprida sina investeringar utanför Sveriges gränser. I skrivande stund är det enda svenska innehavet i portföljen det förhållandevis lilla fastighetsbolaget Amhult 2. Läs presentationen och se portföljen nedan. Missa inte de övriga bloggarnas portföljer!

Ägamintid

Bloggen startades sommaren 2011 för att dokumentera den resa som vi då startade. En resa som går ut på att vi inom 10 år ska äga vår tid. Att äga vår tid innebär i korta drag att vi ska ta oss ur ”dagens ekorrhjul” med hög stress och press och för mycket ”måsten”. För att kunna äga vår tid insåg vi att vi måste spara så mycket pengar som möjligt för att kunna investera så mycket pengar som möjligt. Vi måste bli lika bra på att investera våra pengar som vi är på att tjäna ihop våra pengar. Målet är att ersätta våra jobb med en passiv inkomst i form av aktieutdelningar.

Jag som skriver bloggen är utbildad civilekonom och jobbar som chef på ett stort multinationellt företag. Övriga familjemedlemmar är fru ägamintid och vår 1-åriga son.

Value-investing är nyckelordet när det gäller investeringsfilosofi. Jag söker bolag vars pris understiger dess värde. Jag söker låga p/e tal, låga price/book och investerar gärna i bolag i kris och turn-around-läge. Investeringarna är globala med aktieinnehav i många länder och branscher. I portföljen finns innehav i danska småbanker, stora globala företag som Citigroup och AIG, en mindre dansk industrigrossist som heter A&O Johansen och ett litet svenskt fastighetsbolag som heter Amhult 2.

Bloggen innehåller aktieanalyser, privatekonomiska tankar, karriärfrågor och vardagliga iakttagelser för en helt vanlig ”Svensson-familj”.

Med vänlig hälsning,
Ägamintid

Portfölj per 2014-02-27
Värdepapper Verksamhet Börs Andel** +/- i år***
KS Protector Forsikring Försäkring no 16% 51,0%
KS Amhult 2 Fastigheter flagga_se 16% 11,5%
MÄKL* Immofinanz Fastigheter at 10% 9,4%
KS Citigroup Finans us 10% -6,6%
KS AIG Försäkring us 10% -3,4%
KS A&O Johansen Byggvaror dk 8% 15,4%
MÄKL* Phoenix Group Försäkring gb 5% 2,9%
KS Banco Santander Finans us 5% -0,2%
MÄKL* Van Lanschot NV Finans nl 5% 1,8%
KS American Realty Capital Fastigheter us 4% 14,8%
KS Kværner EPC no 3% 14,4%
KS Lollands Bank Finans dk 3% 15,2%
KS Banknordik Finans dk 3% -9,4%
KS Prospect Capital Finans/Riskkapital us 3% -1,8%

* Handlas via telefonorder till mäklarbordet – 08-562 250 00. Se kostnad för courtage i prislistan för Bas och Premium.
** Procentuell andel av portföljen per 2014-02-27.
*** Utveckling i år uppdaterad med stängningskurs 2014-02-27. Utvecklingen gäller i lokal valuta. För att se avkastningen på andra tidsperioder, tryck på respektive värdepapper. Källa: Avanza Bank, Bloomberg

Åsikter och slutsatser som framkommer i bloggen är skribentens egna och skall inte ses som investeringsråd och/eller åsikter från Avanza Bank.

Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Avkastningen kan också öka eller minska på grund av förändringar i valutakursen.

Relaterade inlägg