Bloggpresentation: Aktieingenjören

Vi har kommit fram till bloggare nr 7 att presentera sig! På Aktieingenjörens blogg finner du många välarbetade inlägg om framförallt mindre bolag. Det senaste inlägget om hur man prissätter bolag är mycket läsvärt. Portföljen finner ni här nedan!
Kika även in de övriga bloggarna.

Aktieingenjören

Aktieingenjören startades 2012 och drivs av en ingenjör aktiv inom IT och bioteknik. Investeringsarbetet fokuserar däremot främst på små bolag med god lönsamhet och hög tillväxt vilket innebär att aktieportföljen i dagsläget är helt befriad från bioteknikaktier. Andelen IT-aktier är i dagsläget hög då jag som bloggare lägger stor vikt vid att kunna sätta mig in i bolaget och förstå både bolaget och de kundbehov som skapar lönsamheten.

Småbolag förknippas i allmänhet med hög risk och bloggens mål är att bygga upp och tillämpa en investeringsmetodik där riskerna minimeras och en god yield on cost kan skapas på sikt. För att uppnå detta är en god investeringsdisciplin och klarsynt feedback från mina läsare en viktig del och det är även detta som driver mig i mitt bloggande.

Grunden till min investeringsmetodik bygger på en värderingsmodell där målet är 40 % i direktavkastning om 20 år som jag lånat av bloggaren med samma namn. I allmänhet ger stora och stabila bolag sällan den typen av investeringsmöjligheter och det är därför fokus ligger på små bolag med hög lönsamhet. För att undvika felinvesteringar lägger jag en hel del del tid på mina investeringsalternativ och egna undersökningar av kundnöjdhet och besök hos företagen förekommer då tillfälle ges.

Med vänlig hälsning,
Aktieingenjören

Portfölj per 2014-03-07
Värdepapper Verksamhet Börs Andel* +/- i år**
KS Doro Seniortelefoner flagga_se 20,9% 11,6%
KS Vitec Mjukvara flagga_se 14,6% 4,5%
KS Beijer Alma Industrivaror flagga_se 12,4% 0,9%
KS Atea IT flagga_no 12,2% 9,2%
KS Millicom Telekom flagga_se 11,6% 5,5%
KS Diadrom IT flagga_se 10,8% 0,6%
KS BankNordik Finans dk 7,5% -14,1%
KS Formpipe Mjukvara flagga_se 5,5% -9,9%
KS BP Olja & gas us 4,5% 0,4%

* Procentuell andel av portföljen per 2014-03-07.
** Utveckling i år uppdaterad med stängningskurs 2014-03-06. Utvecklingen gäller i lokal valuta. För att se avkastningen på andra tidsperioder, tryck på respektive värdepapper. Källa: Avanza Bank, Bloomberg

Åsikter och slutsatser som framkommer i bloggen är skribentens egna och skall inte ses som investeringsråd och/eller åsikter från Avanza Bank.

Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Avkastningen kan också öka eller minska på grund av förändringar i valutakursen.

Relaterade inlägg