Hur kan man positionera sig för Brexit eller Bremain?

Av Avanza

21 jun 16

Share

Valet i Storbritannien närmar sig med stormsteg och volatiliteten på marknaden har stigit från låga nivåer. Just marknadsrörelser är ju något som många av våra handelsintensiva kunder uppskattar, hur ska man då kunna tjäna pengar på osäkerheten som råder?

1111

Avanza Markets

Med Börshandlade produkter från Avanza Markets kan du positionera dig för både upp- och nedgång. Morgan Stanley har emitterat ett antal Mini Futures, så kallade börshandlade produkter där den underliggande tillgången påverkas i större utsträckning av oron kring Storbritanniens eventuella utträde ur EU, alltså en Brexit.

I det här inlägget kommer vi beröra de underliggande instrument som påverkas mest av oron kring Brexit samt hur börshandlade produkter fungerar.

Hur påverkas mitt sparande av Brexitoron?

Här kan du läsa om Brexit i stora drag samt hur det påverkar ditt sparande.

Vill du lära dig mer om börshandlade produkter?
Observera att handel i börshandlade produkter är mycket riskfyllt, speciellt vid stora marknadsrörelser eftersom produkterna har en inbyggd hävstång. På Avanza Markets-sidorna har vi samlat all information du behöver för att lära dig mer om börshandlade produkter. Här kan du läsa för att lära dig mer. Kan du redan allt om börshandlade produkter? Utmana dina kunskaper i vårt kunskapstest här innan du börjar handla.

Bolag med stor del av omsättning i Storbritannien

De 10 bolagen med störst andel av omsättningen i Storbritannien
Aktie Verksamhet Börs Oms*
KS 1 Orexo Läkemedel flagga_se 47 %
KS 2 Nobia Kök flagga_se 46 %
KS 3 Fagerhult Belysning flagga_se 29 %
KS 4 Itab Butikskoncept flagga_se 26 %
KS 5 Boliden Gruvor flagga_se 19 %
KS 6 Sectra Teknik flagga_se 18 %
KS 7 Troax Industrivaror flagga_se 17 %
KS 8 Skanska Bygg flagga_se 16 %
KS 9 Doro Telefoner flagga_se 15 %
KS 10 Getinge Medecinteknik flagga_se 14 %

* Andel av omsättningen i Storbritannienenligt Dagens Industri 24/3 2016
Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Avkastningen kan också öka eller minska på grund av förändringar i valutakursen. Vi reserverar oss för eventuella fel i aktie- och fondinformationen som lämnas på denna sida.

Hävstångsprodukter på bolag som påverkas av Brexitoron

Här är de bolag som Morgan Stanley har emitterat Mini Futures på för att du ska kunna positionera dig för upp- eller nedgång. Tryck på det bolag du är intresserad av nedan för att komma direkt till listan med hävstångsprodukter.

derivat2
Så här brukar en lista med våra Mini Futures se ut på sajten, här är Skanska underliggande.

 

Hävstångsprodukter på bolag som påverkas i stor utsträckning av Brexit
Aktie  Land Verksamhet
1  AstraZeneca flagga_se Läkemedel
2  Hennes & Mauritz flagga_se Kläder
3  SCA flagga_se Hygien
4  Nokia flagga_se Informationsteknik
5  Boliden flagga_se Gruvor
6  Handelsbanken flagga_se Bank
7  Holmen flagga_se Skog
8  Skanska flagga_se Bygg
9  Trelleborg flagga_se Industri
10  Getinge flagga_se Medecinteknik

 

Andra tillgångsslag som påverkas av Brexit/Bremain

Via Avanza Markets kan du även få exponering mot andra tillgångsslag än enskilda aktier. Det mest populära tillgångsslaget är aktieindex, produkter med OMXS30 som underliggande tillgång hittar du här och produkter med FTSE100 som underliggande tillgång hittar du här. Det går även att få exponering mot valutapar, produkter med GBP/SEK som underliggande tillgång hittar du här och produkter med EUR/SEK som underliggande tillgång hittar du här.

Vill du handla i andra produkttyper än Mini futures?

Inom Avanza Markets erbjuder vi även Bull & Bear-certifikat, Tracker-certifikat och Turbos. Läs mer om dem här.

Mer information om riskerna med dessa produkter

De produkter som beskrivs på denna sida inte är lämpade för alla investerare. Samtliga produkter är komplicerade och kräver god förståelse för den underliggande marknaden och produkternas egenskaper. Värdet på produkten kan gå ned såväl som upp och kan vara föremål för volatilitet till följd av flera faktorer, inklusive prisförändringar i underliggande instrument och räntenivåer. Du som investerare måste vara införstådd med att du riskerar att förlora dina investerade pengar helt genom att investera i dessa produkter. Läs mer om riskerna med börshandlade produkter här.

Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Avkastningen kan också öka eller minska på grund av förändringar i valutakursen.

Relaterade inlägg