Nu utvidgas flytträtten – så flyttar du gamla tjänstepensioner

Av Avanza

22 sep 22

Share

Pensionspengar som tidigare varit inlåsta hos vissa försäkringsbolag kan du nu flytta med bara några knapptryck. Det är bra för alla sparare som vill byta från gamla dyra pensionslösningar till billigare alternativ där pengarna har bättre förutsättningar att växa. Häng med på skattjakt!

Vad är det som har hänt egentligen?

För några månader sedan togs beslut om att utvidga flytträtten. Det innebär att du kan flytta tjänstepensioner och pensionsförsäkringar (fond- och depåförsäkringar) tecknade före 2007 – något som inte varit möjligt hos flera försäkringsbolag. Det handlar om en halv miljon försäkringar som tidigare varit inlåsta.

Varför ska du överhuvudtaget bry dig om att flytta dina gamla pensioner?

Det korta svaret är att du ska ge dina pensionspengar de bästa förutsättningarna att växa. Då är det bra att fokusera på låga avgifter. Undviker du som sparare onödigt höga avgifter kan du få 1 miljon mer i pension. Här kan du se några olika räkneexempel på avgifternas betydelse.

Pensionsjakten – dags för skattjakt!

För att underlätta för våra kunder att samla pensioner hos Avanza har vi byggt tjänsten Pensionsjakten. Den hjälper dig att 1) hitta dina pensioner och 2) flytta dina pensioner. Många människor är faktiskt osäkra på vad de har för pensionssparande, det här blir som att gå på skattjakt efter dina egna pensionspengar! Och självklart hjälper vi dig i flyttprocessen. Testa själv: Pensionsjakten.

Att börsen inte varit på topphumör i år har knappast undgått någon. Men låt inte det hindra dig från att tänka långsiktigt. Du kan flytta gamla pensioner med bara några knapptryck och på så vis få en miljon mer i framtiden!

/Daniel Jacobson, pensionsspecialist

Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Vi reserverar oss för eventuella fel i aktie- och fondinformationen som lämnas på denna sida. Åsikter och slutsatser som framkommer i bloggen är skribentens egna och skall inte ses som investeringsråd och/eller åsikter från Avanza.

Relaterade inlägg