Månadssparande – ett sparande som sköter sig självt

Varför ska man månadsspara egentligen?

Den ständiga frågan, varför varför varför? Och det finns ett superenkelt svar – det går helt enkelt bättre för de som månadssparar. Våra kunder som sparar varje månad har i snitt 20 procent högre riskjusterad avkastning (alltså deras avkastning i förhållande till hur hög risk de tar). 20 procent!


Sharpekvot för kunder uppdelat på antal insättningar per år

Hur mycket ska man spara?

Hur mycket folk sparar är olika beroende på vilken ekonomi man har såklart. Det allra viktigaste är att bara börja! Och ett bra tips är att lägga undan pengarna samma dag som lönen kommer, då ”märker” man aldrig att de är borta. Sparekonomer brukar rekommendera att man lägger undan 10 procent av sin lön, och sedan kan man dela upp den summan i olika potter (t.ex. i kort sparande, långt sparande, till något speciellt osv).

Hos oss månadssparar den genomsnittlige kunden 2400 kronor i månaden. På tio år kan de alltså få ihop över 400 000 kronor!* Man kan verkligen säga att våra kunder gillar att spara. Vill du veta vad ett månadssparande skulle kunna ge dig? Räkna ut ditt sparmål här

* Uträkningen tar inte hänsyn till skatter, avgifter eller kostnader och räknar med en utveckling på 7% per år.

 

Vad kan man spara i?

För vissa är det superenkelt att välja fonder, andra behöver lite inspiration. Här har vi listat de vanligaste fonderna att månadsspara i hos oss.

Fond
Månadsspara 1 Avanza Zero
Månadsspara 2 Spiltan Aktiefond Investmentbolag
Månadsspara 3 Avanza 75
Månadsspara 4 Didner & Gerge Aktiefond
Månadsspara 5 DNB Global Indeks
Månadsspara 6 AMF Räntefond Lång
Månadsspara 7 SPP Aktiefond USA
Månadsspara 8 Danske Invest Global Index
Månadsspara 9 Fidelity Emergig Markets A USD
Månadsspara 10 SPP Obligationsfond

Om du inte är så säker på vilka fonder du vill ha kan du labba med Portföljgeneratorn. Den tar fram fondförslag till dig som du själv kan sätta in i ditt månadssparande, eller skapa portföljen direkt i verktyget.

Hur börjar man månadsspara?

Det är faktiskt väldigt enkelt. Du loggar bara in på vår sajt och sätter igång. Vi har gjort lite förbättringar så att det ska vara enklare att komma igång och underhålla sina månadssparanden.

Börja månadsspara här

Lycka till med ditt månadssparande! Vi finns här på vägen om du har några funderingar eller frågor.

 

Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Avkastningen kan också öka eller minska på grund av förändringar i valutakursen. Vi reserverar oss för eventuella fel i aktie- och fondinformationen som lämnas på denna sida.

Relaterade inlägg