Nu antar jag utmaningen som sparekonom på Avanza

Av Avanza

20 nov 20

Share

Nu är det dags för mig att anta en ny utmaning inom Avanza – i rollen som vår nya sparekonom.

Om jag nostalgiskt tillåts blicka tillbaka så började min ambition om en karriär på Avanza i min ungdom. Jag blev tidigt biten av den finansiella marknaden varpå det föll sig naturligt att bli kund på Avanza, eller snarare avanzian, och medlem i Unga Aktiesparare.

Flyttlasset gick från Boden till Stockholm i oktober 2008, alltså några veckor efter Lehman Brothers kollaps i USA. Med facit i hand en intressant timing. Det blev dock en kort men minnesvärd sejour på Avanza innan karriären tog mig vidare till SEB under ett antal år. Senhösten 2015 var det återigen dags att hitta hem till Avanza och knyta ihop säcken, där allting började.

Jag har dedikerat en stor del av mitt liv till den finansiella marknaden och känner fortfarande att jag bara har skrapat på ytan. Min tid på Avanza har varit fantastisk och minnesvärd. Spännande lanseringar av produkter och tjänster, kundträffar, föreläsningar, poddar, investerarresor, ljudböcker och mycket mer. Men det som troligtvis är det absolut roligaste är alla djupt engagerade kollegor som är övertygade om att vi faktiskt skapar en bättre framtid för miljoner människor genom att göra sparande billigare, bättre och enklare. De senaste åren har vi även mer än fördubblat kundbasen och onekligen tagit nästa steg i vår resa, vilket det alltså även är tid för mig att göra.

Nu har jag knutit ihop säcken, jag är tillbaka där allt började. Skillnaden är att jag nu får en ännu större plattform för att inspirera och motivera människor till ett bättre sparande, det jag brinner för. Självklart är jag även engagerad i medlemsorganisationen Aktiespararna med den lilla skillnaden att jag inte längre är en ”Ung Aktiesparare”, tidens tand brukar ta hand om den lilla detaljen.

Nu ser jag fram emot att bredda mitt uppdrag och låta det här vara starten på nästa kapitel i min resa inom Avanza. Sparande och investeringar handlar i min mening om att få ut mer av livet, inte mindre. Jag kommer därför aktivt att fortsätta driva folkbildning för att säkerställa en bättre ekonomisk framtid för ännu fler.

Tack för ordet,
Nicklas

Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Avkastningen kan också öka eller minska på grund av förändringar i valutakursen. Vi reserverar oss för eventuella fel i aktie- och fondinformationen som lämnas på denna sida. Åsikter och slutsatser som framkommer i bloggen är skribentens egna och skall inte ses som investeringsråd och/eller åsikter från Avanza. 

Relaterade inlägg