Ny vd för Avanza Pension

Från och med idag är Åsa Mindus Söderlund vår nya vd för Avanza Pension. Vi passade på att fånga henne för ett par snabba frågor om hur det känns på nya jobbet, om pension är det roligaste som finns och vad hon kommer att bita tag i under den närmaste tiden.

Hej Åsa! Du är ny vd för Avanza Pension, hur känns det?
Tack, det känns väldigt roligt! Det är ett fantastiskt härligt gäng som jag kommer in i och vi har bra produkter och erbjudanden som kan förbättra och förenkla vardagen för våra kunder. Jag har ju bloggat tidigare om pension och tycker att det är det viktigaste sparande som vi alla har, och därför känner jag också en stor ödmjukhet inför mitt nya jobb. Våra kunder stannar (förhoppningsvis) under lång tid och vi måste leverera en bra upplevelse under hela den tiden.

Vad kommer ditt fokus vara nu den närmaste tiden?
Först kommer jag fokusera på att lära känna min organisation och ta tag i sådant som ligger närmast i tiden, som affärsplaner och budget. Sedan driver ju Avanza i stort frågor som är viktiga för vårt pensionserbjudande, som låga avgifter och transparens. Där hoppas jag att vi fortsatt ska kunna påverka marknaden för att det skall bli billigare, bättre och enklare att exempelvis kunna flytta pensionen dit man som själv önskar. Just nu är det ju stora inlåsningseffekter som hindrar en effektiv flyttmarknad.

Jag hoppas också kunna bidra till Avanzas fina tradition att utbilda kunder och omvärld kring sparande och då göra det kring just pension – hur man kan tänka och vad som är viktigt. Här hoppas jag kunna ta på mig både företagshatten och privatspararhatten. Att spara till pensionen kanske aldrig kommer få folk att hoppa av glädje, men min ambition är att det i alla fall kan bli skapligt enkelt och roligt.

Hur sparar du själv till din pension?
Jag sparar i fonder och främst i Avanza 75. Vi gjorde precis en konkurrensanalys och det visar sig att Avanza 75 placerar sig avkastningsmässigt på plats 5, 1 och 4 de senaste 1, 3 och 5 åren bland blandfonder med motsvarande risk (63 fonder finns i denna grupp). Det känns bra eftersom Avanza 75 just nu är vår entrélösning i vårt tjänstepensionserbjudande.

Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Avkastningen kan också öka eller minska på grund av förändringar i valutakursen. Vi reserverar oss för eventuella fel i aktie- och fondinformationen som lämnas på denna sida. Åsikter och slutsatser som framkommer i bloggen är skribentens egna och skall inte ses som investeringsråd och/eller åsikter från Avanza.

Relaterade inlägg