Nyhet! Pensionsjakten hjälper dig att hitta och flytta pensionspengar

Av Avanza

14 feb 22

Share

Med hjälp av den nya tjänsten Pensionsjakten kan du nu enkelt hitta dina gamla tjänstepensioner hos andra bolag och flytta dem till oss. Vi visar direkt upp vilka pensioner som är flyttbara och med några enkla klick kan du starta en flytt för att kapa avgifter och samla ditt sparande.

Helt ärligt är det faktiskt rätt krångligt att flytta sin tjänstepension. Eller, det har varit det fram tills nu i alla fall. Du har behövt leta reda på massor av information och själv fått försöka klura ut om det finns någon vinning med att flytta dem från ditt gamla bolag. Nu har vi gjort det enklare. Genom den nya tjänsten Pensionsjakten hjälper vi dig att hitta och flytta tjänstepensioner.

Tydlig info och enkelt med BankID

Med Pensionsjakten kan du enkelt med hjälp av BankID leta rätt på tjänstepensioner hos andra bolag och direkt se om de går att flytta eller inte. Du får en överblick och kan se vad du sparar genom att flytta till oss. En blankett med alla uppgifter ifyllda skickas hem till dig som du skriver under och postar, sen tar vi hand om resten. Ganska enkelt, eller hur?

Slipp avgifter – få 1 miljon mer i pension

Så varför ska du flytta hit din tjänstepension? Låt oss ta ett exempel. Vi säger att du är 40 år och har en gammal tjänstepension på 525 000 kr hos ett annat bolag och det bolaget tar ut en årlig kapitalavgift (många bolag gör det) på 0,65%. Det betyder att du varje år får betala dyra avgifter bara för att ha din tjänstepension hos dem. Det här har ingenting med fondavgifter att göra utan kapitalavgiften läggs på utöver andra avgifter. Även om 0,65% låter lite så kommer det i längden äta upp din pension. Bara genom att kapa kapitalavgiften, får du i det här exemplet ut strax över 1 miljon mer i pension om du flyttar till Avanza. Kolla in fler exempel och se hur vi räknat här.

Pension borde vara enkelt att förstå

Vi som jobbar i pensionsteamet på Avanza ser Pensionsjakten som ett första steg i att göra pension lite enklare och mycket roligare för alla våra kunder. Framöver kommer vi bygga ännu fler verktyg där du får kontroll över din pension. Du ska inte behöva ha svart bälte i pension för att kunna fatta beslut som verkligen gör skillnad för din framtida lön.

/Emma Jonnerhag, Produktägare Pension

Tjänstepensionen tillhandahålls av Försäkringsaktiebolaget Avanza Pension, ett bolag inom Avanza Bank-koncernen. Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. De pengar som placeras i fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka hela det insatta kapitalet. Åsikter och slutsatser som framkommer i bloggen är skribentens egna och skall inte ses som investeringsråd och/eller åsikter från Avanza. Beräkningar, grafer och övrig data som hänvisas till är hämtade från Morningstar Direct.

Relaterade inlägg