Aktuellt från Private Banking

Modern Private Banking helt utan fasta avgifter med personlig service och oberoende stöd och information

I deklarationstider finns det mycket man bör tänka på

Nu har det åter blivit dags att deklarera och som vanligt finns det en hel del aspekter att ta hänsyn till. I det här inlägget går vi igenom hur du deklarerar, vad som är nytt för i år och vilka avdrag du kan göra.

(mer…)

Så investerar våra rikaste kunder

På Avanza vill vi skapa en bättre framtid för miljoner människor genom att göra sparande billigare, bättre och enklare. Det har gjort att 50 000 miljonärer valt oss för sitt sparande. Det ger oss en unik inblick i hur våra mest förmögna kunder förvaltar sitt kapital. Låt oss titta lite närmare på hur våra Private Banking-kunder förvaltar sitt kapital och hur det skiljer sig mot våra andra kunder.

 

(mer…)

En Private Banking som ger dig mer

Den 3 januari förra året inträffade något som idag påverkar min och mina kollegors vardag allt mer. Ett nytt omfattande EU direktiv sjösattes – Mifid II i syfte att öka transparensen, förbättra investerarskyddet och förstärka förtroendet för de europeiska värdepappersmarknaderna.

Enligt de nya reglerna ska banken bland annat informera kunden om vilken effekt som olika kostnader har på kundens investering, efter att alla kostnader har räknats samman. Kostnaderna ska därefter redovisas årligen, bland annat genom en illustration.

(mer…)

Kostnadsfri skatterådgivning

Som kund hos oss vill vi att du ska få ut mer av din förmögenhet än du skulle ha fått hos någon annan. Vi tror att du själv fattar de bästa investeringsbesluten, med hjälp av de smarta tjänster och verktyg vi erbjuder.

(mer…)

Private Bankings kundenkät

Fantastiskt att så många av er ville vara med och påverka hur vårt framtida Private Banking-erbjudande ska se ut, närmare bestämt 1597 av er svarade. Det var även väldigt många av er, över 800, som tog sig tid att skriva fritextsvar, det tackar vi extra mycket för. Ni är överlag väldigt nöjda med vår service, plattformen och priset – det rimmar ju väl med bättre, billigare & enklare så det är vi glada för.

(mer…)

Varför sparar rika?

Varför ska jag egentligen spara? Jag har en tryggad buffert, några miljoner i börssparande, ett lågbelånat hus, hög inkomst och en bra tjänstepension som gör att jag egentligen inte behöver jobba en dag till i mitt liv. Ändå sparar jag varje månad. Varför då, jag har ju inga direkta sparmål? Min bordsherres nästan filosofiska fråga, blev starten på en intressant diskussion. (mer…)

Snart dags för utdelningssäsong

Vi befinner oss mitt i rapportsäsongen och som brukligt när boksluten trillar in så kastar vi ett extra getöga på föreslagen utdelning. För alla utdelningsjägare där ute är det som julafton, vilka bolag kommer vara mest frikostiga med att öka utdelningen? Låt oss titta lite närmare på det! (mer…)

Konsten att sitta lugnt i båten när börsen svänger

Börsåret 2018 avslutades inte med flaggan i topp, utan snarare på halvstång i jämförelse med tidigare år. Hösten kändes ibland som en berg- och dalbana med stigande ochfallande siffror. ”Sitta lugnt ner i båten”, ”tänka långsiktigt” och vikten av en diversifierad portfölj är ofta tankesätt och ämnen som det pratas om i finansvärlden. Personligen skulle jag även vilja lyfta vikten av att kunna sova gott om natten. För mig innebär det att du ska känna dig trygg med din portfölj och även att lära känna din portfölj till den grad som passar dig själv bäst. Till vilken grad är högst individuellt. Vissa kanske bevakar portföljen flera gånger under en börsdag, medan andra loggar in hos Avanza någon gång i veckan. Vissa har mer tid och ett stort intresse medan andra inte har lika mycket tid eller intresse. Men, det viktigaste är egentligen att vi sparar och om du läser denna rad har du förmodligen kommit en bra bit på vägen, grattis till det! (mer…)

Vill du ha upp till 1 miljon mer i pension?

Jag vet att det självklara valet för de allra flesta är ett solklart ja på den frågan. I detta korta inlägg hoppas jag kunna förklara hur Avanza kan hjälpa just dig med detta. Inledningsvis vill jag snabbt presentera mig själv. Jag heter Emil och är en del i vårt team av kundansvariga på Avanza Private Banking. Innan jag började på Avanza har jag bland annat arbetat på en av storbankerna där mitt fokus dels legat på sparande och dels på pensionsprodukter som tjänstepensioner och andra typer av pensionssparande. (mer…)

Så agerade våra Private Banking kunder under 2018

Börsåret 2018 har förpassats till historieböckerna om än vi fortfarande väntar på boksluten. OMXS30 bjöd på det första negativa året sedan 2015 och OMXSPI sedan 2011. Många skulle nog säga att det blev ett volatilt år i bjär kontrast till den spegelblanka sjö vi haft en tid. Men, hur har våra Private Banking-kunder agerat under året? Låt oss titta närmare på det!

(mer…)

Innehållet i blogg.avanzabank.se speglar inte nödvändigtvis Avanza Banks officiella ståndpunkt. Kommentarer om enskilda aktier eller andra finansiella instrument ska inte ses som rådgivning, utan representerar endast bloggarens privata åsikt. Investeringar gjorda till följd av innehållet i bloggen sker på läsarens egen risk.