Är du företagare? Har du koll på de nya 3:12 reglerna?

Av Avanza

03 jan 14

Share

Det finns en djungel av skatteregler för dig som företagare. Genom Avanza Private Banking kan du boka skatterådgivning hos KPMG, kostnadsfritt!

I september presenterade regeringen i ett pressmeddelande hur de avser att gå vidare med ändringarna av 3:12 reglerna. Förslaget innebär bland annat att löneunderlagsregeln bara ska få tillämämpas om delägaren äger minst 4 procent av kapitalet i bolaget, att det högsta löneuttagskravet sänks från dagens 10 inkomstbasbelopp till 9,6 inkomstbasbelopp, och att det lönebaerade utrymmet höjs från 25 till 50 procent av löneunderlaget i intervaller upp till 60 inkomstbasbelopp. Förslaget innebär att det nu för de flesta blir mer gynnsamt att ta ut tillräcklig lön och därmed kvalificera sig för 20 procent skatt på utdelningarna. Det kan också vara en idé med anledningen av detta att som ägare se över sin långsiktiga uttagspolicy. Hur ska man som ägare mixa sina uttag så att de över tid blir mest fördelaktiga?

Har du frågor om hur din situation förändras med dessa nya regler finns möjligheten att utnyttja dina fria skattetimme med KPMG genom Avanza Private Banking. Kontakta oss så hjälper vi dig att boka ett möte!

kpmg

Relaterade inlägg