Kostnadsfri familjejuridisk översyn

Precis som att många tycker att pension kan vara snårigt och ofta ett dåligt samvete som man inte tagit tag i, finns en annan del som går lite hand i hand med pension och som också är väldigt viktig för att trygga framtiden: familjejuridiken. Läs vidare om varför det är viktigt att ägna den en tanke och få på plats.

Till skillnad mot pension kan jag tycka att familjejuridiken är en del som lätt kan glömmas bort utan att rendera ”magont” i samma utsträckning. Helt enkelt av den anledningen att man inte ens tänker på, eller reflekterar över, vad som händer vid en oförutsedd familjehändelse. Få, om ens någon, skulle slarva med att ha en hemförsäkring på plats för sitt boende vid händelse av brand eller inbrott. Det är emellertid långt ifrån självklart för många att man har rätt skydd när det kommer till det familjerättsliga. Det centrala här är att man på förhand, i förebyggande syfte, har möjligheten att bespara mycket tid längre fram. I ett sådant läge är det tacksamt att handlingar för olika eventualiteter redan är på plats när fokus behöver läggas på annat. Sedan är inte alla händelser av oförutsedd karaktär. Då våra kunder har stora tillgångar kan exempelvis behovet finnas av att skriva över tillgångar, såsom fastigheter, på andra och då behöver ett gåvobrev upprättas.

Bland annat av anledningarna ovan anser vi på Avanza Private Banking att familjejuridiken är en mycket väsentlig del i ett heltäckande Private Banking-erbjudande.

Ett passande ordspråk från Tage Danielsson tycker jag väldigt väl sammanfattar vikten av att se över sin familjejuridiska situation: ”Säll är den som har till rättesnöre, att man bör nog tänka efter före”.

Kostnadsfri familjejuridisk rådgivning och avtal för dig som Private Banking-kund

För att trygga dig och din familj har du som Private Banking-kund hos Avanza fått noggrant utvalda förmåner hos avtal24. Du erbjuds:

  • Kostnadsfri familjejuridisk rådgivning tillsammans med en jurist på avtal24 via telefon eller videomöte.
  • Ett kostnadsfritt avtal online per år (gäller ej bodelningsavtal, bouppteckning och arvskifte) alternativt med hjälp av en jurist till ett fast pris på 1 495 kr. Exempelvis samboavtal, äktenskapsförord, testamente eller gåvobrev.
  • 20 procent rabatt på samtliga avtal som du skriver online eller tillsammans med jurist

Registrera dig på avtal24.se/avanza för att boka din rådgivning och skriva avtal till ditt rabatterade pris. Självklart förbinder du dig inte till något i samband med registreringen.

/Simon Kollberg, Special Clients

Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Avkastningen kan också öka eller minska på grund av förändringar i valutakursen. Vi reserverar oss för eventuella fel i aktie- och fondinformationen som lämnas på denna sida. Åsikter och slutsatser som framkommer i bloggen är skribentens egna och skall inte ses som investeringsråd och/eller åsikter från Avanza. 

Relaterade inlägg

Kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.