Vill du ha upp till 1 miljon mer i pension?

Av Avanza

07 jan 19

Share

 

Jag vet att det självklara valet för de allra flesta är ett solklart ja på den frågan. I detta korta inlägg hoppas jag kunna förklara hur Avanza kan hjälpa just dig med detta. Inledningsvis vill jag snabbt presentera mig själv. Jag heter Emil och är en del i vårt team av kundansvariga på Avanza Private Banking. Innan jag började på Avanza har jag bland annat arbetat på en av storbankerna där mitt fokus dels legat på sparande och dels på pensionsprodukter som tjänstepensioner och andra typer av pensionssparande.

Håll koll på pensionsavgifterna

Sett till min bakgrund och nuvarande arbetsuppgift tycker jag det är mycket viktigt att lyfta fördelarna med Avanza och våra produkter gentemot andra aktörer på marknaden, och däribland är tjänstepensionerna en sådan produkt jag brinner lite extra för. Många storbanker har idag slopat de enorma avgifter som tidigare var förknippat med att spara i aktier och fonder hos dem, mycket tack vare uppstickare och prispressare på marknaden, men när det kommer till tjänstepensioner så är de till stor del kvar. För en tjänstepension hos storbankerna betalar en pensionssparare i snitt en kapitalavgift på 0,65% bara för att ha pengarna inom pensionsprodukten i sig. För en vanlig sparare kan detta över en livstid röra sig om avgifter på miljontals kronor, helt i onödan. Läs här hur vi har räknat. Ofta är även utbudet av valbara fonder väldigt litet och består till stor del av bankens egna fonder med höga avgifter även där.

Varför flytta pensionen till Avanza?

Med tanke på att du läser detta så har du med största sannolikhet samlat ditt sparande hos oss, kanske till och med redan dina pensioner. Bra jobbat! För dig som inte har det, så är det samma sak som gäller för andra konton som även gäller för en tjänstepension. Mer till dig – mindre till banken.

I korthet:

  • Slipp onödiga avgifter och få mer i pension
  • Spara i hela vårt fondutbud
  • Spara i tusentals olika aktier och andra värdepapper
  • Vi bjuder på flyttavgiften upp till 1000 kr

Hur går flytten till?

Så länge allt väl, eller hur? Nu till det som känns lite jobbigt möjligtvis – själva flytten. Det fina i kråksången är att vi har flyttspecialister som dedikerat hjälper dig att flytta en tjänstepension till oss från början till slut. De hjälper dig att förklara hur det fungerar hos oss, titta på om dina nuvarande tjänstepensioner är flyttbara och givetvis övriga frågor som dyker upp under resans gång.

Som Private Banking-kund utlovar vi givetvis alltid bästa service och hjälp, så passa gärna på att utnyttja alla delar i vårt erbjudande och få upp till en miljon mer i pension. Ring oss på 08-562 251 00 redan idag så hjälper vi dig med första steget att flytta din pension till Avanza.

 

Med bästa hälsningar,

Emil

Kundansvarig Private Banking

 

Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Avkastningen kan också öka eller minska på grund av förändringar i valutakursen. Vi reserverar oss för eventuella fel i aktie- och fondinformationen som lämnas på denna sida. Åsikter och slutsatser som framkommer i bloggen är skribentens egna och skall inte ses som investeringsråd och/eller åsikter från Avanza.

Relaterade inlägg