Så flyttar du pensionen från avgifterna som äter upp dina pengar

Genom att undvika skalavgifter kan du få en miljon mer i pension. Det blir många tusenlappar per månad som pensionär. Därför tog vi fram Pensionsjakten – ett digitalt verktyg som gör det enklare och roligare att flytta pensionen till oss. En rolig nyhet är att Pensionsjakten nu prisas som Årets flyttjänst av Privata Affärer.

En 35-åring som flyttar en tjänstepension med ett befintligt sparbelopp på 525 000 kronor kan spara över 1,5 miljoner kronor. 45-åringen sparar strax över 1 miljon kronor. Om vi också antar att dessa individer har en aktiv tjänstepension med löpande inbetalningar (vilket de flesta som arbetar har) hos en aktör utan skalavgifter så blir besparingen betydligt större.

Med det sagt blir det svårt att argumentera för sig själv varför man inte ska rädda sina pengar från dessa avgifter. Pengar som annars går till pensionsbolaget, helt i onödan.

Här kan du se hur vi har räknat – och hur du gör för att flytta pensionen till oss.

Hur räddar jag min pension från avgifter?

Att pension varit krångligt och dyrt har varit fantastiskt för branschen. Det innebär att få kunder flyttar eller sätter sig in i avgifter, villkor och placeringar. Då är det enkelt att styra mot dyra fonder och höga dolda avgifter. Dessutom har det inte ens varit möjligt att flytta flera av pensionspengarna fram till nyligen. Detta trots att en vanligt förekommande skalavgift på 0,65% effektivt sänker din framtida pension med tusenlappar då slutsumman blir hundratusentals, eller kanske miljontals, kronor lägre.

Men nu kan du som kund rösta med fötterna. Ge både dina pengar och ditt framtida jag bättre ekonomiska förutsättningar och flytta din pension till en aktör utan onödiga avgifter. Med Pensionsjakten har vi inte bara gjort det enklare än någonsin att hitta och flytta sina pensioner, vi har dessutom gjort det roligare. Dina pengar får en bättre framtid utan dolda avgifter. Vi hjälper dig med flytten – hela vägen.

Annons

Hur investerar andra sina pensionspengar?

När pensionskapitalet sedan landar hos oss slipper du all form av onödiga avgifter och kan välja mellan över 1 300 fonder och 10 000 olika aktier, ett smörgåsbord helt enkelt. Det finns alternativ för dig som vill vara aktiv likväl som för dig som helst bara vill ha ett bra sparande och sedan luta dig tillbaka medan du ägnar dig åt annat som du tycker är roligare här i livet. Så, låt oss kika lite närmare på vilka aktier och fonder andra investerar sina pensionspengar i just nu. Så här ser topplistorna ut för aktier och fonder på tjänstepensionskonton:

Populäraste aktierna på tjänstepensionskonton:

1. Investor B

 1. Samhällsbyggnadsbolaget i Norden B
 2. Volvo B
 3. Hennes & Mauritz B
 4. Kinnevik B
 5. Evolution
 6. Tesla Inc
 7. Embracer Group B
 8. Swedbank A
 9. Apple Inc

Listar visar de mest ägda aktierna på tjänstepensionskonton bland Avanzas kunder per den 2022-12-19.

Populäraste fonderna på tjänstepensionskonton:

 1. Avanza 75
 2. Avanza Zero
 3. Danske Invest Global Index SA
 4. Spiltan Aktiefond Investmentbolag
 5. Swedbank Robur Access Asien A
 6. Fidelity Latin America A-Dis-USD
 7. Avanza Global
 8. Länsförsäkringar Global Index
 9. Avanza Auto 6
 10. Handelsbanken EMEA Tema (A1 SEK)

 Listar visar de mest ägda fonderna på tjänstepensionskonton bland Avanzas kunder per den 2022-12-19.

Pensionsjakten utsedd till Årets flyttjänst

Att försöka få så hög avkastning på sitt pensionssparande som möjligt till så låg risk som möjligt (full fart framåt) ackompanjeras med fördel med att undvika onödiga avgifter (håll tätt bakåt). Det brukar ju sägas att historisk avkastning inte är en garanti för framtida dito men… onödiga avgifter är en garanti för lägre pension, rösta med fötterna.

Nyligen blev Pensionsjakten utnämnd till ”Årets flyttjänst” av Privata Affärer – och i skrivande stund har över 43 000 kunder letat efter sina pensioner med Pensionsjakten. Det är visserligen en imponerande skara, men det vittnar också om att betydligt fler har möjlighet att få svar på frågan: Kan jag också få 1 miljon mer i pension? Gå på Pensionsjakt du med och se om du har något att flytta!

Stort lycka till,
Nicklas

Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Vi reserverar oss för eventuella fel i aktie- och fondinformationen som lämnas på denna sida. Åsikter och slutsatser som framkommer i bloggen är skribentens egna och skall inte ses som investeringsråd och/eller åsikter från Avanza. Försäkring tillhandahålls av Avanza Pension.

Relaterade inlägg