Så flyttar du pensionen från avgifterna som äter upp dina pengar

Av Avanza

26 sep 23

Share

Onödiga skalavgifter kan kosta dig dyrt i framtiden. Det kan låta lite med 0,65% i avgift på ditt pensionssparande, men i det långa loppet kan en 35-åring spara över 1,5 miljoner kronor om de flyttar en tjänstepension på 525 000 kronor ifrån den till synes lilla avgiften (här kan du se hur vi har räknat).

Med det sagt är det helt klart värt att lägga någon minut på att rädda sina pengar som annars går till pensionsbolaget, helt i onödan.

Hur räddar jag min pension från avgifter?

Att pension varit krångligt och dyrt har varit fantastiskt för branschen. Det innebär att få kunder flyttar eller sätter sig in i avgifter, villkor och placeringar. Då är det enkelt att styra mot dyra fonder och höga avgifter.

Men nu kan du som kund rösta med fötterna. Ge både dina pengar och ditt framtida jag bättre ekonomiska förutsättningar och flytta din pension till en aktör utan onödiga avgifter. Med Pensionsjakten är det både roligare och enklare än någonsin att hitta och flytta sina pensioner.

Annons

Hur investerar andra sin pension?

Populäraste aktierna i tjänstepensionen:

 1. Investor B
 2. Tesla
 3. SBB B
 4. Volvo B
 5. Microsoft Corp
 6. Kinnevik B
 7. Evolution
 8. Latour B
 9. Apple
 10. Swedbank A

Listar visar de mest ägda aktierna på tjänstepensionskonton bland Avanzas kunder per den 2023-09-26.

Populäraste fonderna i tjänstepensionen:

 1. Avanza 75 
 2. Avanza Zero 
 3. Spiltan Aktiefond Investmentbolag 
 4. Danske Invest Global Index SA 
 5. Avanza Global
 6. Swedbank Robur Access Asien A
 7. Länsförsäkringar Global Index
 8. Fidelity Latin America A-Dis USD
 9. Avanza Auto 6 
 10. Handelsbanken EMEA Tema A1 SEK

Listar visar de mest ägda fonderna på tjänstepensionskonton bland Avanzas kunder per den 2023-09-26.

Pensionsjakten hittar och räddar din pension från onödiga avgifter

Det brukar ju sägas att historisk avkastning inte är en garanti för framtida dito men, onödiga avgifter är en garanti för lägre pension.

Har du bortglömda pensionspengar som är fast i höga avgifter? Med vår prisbelönta tjänst Pensionsjakten kan du leta rätt på dina gamla pensioner och se direkt om de går att flytta till oss eller inte (och hur mycket du kan tjäna på det).

Stort lycka till!

Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Vi reserverar oss för eventuella fel i aktie- och fondinformationen som lämnas på denna sida. Åsikter och slutsatser som framkommer i bloggen är skribentens egna och skall inte ses som investeringsråd och/eller åsikter från Avanza. Försäkring tillhandahålls av Avanza Pension.

Relaterade inlägg