Så investerar de som har 10 000, 25 0000 och 50 000 kronor

Långt ifrån alla har miljoner på sparkontot. I detta inlägg spanar vi in vad de som precis börjat sin sparresa sparar i.

I tidningar och sociala medier kan vi läsa framgångssagor om personer som gjort snabba klipp på börsen och blivit stormrika. Men dessvärre utgör dessa personer bara en liten bråkdel av alla oss som sparar. De allra flesta av oss knatar på och pytsar in det vi kan i våra sparanden, om så bara några hundralappar. Det kan kännas som att sparmålen är fjärran men saken är att bara genom att börja spara på börsen har du tagit det absolut viktigaste steget för att nå målet.

Annons

Detta beror på att börsen historiskt har avkastat i snitt sju procent per år. Du får därför extra skjuts i ditt sparande av ränta-på-ränta-effekten som kan hjälpa även ett litet månadssparande att växa till sig.

Som ni ser här kan ett litet månadssparande på 200 kronor växa till drygt 104 000 kronor efter 20 år. Hade vi istället låtit pengarna stå på ett konto utan ränta hade de istället varit 58 000 kronor efter 20 år. Så att genom att bara komma igång med ett börssparande är du på god väg att nå dina sparmål.

Låt oss spana in hur våra kunder som är i början av sin sparresa investerar!

Sparkapital upp till 10 000 kronor

Våra kunder som har upp till 10 000 kronor i sparkapital har ett månadssparande på nästan 800 kronor. Av varje hundralapp de sparar lägger de 39 kronor i aktier, 32 kronor i fonder medan 26 kronor får stå kvar på kontot.

Sparkapital mellan 10 000 och 25 000 kronor

Våra kunder som har mellan 10 000 och 25 000 kronor i sparkapital månadssparar i snitt 1 150 kronor. Av varje hundralapp de sparar lägger de 29 kronor i aktier, 24 kronor i fonder och 45 kronor låter de vila på kontot.

Sparkapital mellan 25 000 och 50 000 kronor

Våra kunder som har mellan 25 000 och 50 000 kronor månadssparar i snitt 1380 kronor. Av varje hundralapp de sparar lägger de 19 kronor i fonder, 22 kronor i aktier och 57 kronor låter de vila på kontot.

 

Få tillbaka alla fondavgifter i början på din sparresa

För att ge alla som är i början av sin sparresa och ännu inte kommit över 50 000 kronor i sparkapital en extra boost ger vi tillbaka alla fondavgifter. Det sker helt automatiskt, oavsett vilka fonder du väljer. Dessutom handlar du aktier från 0 kr på Stockholmsbörsen. Här kan du läsa mer om hur detta funkar.

Vill du själva komma igång med din egen sparresa? Här kan du läsa vidare kring hur man sätter upp ett konto och väljer sparform.

Lycka till med Din sparresa!

/Moa

Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Starterbjudande gäller för kunder med Courtageklass Start som inte kommit över 50 000 kr i samlat sparande hos oss. Fondavgifterna återbetalas under första kvartalet efterföljande år som fondandelarna ägts. Läs mer om vårt starterbjudande och se villkor på avanza.se/starterbjudande. Vi reserverar oss för eventuella fel i aktie- och fondinformationen som lämnas på denna sida. Åsikter och slutsatser som framkommer i bloggen är skribentens egna och skall inte ses som investeringsråd och/eller åsikter från Avanza.

Relaterade inlägg