Så kan arbetsgivare ge sina anställda 1 miljon mer i pension

Av Avanza

01 maj 21

Share

Ta chansen att bli pensionshjälte på arbetsplatsen! Genom att välja en tjänstepensionslösning utan dyra avgifter kan du behålla och attrahera duktiga medarbetare. 

Tjänstepensionen blir en allt viktigare förmån i företags totala anställningspaket. Som arbetsgivare har du verkligen möjlighet att göra skillnad. Börja med att ställa frågan: Vad är viktigt för oss som arbetsgivare när vi väljer tjänstepension till våra anställda?

Undvik onödiga avgifter

Många arbetsgivare har förvånansvärt lite koll på tjänstepensionsfrågan och det kan påverka företagets medarbetare negativt. En uppsjö av pensionsrådgivare hävdar att de tillför värde till ditt företag och de anställda genom sin expertis, men denna expertis kan vara dyrköpt. Inte sällan är det medarbetarna som betalar genom svårförstådda avgiftsmodeller.

Som arbetsgivare kan det kännas skönt att lämna över ansvaret till en pensionsrådgivare, men som Celine Dion sjunger – ”Think twice”… En grundregel är att du som arbetsgivare måste förstå vad ni betalar för. Om du inte förstår hur avgiftsstrukturen ser ut i ert pensionsupplägg eller vilka avgifter som belastar medarbetarens pension så behöver du dra i handbromsen. Transparens är nyckelordet.

1 miljon mer i pension

När vi träffar företag börjar vi ofta med just frågan: Vad är viktigt för er som arbetsgivare när ni väljer tjänstepension till era anställda? Svaret är i de allra flesta fall att medarbetarna ska få en så hög pension som möjligt. Avkastningen är såklart en viktig variabel men ingen av oss vet hur börsen kommer utvecklas i framtiden. Det arbetsgivaren däremot kan påverka, som kommer ha en massiv inverkan på den slutliga pensionen, är avgifterna. Lägre avgifter innebär bättre förutsättningar för spararen. Genom att undvika onödiga avgifter kan vi erbjuda en pensionssparare över en miljon kronor mer i totalt pensionsuttag, se hur vi har räknat! Det är en direkt konkurrensfördel för dig som arbetsgivare när du vill behålla och attrahera kompetenta medarbetare.

Bli företagets pensionshjälte

Vi har inga krångliga försäkringsavgifter vare sig för företaget eller för medarbetaren. Medarbetaren betalar fondens vanliga avgift och konstigare än så är det inte. Vi skriver inga avtal där vi låser in arbetsgivaren eller medarbetaren, utan ni använder oss så länge ni tycker att vi är bra. Vi får varje dag förtjäna kundernas förtroende och det håller oss på tårna.

Visst vill väl ni erbjuda era medarbetare en så hög tjänstepension som möjligt? Ta tillfället i akt att bli företagets pensionshjälte!

Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Avkastningen kan också öka eller minska på grund av förändringar i valutakursen. Vi reserverar oss för eventuella fel i aktie- och fondinformationen som lämnas på denna sida. Åsikter och slutsatser som framkommer i bloggen är skribentens egna och skall inte ses som investeringsråd och/eller åsikter från Avanza. 

Relaterade inlägg