Spaningar från veckan som gått v.41

Efter flera negativa börsveckor inleddes veckan med årets första korrektion på Stockholmsbörsens breda index OMXSPI (dvs sammanvägning av värdet på alla aktier som är noterade på Stockholmsbörsen). Därefter kom det glada humöret tillbaka till börsen och fredag lunch ser vi en uppgång i OMXSGI (dvs Stockholmsbörsens breda index, inklusive utdelningar) på drygt fyra procent.

Att nya inflationssiffror mätt som KPIF landade på 2,8 procent, vilket var på den högsta nivån sedan oktober 2008, fick inte marknaden att reagera nämnvärt.

Även de amerikanska börserna har tuffat uppåt i veckan. Trots nya inflationssiffror som tickade in på 5,4 procent för KPI och 4,0 för kärninflation och där KPI-siffran var något högre än förväntat tycks marknaden alltså ha tagit detta med ro.

Annons

Snarare är det rapportsäsong som nu har smugit igång och som kan ha påverkat det positiva klimatet. Flera företag, inte minst amerikanska, har överraskat positivt, och det blir spännande att se i nästa vecka hur mycket svenska bolag påverkats av komponentbrist, fraktkaos och skenande energipriser.

Aktierna som fått flest nya ägare

Finansiellt fredagsmys #27

I veckans avsnitt av Finansiellt fredagsmys får du de senaste spaningarna från börsveckan. Vi diskuterar de nya höganinflationsnivåerna och spaningar från rapportsäsongen som nu är igång. Du hittar veckans avsnitt här.

Trevlig helg!

/Nicklas & Moa

Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Vi reserverar oss för eventuella fel i aktie- och fondinformationen som lämnas på denna sida. Åsikter och slutsatser som framkommer i bloggen är skribentens egna och skall inte ses som investeringsråd och/eller åsikter från Avanza.

 

Relaterade inlägg