Spaningar från veckan som gått, v. 43

Den sista veckan i oktober verkar landa i det negativa territoriet. Samtidigt har det riktats många blickar mot Stockholmsbörsen i dag när Volvo Cars hade sin första handelsdag.

Intresset för att köpa aktier i Volvo Cars har varit mycket stort. Lite i skuggan av det massiva mediala intresset noterades också Synsam i dag. Två välkända bolag som kanske kan komma att locka nya sparare till börsen.

Rapportfloden har hållit i sig och har i Sverige levererat bättre resultat än vad många befarade. Framför allt har mindre bolag gått starkt under det tredje kvartalet. Samtidigt fortsätter flaskhalsar så som komponentbrist och höga priser på frakter att påverka företagen.

Mest köpta och sålda aktierna

I veckan har vi också summerat hur våra aktiesparare agerade i oktober och månadens köplista toppas av Investor B, H&M och Alibaba. På säljlistan hittar vi Evolution, Kindred och Veoneer.

Finansiellt fredagsmys #29

I veckans avsnitt av Finansiellt fredagsmys fortsätter vi dyka ner i rapportfloden och funderar kring om vi kan se några vinnare. Självklart hinner vi också spekulera kring Volvo Cars som nu handlas på Stockholmsbörsen – liksom Synsam. Vi får även veta hur våra aktiesparare agerade i oktober och så mycket annat. Fullmatat i vanlig ordning.

Du hittar veckans avsnitt här.

Avanzapodden #212

I veckans avsnitt av Avanzapodden pratar Johanna och Nicklas med C Worldwides analyschef David Rindegren om trenden kring The Big Cloud Transition, alltså bolag som går från att ha dataparker och serverhallar i den egna källaren till att förlägga det hela till molnet.  Hur stor är potentialen? Har tåget gått? Hur ser lönsamheten ut och vilka regulatoriska risker finns?

Detta och mycket annat kan du lyssna på i veckans avsnitt 

Trevlig helg!

/Nicklas & Moa

Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Vi reserverar oss för eventuella fel i aktie- och fondinformationen som lämnas på denna sida. Åsikter och slutsatser som framkommer i bloggen är skribentens egna och skall inte ses som investeringsråd och/eller åsikter från Avanza.

Relaterade inlägg