Spaningar från veckan som gått – v. 49

Börsveckan har präglats av att fokuset flyttats från Omicron för att istället läggas på amerikansk inflation som nådde den högsta nivån sedan 1982. Marknaden tog dock detta med lugn och verkar invänta FED:s besked i nästa vecka. 

Oron för fortsatt spridning av Omicron och förväntade nya nedstängningar av samhället verkar ha lämnat börsen som nu istället riktar sina blickar mot USA där inflationssiffrorna för november månad nådde 6,8 procent. Detta är den högsta nivån sedan 1982 men i linje med förväntningarna. I oktober var inflationen 6,2 procent. Blickarna riktas nu istället mot hur den amerikanska centralbanken FED kan tänkas reagera som på onsdag nästa vecka lämnar räntebesked.

Trots de höga inflationssiffrorna och oron för att det kan leda till en snabbare höjning av räntan öppnade de amerikanska börserna på plus. Stockholmsbörsen har pendlat runt nollsträcket.

Aktierna med flest nya ägare

Finansiellt fredagsmys

I veckans avsnitt får du börsveckan summerad, dissekerad och diskuterad, både de stora och små händelserna avhandlas. Du hittar veckans avsnitt här.

Avanzapodden

I veckans avsnitt träder vi in i riskkapitalbranschens förtrollade värld då vi gästas  av Caroline Nylund som är partner och Head of Investments på Zenith Group. Vi reder ut en del branschlingo såsom såddkapital, joint ventures och venture capital. Och så tar vi reda på hur det går  till att jobba med Venture Capital. Detta och mycket mer i detta onoterade avsnitt. Du hittar avsnittet här

Trevlig helg!

/Nicklas & Moa

Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Vi reserverar oss för eventuella fel i aktie- och fondinformationen som lämnas på denna sida. Åsikter och slutsatser som framkommer i bloggen är skribentens egna och skall inte ses som investeringsråd och/eller åsikter från Avanza.

Relaterade inlägg