Spaningar från veckan som gick v 23

Av Avanza

11 jun 21

Share

Ytterligare en relativt lugn börsvecka som snarare präglats av utebliven reaktion på inflationssiffror från både Sverige och USA. Den svenska inflationen är något lägre än april-siffran medan det i USA fortsatt sker en ökning av inflationen. Även om just stigande inflation var det största orosmomentet för globala förvaltare för bara en knapp månad sedan så togs beskeden emot med lugn och marginella rörelser följde. Förmodligen beror detta på att marknaden redan förväntat sig en fortsatt ökning och prisat in den.

Veckans 5 mest köpta aktier

  • Investor B
  • SBB B
  • AMC
  • Clover Health
  • Intrum

Under övriga spaningar från börsveckan kan noteras att gamingbolaget Electronic Arts blev hackat vilket kom att påverka kursen negativt. Dessutom har bolaget Target höjt sin utdelning för femtionde året i rad och klassas därmed in som Dividened King.

Är du nyfiken på något mer?

I detta avsnitt får vi lyssna till Nasdaq Stockholmsbörsens noteringschef Adam Kostyál som berättar deras gröna hållbarhetsstämplar Green Designation. Dessutom är Nicklas nyfiken på temperaturen vad gäller börsnoteringar just nu.

I veckans finansiella fredagsmys pratar vi mer om inflationsspöket som kanske inte var så skrämmande ändå, vi diskuterar skillnaderna mellan amerikanska SPACAR och de svenska, liksom ett initiativ

Trevlig helg!

Nicklas & Moa

 

Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Avkastningen kan också öka eller minska på grund av förändringar i valutakursen. Vi reserverar oss för eventuella fel i aktie- och fondinformationen som lämnas på denna sida. Åsikter och slutsatser som framkommer i bloggen är skribentens egna och skall inte ses som investeringsråd och/eller åsikter från Avanza.

Relaterade inlägg