Spaningar från veckan som gick v. 24

Av Avanza

18 jun 21

Share

Sommarbörsen är här och lugn präglar börserna både i Sverige och USA. Här följer några spaningar från sommarbörsen vecka 24. 

Börsveckan har präglats av lugn, trots besked från amerikanska FED i onsdags om att räntan väntas höjas redan 2023. Inte heller turbulensen som uppstått i Sverige kring misstroendeförklaringen riktad mot regeringen har haft någon större påverkan på den svenska börsen som vid fredag lunch rört sig marginellt nedåt sedan i måndags

De aktier som fått flest nya ägare i veckan:

K2A

AegirBio

Aros Bostadsutveckling

Investor B

SBB B

Finansiellt fredagsmys #13 – Med Nicklas och Moa

I veckans finansiella fredagsmys dyker vi djupare ner i vilka effekter den politiska turbulensen kan komma att få på den svenska börsen. Vi summerar också upp börsveckan som varit och gör en liten avstickare till Tyskland.

Avanzapodden Episod 193 – Så navigerar du igenom sommarbörsen

I veckans avsnitt av Avanzapodden pratar Nicklas och Johanna om sommarbörsen och hur man bör tänka kring börsen.

Avanzapodden har också bjudit in samtliga ekonomiskpolitiska talespersoner från riksdagspartierna för att ge sin syn på sparande. Du kan lyssna på de som spelats in här:

Moderaternas Elisabeth Svantessons om deras syn på ISK-skatten

Liberalernas Mats Persson om deras syn på ISK-skatten

Vad innebär miljonärsskatten som debatteras i media?

Trevlig helg!

 

/Nicklas och Moa

Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Vi reserverar oss för eventuella fel i aktie- och fondinformationen som lämnas på denna sida. Åsikter och slutsatser som framkommer i bloggen är skribentens egna och skall inte ses som investeringsråd och/eller åsikter från Avanza.

Relaterade inlägg