Sparskolan – bli en bättre sparare med vår nya ljudbok

Av Avanza

14 jan 19

Share

Vi har blivit med bok. Vi måste nästan nypa oss i armen för att förstå att det är på riktigt, men jo det är sant. Efter ett par intensiva månader (där vi mer än en gång frågat oss vad sjutton vi håller på med) är Sparskolan äntligen här. En ljudbokserie i nio delar som vi hoppas ska hjälpa fler till ett vasst och långsiktigt smart sparande. Och i slutändan hjälpa dig att förverkliga dina drömmar.  

Traditionella böcker om sparande finns det mängder av. Alla med sina olika inriktningar. Ljudböcker om sparande är det däremot betydligt mer tunnsått med. Det kände vi att det var dags att ändra på. Många människor föredrar ju faktiskt att lyssna istället för att läsa.

Visst finns det en hel del poddar om sparande, bland annat vår egna Avanzapodden, men det är inte riktigt samma sak som en riktig bok. Skillnaden är faktiskt enorm. Det har vi fått lära den hårda vägen och vår respekt för författare har växt exponentiellt. Hur som helst med Sparskolan har vi, med fantastisk hjälp av vår superduktiga redaktör, skapat en redaktionell produkt med en röd tråd och ett genomarbetat manus.

Sparskolan täcker de vanligaste sparfrågorna och behandlar allt ifrån hur du tar kontrollen över din ekonomi, till hur du bygger en buffert, ett vasst fond-/aktiesparande, samt hur du bäst sparar till barnen, bostaden och pensionen. Vi går också igenom de vanligaste sparfällorna samt hur du navigerar runt dem.

Tid och tidsbrist, är vanliga ursäkter kring varför man inte ger sitt sparande riktigt den kärlek det förtjänar. Men i ärlighetens namn att se över sitt sparande tar inte speciellt mycket tid och här har dessutom ljudboksformatet en tydlig fördel. Flexibiliteten är ju betydligt större än med en traditionell bok eftersom du kan lyssna när som helst och samtidigt som du pysslar med något annat. Varför inte kombinera promenaden eller bussturen till jobbet, med att lära dig hur du bygger upp en pengamaskin?

Hur lyssnar jag på Sparskolan?

Sparskolan är producerad av Storytel och finns att lyssna på i deras app och för dig som inte redan är kund där kan du nu prova Storytel gratis i 30 dagar. Det gör du här. Kom ihåg att efter 30 dagar övergår abonnemanget automatiskt till ett ordinarie abonnemang där du betalar då 169 kr per månad för obegränsad lyssning, men du kan själv avsluta ditt abonnemang när du vill på deras hemsida.

Hoppas du gillar initiativet och kom gärna med feedback på vad du skulle vilja höra mer om. En till bok (Aktieskolan) är nämligen redan på väg och vem vet, nu när vi fått smak för författarlivet kan det komma fler.

Trevlig lyssning!

Johanna och Nicklas

Dela inlägget

Relaterade inlägg

Kommentarer