Vad blir din månadslön som pensionär?

I dagarna skickas det orange kuvertet ut. Nytt för i år är att du får med en kod i kuvertet om du är över 28 år gammal. Denna kod kan användas för att logga in på Minpension.se som är en oberoende pensionsportal som drivs i samarbete mellan staten och pensionsbolagen. När du loggar in hämtas data om dina pensionspengar från alla anslutna pensionsbolag.

På en minut får du en samlad bild över dina olika pensionssparanden och även en prognos över hur mycket du kommer få ut varje månad när du väl väljer att gå i pension. Besök Minpension.se och gör din prognos!

Så här kan en prognos se ut:

pensionsprognos

För många av oss så kommer prognosen likna exemplet ovan där en stor del av pensionen kommer från det som din arbetsgivare sparar åt dig – tjänstepensionen. Därför är det extra viktigt att se till att inte betala för mycket i avgifter. En vanlig avgift är mellan 0,50 % – 0,65 % per år på sparkapitalet vilket kan låta väldigt lite men kan på sikt bli en mycket stor summa pengar. Hos Avanza Bank får du möjlighet till ett helt avgiftsfritt pensionssparande.

Hur mycket skulle du spara på att flytta din tjänstepension till oss? Passa på att göra en egen beräkning!

flyttapension
Se hur vi har räknat.

Här kan du få hjälp med att flytta din pension till oss.

Vi förstår att det finns väldigt många frågor kring pensionssparande, vilka kontotyper man bör välja, hur man flyttar sin tjänstepension och hur vi kan erbjuda avgiftsfria pensionskonton. Därför ägnar vi ett helt kapitel om pension i våra frågor & svar.

Relaterade inlägg

Kommentarer

3 svar till “Vad blir din månadslön som pensionär?”

 1. Problemet med att flytta tjänstepensionen till er är:
  a)gamla avtal utan flytträtt
  b)trots allt för litet och dåligt fondutbud
  Jag vill välja bland de fonder som går bäst,inte bland de med lägst avgift.
  Hög avkastning trumfar avgift.

  • Hej!

   Jag förstår vad du menar och antar att du syftar på de kollektivavtalade tjänstepensionerna och inte privata tjänstepensioner. I en privat tjänstepension kan du nämligen ha hela vårt utbud av fonder (men då till ordinarie förvaltningsavgift), medan man i avtalspensionerna endast kan ha ett begränsat utbud (men till rabatterad avgift). Även vi önskar att vi kunde erbjuda ett större fondutbud till avtalspensioner men så som upphandlingen går till idag så går det dessvärre inte.

   /Daniel, Avanza Bank

 2. Gällande flytt så tror jag dock många efterlyser ett starkare skydd för pensionskapitalet. I dagsläget gäller väl ändå varken investerarskyddet eller insättningsgarantin jämfört med på till exempelvis ett ISK-konto.

  För övrigt, känns inte loggan för Minpension.se extremt lik Nordnets logga? Vem var först egentligen? Rip-off?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.