Vad blir din månadslön som pensionär?

I dagarna skickas det orange kuvertet ut. Nytt för i år är att du får med en kod i kuvertet om du är över 28 år gammal. Denna kod kan användas för att logga in på Minpension.se som är en oberoende pensionsportal som drivs i samarbete mellan staten och pensionsbolagen. När du loggar in hämtas data om dina pensionspengar från alla anslutna pensionsbolag.

På en minut får du en samlad bild över dina olika pensionssparanden och även en prognos över hur mycket du kommer få ut varje månad när du väl väljer att gå i pension. Besök Minpension.se och gör din prognos!

Så här kan en prognos se ut:

pensionsprognos

För många av oss så kommer prognosen likna exemplet ovan där en stor del av pensionen kommer från det som din arbetsgivare sparar åt dig – tjänstepensionen. Därför är det extra viktigt att se till att inte betala för mycket i avgifter. En vanlig avgift är mellan 0,50 % – 0,65 % per år på sparkapitalet vilket kan låta väldigt lite men kan på sikt bli en mycket stor summa pengar. Hos Avanza Bank får du möjlighet till ett helt avgiftsfritt pensionssparande.

Hur mycket skulle du spara på att flytta din tjänstepension till oss? Passa på att göra en egen beräkning!

flyttapension
Se hur vi har räknat.

Här kan du få hjälp med att flytta din pension till oss.

Vi förstår att det finns väldigt många frågor kring pensionssparande, vilka kontotyper man bör välja, hur man flyttar sin tjänstepension och hur vi kan erbjuda avgiftsfria pensionskonton. Därför ägnar vi ett helt kapitel om pension i våra frågor & svar.

Relaterade inlägg