Välkommen in i vårt gröna rum!

Av Avanza

10 jun 19

Share

Två gånger per år kör vi Brainy days, ett hackathon, där vem som helst kan slå sig ihop med vem som helst för att utveckla, skissa eller idéa kring vad som helst under tre dagar – helt enkelt en riktigt kreativ boost och väldigt roliga dagar!

I vår grupp ville vi skapa ett härligt grönt rum där du som kund kan bli inspirerad att lära dig mer om varför hållbart sparande spelar roll – och snabbt agera utifrån det! Vi tog vår utgångspunkt i Morningstars hållbarhetslöv som ges till fonder med låg CO2-risk, och argumenten för vårt gröna rum kändes ganska självklara:

  • Bara genom att spara gör du en insats! Kanske kan du spara lite av dina pengar som annars skulle gå till onödiga inköp? Genom att hålla nere konsumtionen blir det win för dig och win för miljön.
  • Se till att spara på ett sätt som bidrar till att göra vår planet bättre. WWF menar att ”Svenska folkets besparingar som [just nu] investerats i energirelaterade företag över hela världen leder till lika mycket koldioxidutsläpp som hela sverige orsakar på ett år. (WWF 2015). Dumt tycker vi! Med Morningstars hållbarhetslöv ser du till att dina pengar verkar i motsatt riktning.

Så på våra tre Brainy Days-dagar skapade vi ett grönt rum, med inspiration för dig som vill spara hållbart. Få koll på de populäraste fonderna hos oss med låg CO2-risk, analysera hur din nuvarande fondportfölj ser ut ur olika hållbarhetsperspektiv och lär dig mer om hur man kan tänka kring hållbart sparande.

Och som vanligt är det här bara början. Det bubblar hos oss inom hållbarhetsområdet och vi hoppas med tiden kunna erbjuda ännu bättre verktyg och mer lättillgänglig data för dig som vill spara hållbart.

Pst! – och när du ändå är på gång! Ta en sväng till pensionsmyndigheten också och byt till klimatsmarta PPM-fonder även där! https://klimatbytet.se/

/Gröna rummet-teamet med Frida Norre, produktägare, i spetsen

Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Avkastningen kan också öka eller minska på grund av förändringar i valutakursen. Vi reserverar oss för eventuella fel i aktie- och fondinformationen som lämnas på denna sida. Åsikter och slutsatser som framkommer i bloggen är skribentens egna och skall inte ses som investeringsråd och/eller åsikter från Avanza.

Relaterade inlägg