Pension hos oss är mer än bara låga avgifter

Av Avanza

26 aug 21

Share

Ganska ofta möter jag personer som endast associerar Avanzas pensionslösning med låga avgifter. Vi har pratat mycket om vikten av låga avgifter under åren och det är såklart ett av våra favoritteman. Men Avanzas pensionslösning är mer än bara låga avgifter.

En viktig sak som Avanza erbjuder, där vi skiljer oss ifrån många andra försäkringsbolag, är det breda placeringsutbudet. Såklart har vi färdiga placeringslösningar för personer som inte har tid eller lust att själva placera sina pensionspengar.

Pensionsspara i aktier och fonder

Men om du är intresserad av att placera dina pensionspengar är det lika enkelt som på ett vanligt ISK. Hos oss kan du välja bland över 1300 fonder och även placera direkt i aktier. Möjligheten att köpa aktier inom ramen för tjänstepension är enastående för den intresserade spararen. Du kan med andra ord låta dina favoritaktier ge dig en bättre pension.

Annons

Stort utbud av svenska och utländska aktier

Fördelarna med aktiesparande är att du slipper förvaltningsavgifterna som finns i fonder. Istället betalar du en avgift varje gång du köper aktier (courtage). På Avanzas hemsida kan du köpa aktier på många börser i världen. Du kan bygga upp en aktieportfölj med bolag som du är särskilt intresserad av och tror på. Här är en lista på de mest ägda aktierna på våra användares pensionskonton.

  1. Investor B
  2. Kinnevik B
  3. Evolution
  4. Embracer Group B
  5. Hennes & Mauritz B
  6. Volvo B
  7. Swedbank A
  8. Investor A
  9. Latour B
  10. Apple Inc

Användarupplevelsen är viktig

En annan, allt viktigare, variabel där vi lägger mycket krut är användarupplevelsen. Användarupplevelse handlar om hur det känns att följa och hantera sitt sparade på dator eller i app: är innehållet lättbegripligt, är det lätt att göra ändringar, är designen på sidan tilltalande?

Vi har stort fokus på våra användares synpunkter och önskemål, värdefull information som vi får bland annat genom alla samtal vi har med våra kunder och särskilda användartester. Min bild är att vi tack vare det arbetet ligger långt fram när det kommer till användarupplevelse. Och om det är enkelt att följa sitt pensionssparande bidrar det till ett ökat engagemang.

Summa summarum finns det fler anledningar till att välja Avanza än låga avgifter. Placeringsmöjligheter utöver det vanliga och en riktigt bra användarupplevelse ger dig goda förutsättningar att få en hög pension!

/Daniel, Avanza Pension

Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Avkastningen kan också öka eller minska på grund av förändringar i valutakursen. Vi reserverar oss för eventuella fel i aktie- och fondinformationen som lämnas på denna sida. Åsikter och slutsatser som framkommer i bloggen är skribentens egna och skall inte ses som investeringsråd och/eller åsikter från Avanza.

Relaterade inlägg