Våra flyttspecialister hjälper dig flytta gamla tjänstepensioner

Vi jobbar hela tiden för en enkel och kundfokuserad flyttmarknad för tjänstepensionsförsäkringar. Det kanske låter högtravande men det vi menar är att du ska få flytta dina pensionspengar dit de har bäst förutsättningar att växa. Dessvärre är det inte så enkelt att flytta en gammal tjänstepensionsförsäkring idag.

En faktor som försvårar flyttprocessen är att arbetsgivaren som betalat in pensionen behöver godkänna din flyttbegäran. Förhoppningsvis kommer man i framtiden slippa be sin gamla arbetsgivare om lov för att flytta sin egen tjänstepension men just nu är det bara att acceptera krånglet och göra det bästa av situationen – och vi har förenklat flyttprocessen för våra kunder så gott vi kan.

Ta hjälp av våra flyttspecialister

Vi har sjösatt en grupp med flyttspecialister som ska hjälpa våra kunder som vill flytta tjänstepensionen till Avanza. Flyttspecialisterna hjälper dig att kontakta din tidigare arbetsgivare och förklara varför de behöver godkänna din flyttbegäran. Vi kan inte lova att din gamla arbetsgivare låter dig flytta men oftast är det inga problem.

Vidare har våra Flyttspecialister koll på alla regler som gäller hos olika försäkringsbolag. Flera försäkringsbolag komplicerar flyttprocessen genom att skicka ut krångliga flyttbrev som ska returneras, vägra godta andra bolags flyttblanketter eller kräver signaturer från styrelsemedlemmar. Men det där hjälper vi till med. Här kan du läsa mer om hur flytten går till och snabbt ta kontakt med våra flyttspecialister.

Vad behöver du göra?

Kolla på minpension.se om du har någon tjänstepension att flytta till oss. Om du undrar varför du ska flytta till oss så är förklaringen att vi har lägre avgifter än andra försäkringsbolag, och det innebär ju att du kommer att betala mindre avgifter och på så vis få mer pension över till dig själv – som det alltid borde vara.

/Daniel Jacobson, chef Tjänstepension Företag

PS. Du kan tyvärr inte flytta kollektivavtalad tjänstepension till oss. Om det står SAF-LO, KAP-KL, PA03 (PA16) eller ITP (ITPK) på din tjänstepension så betyder det att den är kollektivavtalad.

Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Avkastningen kan också öka eller minska på grund av förändringar i valutakursen. Vi reserverar oss för eventuella fel i aktie- och fondinformationen som lämnas på denna sida. Åsikter och slutsatser som framkommer i bloggen är skribentens egna och skall inte ses som investeringsråd och/eller åsikter från Avanza.

Relaterade inlägg