Varför småbolag och varför Fredrik Skoglund?

Av Avanza

25 nov 20

Share

Jag heter Fredrik Skoglund och jag har tränat i 22 år på min ”idrott” – småbolagsaktier – som aktieanalytiker/strateg i 17 år och som aktieförvaltare i fem år.

Jag älskar mitt jobb och tränar varje dag för att skapa avkastning åt andelsägarna. Fonden jag senast förvaltade lyckades bli bästa Småbolagsfond under de 2,5 åren då jag ansvarade för förvaltningen (95 procent avkastning och 60 procentenheter före Stockholmsbörsen).

Jag sparar enbart i svenska småbolag, då det oavsett tidshorisont, har gett bäst avkastning. Jag tror att huvudanledningen till att små bolag ger högre avkastning än stora bolag beror på att de växer snabbare (”liten blir stor…”), och det är vinsttillväxt som jag främst letar efter i vinnaraktier.

Hållbarhet, digitalisering och transformering – är för mig de tre viktigaste trenderna framåt. Det kommer skapa både vinnare och förlorare, och de bolag som inte förändras kommer att få det tufft. Jag tror att vinnarna kommer att finnas bland småbolag som kan anamma omställning och jag investerar från de allra minsta bolagen och upp till 75 miljarder i börsvärde. Det gör att jag kan hitta vinnare tidigt och följa med på resan när de växer och blir stora.

Nyfikenhet och ständigt lärande – det är två nyckelord kring hur jag jobbar. Genom att få träffa alla fantastiska företagsledare och duktiga analytiker, så har jag möjlighet att samla på mig information som gör att jag kan få en sammanvägd bild av marknaden.

Baserat på detta fattar jag beslut om vilka aktier som är de bästa aktierna att investera andelsägarnas pengar i just nu.

Välkommen att testa Avanza Småbolag by Skoglund!

/Fredrik Skoglund, fondförvaltare

Är du lite extra nyfiken? Här kan du titta på en video om Avanza Småbolag by Skoglund.

 

Avanza Småbolag by Skoglund är en matarfond som placerar minst 85% (och i praktiken 100%) av sina medel i ett mottagarfondföretag. Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. För information, faktablad, informationsbroschyr samt uträkning för småbolagsfonders historiska avkastning jämfört med större bolag se avanza.se/avanzasmabolag

Relaterade inlägg