Vem har bäst strategi? Samla dina kompisar och jämför

Av Avanza

26 jun 24

Share

Har du kompisar som du gillar att prata investeringar och sparande med? Eller önskar du kanske att ni oftare kunde diskutera och inspirera varandra i vänkretsen eller familjen? Då har jag ett perfekt tips till er! Med våra delade sparmål kan ni koppla ihop utvalda konton och bilda er egna investeringsgrupp för att jämföra och se vem som lyckas bäst med sina investeringar.

Nyheter: Händelser och index

Efter er feedback har vi i den senaste uppdateringen lagt till några spännande funktioner för att göra det ännu lättare att hålla koll på varandra och hur det går för medlemmarna i gruppen:

  • Händelser –Nu kan du enkelt följa vad de andra i gruppen har gjort sen sist. Köp, sälj, insättningar, uttag och nya medlemmar allt samlat på ett ställe. Händelser ger dig en unik inblick i dina vänners investeringsstrategier och tankegångar.
  • Index – Självklart är ingen jämförelse komplett utan ett index att mäta sig mot. Nu kan ni jämföra era portföljer mot index och se vem som överpresterar eller underpresterar. Vem har den mest framgångsrika strategin? Få alla svar svart på vitt!

Precis som tidigare kan du givetvis också utforska dina kompisars portföljer och se hur de valt att fördela sina pengar. Kanske upptäcker du nya aktier eller fonder genom att se vad dina vänner investerar i, eller så kan du lära dig av deras misstag och framgångar.

Här kan du starta ett delat sparmål och bjuda in dina vänner, partner eller familj!

Investerande är ett maraton, inte ett sprintlopp

Att jämföra sig behöver inte alltid handla om att vinna, utan om att utvecklas och lära sig. Genom att jämföra er mot varandra kan ni se vem som har den bästa avkastningen, den mest diversifierade portföljen när börsen är sur eller den mest innovativa investeringsstrategin. En investeringsgrupp att samlas kring kan vara ett utmärkt sätt att hålla motivationen uppe och samtidigt göra sparandet roligare och mer engagerande. Allt som hjälper dig att behålla en långsiktig skärpa och motivation i investerandets maratonlopp är värdefullt för att du ska lyckas.

Hur kommer du igång?

Att komma igång med delade sparmål är enkelt. Gå till ”Min ekonomi” i appen eller på sajten, skapa ett nytt mål från genvägarna längst ner och välj att spara tillsammans. Dela länken med dina vänner så att de kan ansluta till målet. Alla medlemmar väljer fritt vilket eller vilka konton de vill koppla till målet, men pengarna förblir på era egna konton – ni delar bara informationen om dem. Vill man inte dela sina innehav utan bara övergripande utveckling och belopp så är det valbart för varje person. När ni sedan känner er nöjda med gruppen är det lika enkelt att lämna som att gå med, och all data om er försvinner från gruppen.

Så vad väntar du på? Skapa en investeringsgrupp med dina vänner och se vem som är den bästa investeraren. Låt ett delat sparmål bli er plattform för att diskutera strategier, analysera marknaden och inspireras av varandras framgångar.

Nu är det upp till bevis – put your money where your mouth is!

/Viktor Hultman, Produktägare Team Målsätta

Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Vi reserverar oss för eventuella fel i aktie- och fondinformationen som lämnas på denna sida. Åsikter och slutsatser som framkommer i bloggen är skribentens egna och skall inte ses som investeringsråd och/eller åsikter från Avanza.

Relaterade inlägg