Utforska våra nya kontosidor

Av Avanza

03 jun 24

Share

Vi är glada att kunna presentera våra uppdaterade kontosidor! Här är en översikt över de nya funktionerna och hur du använder dem:

Allmänna inställningar

Under knappen ”Inställningar”, som du hittar längst upp i högra hörnet av totalvärdesrutan, kan du anpassa radavståndet för din innehavslista. Du kan också välja att dölja verktygsikoner samt köp- och säljknappar.

Lägg till eller ändra kolumner

För att anpassa vilka kolumner som visas:

  1. Klicka på redigeringsikonen i högra hörnet på varje värdepapperskategori
  2. Välj en flik du vill redigera
  3. Markera de kolumner du vill ha
  4. Klicka på “Spara ändring”

Du kan välja upp till 10 kolumner per flik. Dessutom kan du skapa nya flikar och ändra ordningen i hur de visas i din innehavslista.

Inköpskurs visas i lokal valuta

Inköpskursen visas nu i den lokala valutan. Till exempel, om du har köpt ett amerikanskt värdepapper, visas inköpskursen i USD istället för SEK.

Expanderbar graf

Tryck på pilen för att expandera grafen. I expanderat läget kan du välja olika tidsperioder och lägga till flera jämförelseindex.

Kontodetaljer

Övriga detaljer om ditt konto finns nu under fliken ”Kontodetaljer”. Här hittar du viktig information som clearing- och kontonummer, inlåningsränta, samt uppgifter om ditt månadssparande och sparmål.

Fullmakter visas tydligt

Vi gör det tydligare med konton som har en fullmakt och vem som är fullmaktshavare. Här ser du även kontoinnehavarens courtageklass.

Kreditinformation

Vår kreditlösning fungerar nu på samma sätt på sajten som i appen. Här kan du tydligt se hur mycket du kan handla för (tillgängligt med/utan kredit) och din utnyttjade kredit.

Under “Utnyttjad kredit” hittar du kreditmätaren.

Rabattnivåer

Till skillnad från den gamla kontosidan visar vi nu hur mycket du har kvar att låna på den specifika rabattnivån du befinner dig på.

När du ligger på en viss rabattnivå innebär det att hela beloppet är belånat på den nivån. Till exempel, om du är på Nivå 2 kommer det att stå “0 kr” på Nivå 1.

Detaljerat kontosaldo

I “Detaljerat kontosaldo” kan du se hur mycket pengar du har tillgängligt för köp.

För kunder med värdepapperskredit

Om du använder värdepapperskredit och har belånat ditt konto, kommer det att stå 0 kr under “Egna pengar på kontot”. En detaljerad saldofördelning finns också tillgänglig för de som är intresserade.

Varför har vi gjort om?

Genom att modernisera vår teknik kan vi introducera fler smarta funktioner. Detta gör att våra sidor fungerar ännu smidigare, vilket i sin tur låter oss möta våra kunders behov och önskemål på ett bättre sätt än tidigare.

Vad händer sen?

Vi kommer att fortsätta förbättra användarupplevelsen löpande för att säkerställa att vi möter kundbehoven. Under en övergångsperiod kommer vi även att behålla länken till den gamla kontosidan, men den planerar vi att ta bort i augusti.

Håll utkik efter fler uppdateringar!

// Teamet bakom kontosidorna på Avanza

Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Avkastningen kan också öka eller minska på grund av förändringar i valutakursen. Vi reserverar oss för eventuella fel i aktie- och fondinformationen som lämnas på denna sida. Åsikter och slutsatser som framkommer i bloggen är skribentens egna och skall inte ses som investeringsråd och/eller åsikter från Avanza.

Relaterade inlägg