Viktiga datum inför årsskiftet 2015

Allmänna tips Bra att veta om För dig som har
Spara avdragsgillt Insättningar Kapitalförsäkring
Kvitta vinst mot förlust Uttag Tjänstepension
Öppettider Överföring av värdepapper Pensionsförsäkring
Sista dagen för… Flytt av pensionssparande IPS
Årsbesked och deklarationsunderlag

Allmänna tips

Sista året att göra avdrag för 1 800 kr!
Sätt in upp till 1 800 kronor i ditt privata pensionssparande – IPS eller pensionsförsäkring – innan året är slut. Pengarna behöver vara oss tillhanda senast den 21 december. Läs mer om vad som händer med avdragsrätten.

Kvitta vinst mot förlust
Vi hjälper dig att räkna ut om du kan kvitta dina vinster mot eventuella förluster före årsskiftet. Allt du behöver göra för att få en förifylld K4-blankett är att klicka på en knapp. Läs mer!

Avanza & Stockholmsbörsens öppettider under jul & nyår
24 dec Julafton Stängt
25 dec Juldagen Stängt
28 dec Måndag Öppet
29 dec Tisdag Öppet
30 dec Onsdag Öppet
31 dec Nyårsafton Stängt
1 jan Nyårsdagen Stängt

Under alla handelsdagar har vår kundsupport öppet som vanligt;
måndag till torsdag 08.30 – 20.00, fredag 08.30 – 17.30.
Kundsupport och mäkleri når du på telefon 08-562 250 00.

För att se USA:s, Kanadas och de nordiska börsernas öppettider, klicka här.

Har du några frågor kan du skicka dem till oss här. Du kan givetvis också ringa oss på tel: 08-562 250 00.

Sista dagen för:
4 dec Överföring av värdepapper
17 dec Ansökan om tjänstepension ska ha inkommit till oss.
21 dec Insättning via autogiroöverföring, senast kl. 16.00.
21 dec Insättning direkt till ditt konto
21 dec Uttag till ditt bankkonto i annan bank, senast kl.13.00.
21 dec Sista dag för insättning av 1 800 kr avdragsgillt för IPS och privat pensionsförsäkring.
22 dec Vi måste ha din ansökan för återköp av kapitalförsäkring senast kl. 13.00. Läs mer om skattereglerna för kapitalförsäkring här.
28 dec Sista dagen för att interna överföringar mellan dina konton ska registreras innan årsskiftet.

OBS! Anledningen till att vi inte satt sista datum för insättningar och uttag senare är för att vi ska kunna garantera att transaktionen blir genomförd på rätt sida årsskiftet. Det kan hända att insättningar gjorda efter ovanstående datum även blir genomförda innan årsskiftet, men då har vi alltså inte möjlighet att garantera detta.

Bra att veta om

Insättningar
För att en insättning från en annan bank ska komma ditt eget konto tillhanda före årsskiftet är det viktigt att du begär överföringen senast den 21 december.
För att en insättning via autogiroöverföring ska komma ditt konto tillhanda före årsskiftet är det viktigt att du begär överföringen senast den 21 december innan klockan 16.00. (Gäller ej om du redan har ett månadssparande sedan tidigare).

Gör dina insättningar här.

Uttag
För att uttag ska komma ditt bankkonto i annan bank tillhanda före årsskiftet är det viktigt att du begär överföringen senast den 21 december innan klockan 13.00. Observera att du av säkerhetsskäl bara kan flytta pengar till konton som är registrerade på dig själv.

Gör dina uttag här.

Överföring av värdepapper
Vid överföring av värdepapper från annan bank till konto hos oss behandlar vi uppdragen allt eftersom de kommer in. Eftersom en sådan överföring är beroende av motparten kan vi inte garantera något flyttdatum.
För att vi ska hinna boka överföringar av värdepapper mellan konton hos Avanza, eller från Avanza till annat institut, innan årsskiftet måste vi få in ett korrekt överföringsuppdrag senast fredagen den 4 december. Värdepapper som du vill flytta mellan dina Avanza-konton och som går att flytta via vår flyttfunktion går i realtid under börsens öppettider.

Gör dina överföringar här.

Flytt av pensionssparande
Tjänstepension, privat pensionsförsäkring och IPS: Vid flytt till Avanza Pension sker hanteringen löpande och vi bjuder som vanligt på upp till 1 000 kr i eventuell flyttavgift. Observera att andra sparinstitut kan ha flyttstopp från mitten av december till mitten av januari för att hinna hantera kontrolluppgifter och dra avkastningsskatt. För flytt av pensionssparande till annat bolag före årsskiftet måste överföringen vara begärd senast fredagen den 4 december.

Flytta din pension.

Årsbesked och deklarationsunderlag
Årsbeskedet för 2015 kommer att finnas tillgängligt på ditt konto i början på januari 2016. Deklarationsunderlaget för 2015 kommer finnas tillgängligt senast den 31 januari 2016. Du hittar dokumenten under Mina sidor > Deklaration. Vill du få dokumenten utskickade mot en kostnad av 149 kronor per dokument, kontakta oss på telefon 08-562 250 00.

För dig som har…

Kapitalförsäkring
Vill du göra ett hel- eller delåterköp före årsskiftet måste vi ha din ansökan senast den 22 december kl. 13.00. Tänk också på att det måste finnas likvida medel som motsvarar återköpet tillgängligt i din kapitalförsäkring.

Tjänstepension
För att vi ska kunna garantera att tjänstepensionsförsäkringar registreras innan årsskiftet behöver vi ha mottagit ansökningshandlingen senast den 17 december.

Privat pensionsförsäkring och IPS
Som det ser ut just nu kommer detta att bli det sista året du kan göra avdrag för 1 800 kronor i pensionsavsättningar i din deklaration. För att vi ska kunna garantera att insättningen görs på rätt sida årsskiftet så behöver du göra din insättning senast den 21 december.

Relaterade inlägg

Kommentarer

8 svar till “Viktiga datum inför årsskiftet 2015”

 1. jag har en amerikansk (NYSE) aktie som delar ut den 24/12 paydate). Kan man förvänta sig att den når sitt konto innan årsskiftet?

  En vanlig vecka av vardagar där paydate är på en måndag så brukar utdelningen vara tillgänglig på onsdag med bokföringsdatum tisdag.

 2. Om man har autogiroöverföring ställt på den 26:e, kommer pengarna fortfarande överföras, bara att man inte får dom innan årsskiftet? Eller kommer det inte bli någon överföring alls?

  • Hej Marcus,

   När den 26e infaller på en helg kommer pengarna att dras första bankdagen efter om du har ett månadssparande inlagt sedan innan.

   Återkom gärna om du har några frågor!

   Vänligen
   Arvid

 3. har pengar kvar på kapitalförsäkringskontot :när kan man flytta de pengarna till ett annat konto

  • Hej!

   Det går bra att flytta pengarna redan nu om du vill det. Jag antar att du vill flytta pengarna internt mellan dina konton? Då bör du göra det senast den 22 Dec (det betraktas som ett återköp från din KF), det går säkert att göra det senare men då kan vi ej garantera något. Är det så att du önskar flytta pengarna till en annan bank så bör du göra uttaget innan den 21 Dec för att vi ska kunna garantera att pengarna når din andra bank innan årsskiftet.

   Har du fler frågor eller funderingar så är du välkommen att höra av dig!

   /Dan, Avanza

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.