Vilka milstolpar har andra i din ålder nått i sitt sparande?

Av Felicia Schön

21 jun 23

Share

Avanzianer har något gemensamt – viljan att spara, investera och intresset för sin ekonomi. Med det kommer också intresset att kika på hur andra ligger till, eller vad säger ni? I det här inlägget kollar jag närmare på våra milstolpar i sparandet och hur många som uppnått dessa i din ålder. Tillhör du minoriteten som nått en miljon?

För att göra sparresan extra motiverande för våra kunder finns det uppmuntrande milstolpar i appen som följer ditt sparande. Varje gång du nått en milstolpe i ditt sparande – allt från det att du når 10 tusen kronor eller 10 miljoner kronor. På varje milstolpe kan du också se hur stor andel av våra kunder som nått milstolpen. Roligt, visst? Sparande är så klart ingen tävling, men för många är just viljan att bli bättre än snittet extra motiverade. Precis som inom sport och utbildning.

I appen kan man enkelt följa varje milstolpe för sitt sparande, när man uppnådde den och hur stor del av kunderna som nått dit.

Nu tar vi det ett steg längre och delar med oss av unika siffror som visar hur stor del som nått några ikoniska milstolpar i olika åldrar.

Miljonär det populäraste sparmålet bland yngre

Det verkar vara något särskilt med att bli miljonär och nå mer än 1 miljon kronor i sparande. Jag kan bara hålla med, det känns som ett stort mål att nå. Särskilt bland den yngre halvan av våra kunder, där sparmålet ”Miljonär” är det vanligaste i åldrarna 18–40 år, främst bland männen. Efter 40-årsåldern skiftar sparmålsfokuset från miljonen till pensionen, inte så konstigt kanske.

Ett tydligt mönster är att andelen som nått varje milstolpe blir allt större med åldern. Surprise surprise – ju äldre man är, desto mer pengar har man oftast. Störst förändring i sparandet ser vi i åldern 35-44 år, vilket inte heller är helt förvånande då det även är den åldersgrupp som månadssparar mest.

Annons

Så snabbt kan du också bli miljonär

Genom att investera ditt månadssparande är det inte omöjligt att nå 1 miljon, även i ung ålder. Tvärtom kan det vara enklare att spara lite extra när man är ung, innan man samlat på sig utgifter för stort boende och egna barn. Då kan det verkligen vara en god idé att försöka gå den där extra milen för att spara så mycket som möjligt – och sedan ha ett försprång hela livet. Men, det är såklart aldrig för sent att nå drömmen om miljonen.

Vilken milstolpe strävar du efter att nå? Och glöm inte att resan dit är halva nöjet 😉

/Felicia

Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Avkastningen kan också öka eller minska på grund av förändringar i valutakursen. Vi reserverar oss för eventuella fel i aktie- och fondinformationen som lämnas på denna sida. Åsikter och slutsatser som framkommer i bloggen är skribentens egna och skall inte ses som investeringsråd och/eller åsikter från Avanza.

Relaterade inlägg