Här är ett knippe ekonomipoddar för hängmattan

Av Avanza

28 jul 16

Share

Lata sommardagar passar perfekt för att lyssna på ekonomipoddar och fylla på med inspiration. Här har vi listat några intressanta ekonomipoddar att kika närmare på. Oavsett om du befinner dig på stranden, i hängmattan eller på jobbet så passar det utmärkt att fundera kring sparande inför att höstterminen på börsen drar igång igen.
test

 

Börspoddenbörspodden

Podden som banade väg för alla andra, den ursprungliga svenska podcasten om börsen och aktier startades för 3 år sedan av Johan Isaksson och John Skogman, två daytraders som blandar insiktsfulla tankar och åsikter om både stora och små bolag med härliga intervjuer med spännande personer i branschen.

Lyssna via: SoundCloudiTunes

Twitter: @Borspodden

 

Fondpoddenfondpodden

Börspoddens systerpodd som leds av Jacob Bursell, en finansjournalist som oftast har med sig en person för en djupgående och personlig intervju som verkligen ger mersmak. Namnet är nästan lite missvisande då det ursprungliga fokuset låg på fondsparande, men denna podcast är verkligen så mycket mer!

Lyssna via: SoundCloudiTunes

Twitter: @Fondpodden

 

STOCKholmsbörsenstockholmsbörsen

Placeras podcast som leds analytikern Lars Frick från Börsveckan och Placeras egen chefredaktör Tomas Linnala. Här diskuteras allt ifrån enskilda bolag till makroekonomi, ibland med besök av intressanta gäster.

Lyssna via: SoundCloud, iTunes

Twitter: @STOCKholmsbors

 

Fill or Killfillorkill

Denna podcast leds av tre daytraders som framförallt håller till på Twitter: @Phukettrader, @Handelsson och @2ndtrader (Lone_wolf).

Lyssna via: SoundCloud, iTunes

Twitter: @FillorKillPod

 

Analyspoddendianalyspodden

Dagens Industris Analyspodden tar pulsen på finansmarknaden och börsen. Släpps vanligtvis på fredag varje vecka.

Lyssna via: iTunes

 

 

P3 Dokumentärp3dokumentär

Sveriges Radios omåttligt populära dokumentärprogram P3 Dokumentär levererar mycket välproducerade dokumentärer om massor av olika historiska händelser. Vissa av dessa är börs- eller finansrelaterade.

Lyssna via: sverigesradio, iTunes

Twitter: @p3dokumentar

 

sommarochvinterip1Sommar och Vinter i P1

Varje sommar bjuder P1 på härliga sommarprat där mer eller mindre kända personer bjuder på personliga skildringar och spelar deras favoritmusik. Många av dessa personer är kopplade till svenskt näringsliv. I år gästade vår styrelseordförande Sven Hagströmer P1 för att sommarprata den 19 juli.

Lyssna via: sverigesradio, iTunes

 

theeconomistThe Economist: This week ahead

Den ansedda publikationen The Economist ger dig en snabb överblick över viktiga händelser och nyheter som väntas världen runt inom den närmsta veckan.

Lyssna via: Podbay, iTunes

Twitter: @TheEconomist

 

motleyfoolmoneyMotley Fool Money

The Motley Fool är ett amerikanskt multimediabolag för finansbranschen och har ett flertal podcasts med hög kvalitet. Det här är deras veckovisa sammanfattning av läget i finansbranschen.

Lyssna via: Podbay, iTunes

Twitter: @MotleyFoolMoney

 

marketfooleryMarket Foolery

The Motley Fool har även en daglig podcast med underhållande avsnitt som är mellan 15-20 minuter långa. Perfekt lyssning till eller från jobbet för att hålla sig uppdaterad med det mest aktuella just nu!

Lyssna via: Podbay, iTunes

Twitter: @MarketFoolery

 

planetmoneyPlanet Money

National Public Radios extremt populära podd om allt som har med pengar att göra. Här kommer du hitta ämnen som du inte visste fanns, och fakta som du absolut inte behöver veta, men som är riktigt intressant. Helt klart beroendeframkallande.

Lyssna via: Podbay, iTunes

Twitter: @planetmoney

 

startupStartup

Vill du få en ärlig och inspirerande skildring över hur det är att starta ett företag från grunden? StartUp är en podcast startad av Alex Blumberg, som handlar om hur han hoppar av NPR och startar upp sitt eget podcastföretag, och vi får följa med på hela resan.

Lyssna via: SoundCloud, iTunes

Twitter: @podcaststartup

 

#PrataPengarPrataPengar

Unga Aktiesparares podd som drivs av VD Philip Scholtzé (@PhilipScholtze) och Nicklas Andersson (@Investeraren) där de tar upp frågor kring sparande, aktier, fonder, börsen, privatekonomi och mycket mer på ett lättbegripligt och enkelt språk.

Lyssna via: SoundCloud, iTunes

Twitter: @Investeraren @PhilipScholtze

 

SparpoddenSparpodden

Våra branschkollegor hos Nordnet pratar om frågorna som rör din plånbok och ditt sparande. Programledare är Nordnets Sverigechef Eva Trouin, Nordnets sparekonom Joakim Bornold och börsskribent Peter Benson.

Lyssna via: SoundCloud, iTunes

Åsikter och slutsatser som framkommer i programmen är deras egna och skall inte ses som investeringsråd från Avanza.

Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Avkastningen kan också öka eller minska på grund av förändringar i valutakursen.

Relaterade inlägg