Välj ett sparande som passar din livsstil

För mig, med mitt yrke som elitidrottare och all den tiden och träning som jag lägger ner för att vara en av världens snabbaste slalomåkare, så finns inte alltid tiden att vara fullt uppdaterad varje dag på vad som händer med mitt sparande.

Därför föll jag direkt för Avanza Auto, det kändes både bra och enkelt för den livsstil jag har just nu. Jag älskar att träna och tävla, att få testa mina gränser och se hur långt jag kan nå inom min sport. Jag är målmedveten och har tydliga mål i min karriär, detsamma försöker jag ha med mitt sparande. Det blir mycket roligare och enklare om man har ett tydligt mål att ta sikte på. Det tror jag gäller mycket i livet och då även i mitt fall, mitt sparande. Det gäller att ha en plan och sedan följa den.

Som jag svarade i förra inlägget på frågan: hur skulle jag vilja förändra mitt sparande, så är även mitt mål med det här samarbetet att lära mig mer och få en djupare kunskap inom sparande. Här känner jag att jag har mycket att lära så det var också en anledning till att Avanza Auto föll mig i smaken, att ta hjälp av ett smart verktyg till ett bra och billigt pris.

Det jag även tycker är positivt är att man enkelt väljer mellan 3 olika nivåer, ”för den försiktiga” om man är personen som vill sova gott om natten utan att behöva fundera på hur sparandet kommer gå om börsen går ner, eller ”den offensiva” för den som älskar pirret och adrenalinet att våga satsa för att vinna. Jag tog den mitt emellan, ”för den balanserad”. Lite lagom kändes perfekt som start för mig. Sen sköter tjänsten sig helt automatiskt, man låser heller inte upp sig under tidens gång, vill man ta ut pengarna kan man göra det när man vill. Och man kan även ändra mellan de olika nivåerna när som helst.

Vad sparar jag till kanske ni tänker: Jag älskar att resa och upptäcka nya ställen. Varje år i maj, när min säsong är slut, unnar jag mig en härlig semester tillsammans med min sambo, oftast går den till varmare breddgrader. Efter en säsong med närmare 200 resdagar med skidåkning, träning och massa snö är det extra härligt att lägga sig i en solstol, läsa en bra bok och njuta av dagar utan några måsten. I år får vi se vart det bär av och förhoppningsvis så har mitt Avanza Auto gått som planerat så jag får lite extra guldkant på semestern! ?

/Frida Hansdotter

Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Avkastningen kan också öka eller minska på grund av förändringar i valutakursen. Vi reserverar oss för eventuella fel i aktie- och fondinformationen som lämnas på denna sida. Åsikter och slutsatser som framkommer i bloggen är skribentens egna och skall inte ses som investeringsråd och/eller åsikter från Avanza.

Relaterade inlägg