Makropanelen i augusti

Av Avanza

25 aug 16

Share

Avanza Makropanel är tillbaka från sommaren. Förra avsnittet handlade om Brexit och vad våra gäster trodde att konsekvenserna skulle bli vid ett eventuellt utträde. Brexit och reaktionen på börsen blev historisk, likaså längden på den sättning vi fick uppleva, som faktiskt bara höll i sig i drygt två veckor.

Denna gång gästas vi av Mikael Stenbom (VD RPM Fonder) och Erik Lidén (VD/förvaltare) på Insiderfonder för att diskutera investeringsfilosofier som inte nödvändigtvis går hand i hand med makrosignaler såsom räntor, valutor, tillväxt, arbetslöshet med mera. Vi djupdyker helt enkelt ned i två olika förvaltningsstilar som förpassar dessa makrosignaler likväl som bolagens rapporter till bokhyllan.

Se videon här.

   

Mikael StenbomMikael Stenbom 150x120
Mikael är VD för RPM Fonder (Risk & Portfolio Management), ett svenskt bolag som varit verksamt inom alternativa investeringar sedan 1993.

Lyssna till när han presenterar CTA:s och hur de drar nytta av trender och omprissättningar i olika tillgångsslag runt om i världen på de flesta marknader.

Finns det starka trender så finns det affärsmöjligheter. För dig som vill lära dig mer kan lyssna på Placera Stockholmsbörsen avsnitt 63 som du hittar här.

RPM Evolving hittar du här
Samtliga fonder från RPM Fonder
 hittar du här

Erik LidénErik Liden 150x120
Erik är VD och förvaltare på Insiderfonder som förvaltar sina fonder baserat på vad insiders på börsen gör.

En insider är en person med insynsställning som har hemlig information om bolaget och därför behöver rapportera sina affärer till Finansinspektionen. Vanliga insynspersoner är VD, finanschef och styrelseledamöter.

Insiderfonder hittar du här

 

CTA:s har presterat god avkastning i turbulenta tider

Nedan graf visar världsindex i oroliga börstider (blått) och hur CTA:s presterat vid samma period (rött). Starka trender i marknaden är positivt för denna typ av förvaltning som vi får lära oss mer om i Makropanelen.

CTAs
Vad är CTA:s och hur kan de ha presterat så bra avkastning i oroliga tider? Den frågan besvaras av Mikael i månadens panel.

 

Insiders i Kanada och Australien har varit träffsäkra 2016

Insiderfonder har lyckats leverera en hög avkastning i Australien och Kanada i år samtidigt som svenska börsen varit mer ljummen. Vad är det som bidragit till utvecklingen och vilken av dessa marknader har mest träffsäkra insiders att haka på? Det berättar Erik Lidén mer om.
Utveckling Insiderfonder

Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Avkastningen kan också öka eller minska på grund av förändringar i valutakursen. Vi reserverar oss för eventuella fel i aktie- och fondinformationen som lämnas på denna sida. ***Avkastningssiffrorna för 2016 avser från 2016-01-04 fram till 11.25 2016-08-24. Åsikter och slutsatser som framkommer i Börspanelen är gästernas egna och skall inte ses som investeringsråd från Avanza.

Relaterade inlägg