Rekordmånga lurade i årets aprilskämt – Äntligen har vi blivit en ”Storbank!”*

April April2

Årets aprilskämt blev en fullträff, vi trodde aldrig att vi skulle lyckas lura så många. En och annan person satte nog nästan kaffet i halsen när de såg annonsen i Dagens Industri på morgonkvisten och återkopplingen lät sig inte väntas på. Extra roligt att många av våra kunder försökte luras tillbaka och tipsa om nya uppslag. Nu ska det inte skojas mer och istället vill vi påminna om att vårt kundlöfte är att du ska få ut mer pengar till dig själv än hos någon annan bank, det tänker vi inte ändra på!

 

Årets aprilskämt

1 aprilVi kommer snart att nå den magiska gränsen, 500.000 kunder, bara i Sverige. Vi är förstås överlyckliga över att så många uppskattar det vi gör men känner oss också lite vilsna i vår nya roll. Det är ju onekligen en stor kostym att fylla när lilla Avanza nu gått och blivit ”Storbank”.

Och det känns verkligen här på kontoret. Allt fler bär plötsligt slips och knytblus på jobbet en vanlig onsdag, trots att ingen fyller år. Golf- och jaktintresset är på rekordnivå och att ”flyga business” har blivit vardag. Strategidiskussionerna handlar nu mer om att bygga imperium och starta många nya lokala kontor (eller profitcenters som vi börjat kalla dom) och titlarna på våra nya elfenbensvita visitkort har plötsligt börjat bli allt längre.

Det är verkligen en omställning att bli en Storbank och våra overheadkostnader skenar vilket gör att vi måste ta ut lite mer marknadsmässiga priser framledes tex; Aktiehandel från 1 kr* justerar vi till aktiehandel från 100 kr* och vi tänkte börja hävda att Avanza Zero är aktivt förvaltad och ta ut en avgift på runt 2%.

Alla dessa nytänkande förslag lanserades av vår nya Intäktsdirektör, Head of income, eller HIM som vi säger, under parollen ”Stor, stark & lönsam” som får ersätta tidigare ”Billigare, bättre och enklare”

Våra årliga besparingar på 1 miljard för våra kunder slutar vi med då det tydligen inte behövs när man är en ”Storbank”.

Bli en lönsam kund du också på vår worldwidewebbsida:
avanza.se/storbank

* Mottagandet av kommersiella budskap skall alltid läsas med hänsyn tagen till dagens datum.

Ladda ner vår annons i Dagens Industri.

Relaterade inlägg

Kommentarer

320 svar till “Rekordmånga lurade i årets aprilskämt – Äntligen har vi blivit en ”Storbank!”*”

 1. Kul! Vi alla kommer så klart betala mer med glädje nu när ni är ”Storbank”. Bra kämpat!. Speciellt grattis till HIM!
  🙂

  • Hej Lars-Erick,

   Det var absolut ett aprilskämt, vi kommer aldrig bli ”storbankiga” 🙂

   Trevlig helg,
   Nicklas

 2. Ni får inte skoja med mig så aprillo, höll ju på att sätta kaffet i vrångstrupen och tankarna började snurra om vart jag nu ska vända mig!!!
  Bra skämtat hi hi hi

  • Kul att höra att vi lyckades lura dig för en stund. Inte ska du behöva vända dig någon annanstans, du är ju redan hemma 🙂

   Trevlig helg,
   Nicklas

  • Tänkte sälja Avanza 0…så hoppas det är ett dåligt skämt annars tack och hej så blir det amortering istället.

  • Absolut, vi har kul på jobbet och hoppas att det skiner igenom 🙂
   Nu måste vi gnugga geniknölarna och fundera kring hur vi ska kunna slå detta nästa år.

   Trevlig helg,
   Nicklas

 3. Måste erkänna att Ni lurade mig i cirka 15-20 sekunder. Först, en positiv association – man kanske kan flytta bolån och rubbet till Avanza. Så kom då detta med 100 kr courtage etc – man tänkte ungefär ”-vad i hel__te – ska dom börja jävlas som alla de andra bankerna?” Polletten trillade iaf ned och det systoliska blodtrycket föll väl minst 40 mm kvicksilver. Heja Avanza!

  • Hehe, exakt som min reaktion. Tänkte blixtsnabbt flytta bolån, lönekonto och rubbet till Avanza, men så tänkte jag att just Avanza Zero och 2% i förvaltningskostnad – något är lurt med detta… 🙂

  • Härligt att vi lyckades lura er, vi kommer alltid stå på spararnas sida 🙂 Ja vi var så spända på reaktionerna kring aprilskämtet att vi nästan fick hypertoni 🙂

   Trevlig helg,
   Nicklas

  • Kul, då har vi lyckats. Nu är du beredd på att det är första april om det skulle komma någon kompis och försöka lura dig 🙂

   /Nicklas

 4. Jag utgår ifrån att ni även kommer att anställa någon fd politiker i en ledande position. Ni kanske redan har det 🙂

  • Kul att du uppskattade vårt aprilskämt, vi hade kul vid planeringen av dito 🙂

   Trevlig helg,
   Nicklas

 5. Fan vad besviken jag blev, tusen tankar for genom mitt huvud tills jag kom tänka på dagens datum haha Jäkligt lurad blev jag och lova att ni aldrig blir för stora:)

  • Där fick vi dig Jan-Peter 😉 vi kommer aldrig bli en ”storbank”.

   Trevlig helg,
   Nicklas

 6. Kan Ni berätta för Sannolikt i Anoto-Forumet på placera att aprilskämt drar man endast 1 gång och just den 1 April. Hans 30 inlägg om dagen börjar bli tröttsamt.

  Fast nu slipper jag det då jag sparat lösenord och förblir inloggad på forumet.

 7. Först blev jag förbannad! Se’n läste jag asterisken och blev glad igen!
  Bra gjort och inte alls osannolikt med den girighet som många oligopolföretag tillämpar.

 8. Där satt den!
  Ja usch, jag trodde er verkligen innan jag läste hela meddelandet.

 9. Glädjande att ni nu räknas till de stora, men ni glömde det viktigaste, införa feta löner och bonus till ledningen????

 10. Vaddå aktivt förvaltad. Fonden ligger ju 10% back. Nu är det bara att byta bank. Och bita i det sura äpplet när jag inte kan kvitta förlusten eftersom jag har kapitalkonto.

 11. Ha, ha, härligt aprilskämt. Hoppas bara att alla fattar att det är aprilskämt och inte snabbt byter till t.ex. Nordnet för att slippa prishöjningen 🙂

 12. Nej, det där går jag inte på. Avanza Zero rör ni nog inte (hoppas jag).
  Det där med slipsarna och business class var roligt.
  Fortsätt jobba ni i jeans och skjorta. Det duger bra.
  Hälsningar
  Aprillo Premiero

 13. Nämen seriöst – ni menar väl inte att det går omkring banktjänstemän/kvinnor utan slips/knutblus på en vanlig onsdag? Nu byter jag bank…

 14. Var nästan beredd att lyfta ut allt jag har omgående innan jag insåg att det var ett aprilskämt! Bra humor och en knäpp på näsan till ”Storbankerna”!

 15. trist, jag har valt Avanza zero för att den är avgiftsfri, nu får jag se över mina pengar och byta fond.

 16. April april din dumma sill! Fick hjärtklappningnär jsg läste om avgift på Zero???? Men insåg sedan att det är 1. April????

 17. * Mottagandet av kommersiella budskap skall alltid läsas med hänsyn tagen till dagens datum.

 18. Hahaha! Love it! Blev livrädd först vilket verkligen förstärkte piken till övriga banker!
  Trevlig första april!

 19. Verkar vara en bra strategi för framtiden. Kan skapa möjligheter att växa gnm. förvärv. Har ni fundertat på att lägga bud på Swedbank.Skulle kännas tryggt att bli kund i den största banken, med alla dess förmåner.
  boje

 20. Haha näe! Gud vad nära att jag missade! 😮 Avskyr dagen datum, är alldeles för blåögd. ;p. Busigt!

 21. Gick på detta! Fick puls och ville skriva en insändare! Kul….nu när adrenalin nivån gått ner./J

 22. Haha!! Tog en stund o ett par inläsningar innan jag förstod skämtet! Kul att ni vågar och vill vara lite galna och roliga 🙂

 23. Riskabelt att skriva om sådant då jag var nära på att avsluta mitt konto hos er. men men..

  • Tack Tony 🙂 vi ska bara dubbelkolla med rymdutskottet innan så kanske vi kan ta fram SuperMånLånet 🙂

   Trevlig helg,
   Nicklas

 24. Vilken enorm besvikelse…
  Ännu en storbank när marknaden redan är full av dessa ting. Detta innebär att jag inte ser någon anledning till att ligga kvar i Avanza.
  Analysen från ledningen måste också ifrågasättas.. det finns en anledning till varför aktietradare och småhandlare valt just Avanza. I mitt fall innebär låga omsättnigskostnader vid ofta upprepad handel.att jag valt Avanza.
  I dagsläget betyder det att bl. a. Netfonds bank är billigare och jag kommer att förlägga mina affärer där. Har ni verkligen gjort en analys om vad den ändrade inriktningen innebär?
  Tack för denna tid och lycka till med den i mina ögon sett förkastliga strategin

  PS. Jag bryr mig inte särskilt mycket om vilken klädsel personalen på kontoret gå ikring i

 25. April, april. Lallade runt hemma i lägenheten och såg över min lilla pott i Avanza Zero. Läste sedan om den nya avgiften på 2%. Iklädd bara kallingar och t-shirt muttrade jag hemma min min lägenhet och snubblade nästan på mattkanten.

  Well, well you had me fooled!

  🙂

 26. UNDERBART! 🙂 🙂
  Hoppas bara att ironin/kritiken tar där den ska – fast tyvärr är jag tveksam till det; storbankerna verkar vara helt oemottagliga för kritik, vilket kanske inte är så konstigt eftersom de har tappat förståelsen för vad och vem de är till för för längesen. Jag tror helt enkelt inte att de tycker att de gäller dem!

  Jag gillar Avanzas och dess anställdas perspektiv – och humor!

 27. Ja, och idag återinförs vänstertrafik. Skoluniform är obligatorisk. TV-fri onsdag fr o m i höst.
  Smart perspektivvända av Avanza????

 28. Ber å det bestämdaste protestera mot den dramatiska avgiftshöjnigen från 0 till 2 procent på Avanza Zero. Det är sant. Det är verkligen ett storbanksbeteende. Att införa någon liten avgift är begripligt men inte alls på den här nivån. Och namnet på fonden vad ska det bli. Avanza Profit?

 29. Hej.
  Det var ett ganska häftigt aprilskämt!
  Höll först på att sätta frukostkaffet i halsen innan jag fick mig gott skratt.
  KW

 30. Lite fadd smak i munnen får jag. Jag har lärt mig att aldrig ha synpunkter på mina konkurrenter. Det kan slå tillbaks. Avanza är bra nog ändå utan att behöva raljera över de riktiga storbankerna. Så trist är jag.

 31. Jahaa …

  Då får man börja leta efter en ny BANK igen …
  ”Storbankerna” kallar jag för ”Svindlarbanker”

  Det är dagens sanning, sanna mina ord!

 32. HAHAHA första aprilskämtet i år 🙂 ”knytblus på en onsdag trots att ingen fyller år”, så roligt, härligt med en bank som har humor!

 33. Er nya linje……lite väl avanzerad men gillar det där med knytblusarna! Nu ska jag investera alla mina investeringar i blusaktier

 34. Jaaa, där satt den! Blev hur lurad som helst och började tänka att vad …..;-)

 35. Haha, när jag såg ’Läs om alla försämringar’ kastade jag ett öga på almanackan.
  Loulou

 36. Usch! vilken sorglig nyhet, men det är tur att ni varnar för hänsyn till dagens datum! Trevligt med många kunder, men viktigt att hålla stilen, dvs. fortsätta ungefär som hittills.
  Dagens Aktuellt från Avanza aktualiserar den filosofiska frågan ”Vad är utveckling?”. Vilka alternativ behövs till storbankerna? är en annan mer konkret fråga. Hoppas Avanza fortsätter vara ett konkurrenskraftig alternativ till våra Storbanker!
  Hälsning från A.Ville

 37. på tiden – stop- inför negativ ränta omgående och meddela mig när så sker – stop – dvs om jag placerar pengar hos er så får jag betala för det – stop – inte mer än rätt – stop – samtidigt innebär det att om jag lånar av er så betalar ni till mig – stop – önskar låna så mycket som möjligt – stop – återkom med besked samt negativ ränta – stop –

 38. Äntligen! Där kom ett aprilskämt bland allt som hälls ut ur min mejlkorg. Detta är väldigt likt de andra skämten jag får från banker och som jag önskade var riktiga skämt. Det finns ett riktigt skräckexempel som jag som företagare har från min företagsbank: Från en årskostnad på 100 kr – som blev 3000 kr för en transaktionstjänst – med kort varsel dessutom – och 12 månaders bindningstid. Jag kunde inte kliva ur detta – metoden hämtad från maffian, ser det ut som. Jag gillar Avanzas skämt bättre och ni ger ut dem på rätt dag dessutom!

 39. Men va faan, tänkte jag först sen kom jag på att det är 1april, hahaha 2%på zero

 40. Min dumma sill, jag gick nästan på det där. Mycket bra parodi på andra kreditinstituters svepskälsschabloner vid ”prisjusteringear”.

 41. Aldrig blivit lurad på 1 april!!!! Det tog en stund innan jag hämtade mig!!!
  Jätteroligt!

 42. Ha! Ha! Jag gick också på det och började leta febrilt efter datum då de nya avgifterna skulle börja träda i kraft!

 43. Älskar ironi 🙂
  Gött aprilskämt, för jag hoppas verkligen det är ett skämt för annars åker jag ju dit ordentligt.. haha

 44. Fick en chock innan jag kom på dagens datum. Ordet ”storbank” betraktar jag som
  riktigt, riktigt fult.

 45. Storbankerna har vissa fördelar ni saknar, som bolån för alla, lönekonto som man kan betala räkningarna med och visakort. Men humor saknar ni inte, det är jag glad över!

 46. Man skall vara försiktig med att skämta i text. Valörer i rösten och glimten i ögat försvinner. Jag tror ni får en del negativa kommentarer. Humor det är svårt det.

 47. Fingertoppskänsla! Jag hann bli urförbaskad på allt businessflyg ???? men insåg hur knasigt det var! Blev lurad precis lagom länge för att tycka att det var ett toppenskämt!

 48. Jag säger omedelbart upp mina konton o går över till NN????????
  Nej förresten, jag avvaktar till nästa 1:a april????

 49. Gick absolut på det tills jag började läsa andras kommentarer…. Aaaahaaa…
  Men kul! Trevlig helg????????

 50. Holy shit! Gick på det några sekunder. Slutade andas!
  Var misstänksam o gick in på kommentarsfältet. Började andas igen!

 51. Jösses – jag fick redan hjärtat i halsgropen innan hjärnan kom så långt att jag började fundera på dagens datum :-).
  Får man faktiskt skämta med så allvarliga saker som ligger nära hjärtat (plånboken) ?
  Verkligen ett fint aprilskämt !

 52. Nära att jag gick på det-avanza zero med avgift 2%, apropå politiker, en ”tung” politiker fick ju alldelens nyss sparken från ”folkbanken” Swedbank, kanske nån att anställa. Coop har ju kört ”upp till 5% återbäring”, gäller endast det som handlar för 50.000 kr / månad. Det gör väl de flesta ensamstående…eller hur? Coop:s aprilskämt har de kört året runt.
  Tack för ett gott skratt så här på fredag, och trevlig helg,
  hälsningar
  SvenYngve

 53. Kul att jag är kund i en bank med humor! (Även om SEB och Swedbanks räntor och avgifter verkar vara ett skämt.) Dagens andra aprilskämt och jag föll handlöst genom de första tio raderna … bra gjort!

 54. Grattis Storbanken! Klart att ni ska göra rejäla klipp på oss. HIM-tjänsten verkar intressant, det blir nog en god investering för er.

  Det sorgliga i detta är att storbankerna har jobbat så här i många år och en av deras problem är att mörka vinsterna, speciellt på bo-lånen.
  Skönt att ni finns som en viktig motvikt till oligopolet!
  Vill passa på att tacka för en mkt bra funktion där man kan skapa sin egen börssida och funktionen som filtrerar tidningsartiklar så att jag kan läsa bara det som rör mina investeringar i den enorma informationsfloden.

 55. Jag gillar aprilskämt!
  Sådant diskuteras enligt tillförlitliga uppgifter från finansdepartementet.
  ”Skall man ha roligt ska det beskrattas.”

 56. Höll på att storkna????! Sen… men det är ju inte Avanzas stil… Och sen????
  Dagens bästa! Tack för det!

 57. Först läste jag texten som en mardröm. Men sen insåg jag att det var första april. Så skönt att inte vara kund i en ”Storbank”!
  ????????????

 58. Haha! Kul aprilskämt, vågade nästan inte trycka på ”Ta del av våra försämringar” – knappen. Trodde hela skärmen skulle fyllas med ett blinkande April april.

 59. Kul med en bank som har humor. Trevligt att ni nu växer in i er kostym. När ni gör det så är det ren glädje att betala lite mer. Trevlig helg 😉
  Bo

 60. Hej! Avanza Zero heter då inte Zero längre?? Om ni drar ner på titlarna o på den elfenbensvita färgen i era visitkort så kanske ni slipper höja avgifterna!! Jag har svårt att hålla en god ton när ni kommer med sånt här, med den beskrivningen på er utveckling så ser jag bara som kund att ni tjänar mer o jag mindre????

  Vad kommer bli skillnad på er o ex min gamla bank, Handelsbanken??

 61. Det var faktiskt ganska roligt när jag kom på att det var en aprilskämt. Men inte innandess. Tack för att ni finns.
  /Ali 🙂

 62. Jag kom på att detta kan inte vara sant ens från en bank som jag utnyttjat i några år.
  PO

 63. Kanske kan Avanza be staten om lite subventioner. I så fall hakar säkert Folksam på. Så kanske det kunde bli lite mindre försämringar. Men med statliga garantier skulle ni förmodligen öka löner och bonusar så det skulle väl gå väl jämt upp.

 64. Jag uppskattar ert goda humör. Dock finner jag formuleringarna ha en alltför tydlig Cervenkatouch. Bättre kan ni Claes & Co!

  Stort tack för att ni finns!!

  Aprilhälsningar

  Urvantsev

 65. Ni är den humanistiska banken (som ser varje individs behov) och den är för mig betydligt större än storbankerna. Ni hade säkert gott kunnat höja avgifterna till viss del utan att det behövt påverka kundflykt, 99 tar Swedbank och det är extremt. Önskar er alla en fortsatt trevlig första april. (jag erkänner att jag gick på detta.)

 66. Hej Avanza! Det var ett bra skämt, värdigt en mycket bra bank!

  Tack och fortsätt det fina arbetet. Ni får dock gärna expandera era tjänster så att man på allvar kan flytta över allt till Er!
  Mvh
  Mikael

 67. ”*Mottagandet av kommersiella budskap skall alltid läsas med hänsyn tagen till dagens datum.”

  – klockrent, haha.

  Fattade ändå inte förrän erbjudandet om att ”Ta del av alla våra försämringar” . . .

  🙂

 68. Nyss blev jag orolig. Allt hade ju blivit så bra när jag valde Avanza istället för Sw..bank för mina aktieaffärer. Nordnet fanns också med som ett alternativ, men deras hemsida var svårbegriplig. Dessutom tog det lång tid att föra över pengar till deras konto, några bankdagar. Jag bestämde mig för att gå in på bloggen här för att undersöka vad det skulle innebära för lilla mig.
  Då fick jag mitt andra skratt för dagen.
  Bra jobbat på alla sätt
  En fortsatt hängiven kund.
  Åke A

 69. Gick på ALLT! Haha! Älskar knappen ”Ta del av alla våra försämringar”. Det skulle också kunna vara ”vanlig” avanzahumor.

 70. Hahaha…!

  Jag gick på det, precis lagom många sekunder för att bli irriterad.. Sedan byttes irritationen till ett asgarv! Underbart aprilskämt! Heja, heja!
  Glad 1:a April på er!

 71. Fy vad ni luras..tänkte direkt att nu får man ta ut pengarna och lägga i madrassen..enda stället det inte kostar att ha pengarna..
  Men när polletten trillade ner insåg jag att det va ett riktigt bra aprilskämt.

 72. Härligt med en gnutta humor!
  Ett gott skratt förlänger kanske inte livet men det gör definitivt dagen roligare!

 73. 1 april, låt gå, men man vet aldrig vad banker hittar på. Ingen kommentar imorgon, hämtar jag mina tillgångar omedelboms.
  Hälsningar Pavel

 74. Ironi och marknadsföring brukar inte vara en så bra kombination. Egentligen skall det undvikas och det är Dag 2 på vilken introduktionskurs inom marknadsföring. Det kan fungera när man har en video och kroppspråket förmedlar ironin. Det blir intressant att se om hur mottagandet av denna kampanj blir.

 75. Hej
  Intressant att ta del av den utveckling som sker med Avanza. Tror ni beträder helt rätt väg. Om man är stor blir man mera girig – en vetenskapligt teori som flera andra storbanker lett i bevis. Titlar i all ära men glöm inte bort att vi alla blir äldre och att bankens personal behöver en rejäl avtalspension som gör att efter femtio år lönar det sig mer att gå i pension. Tiden är knapp och jag hinner inte komma med fler goda råd utom att Swedbank verkar ha gjort sig av med kompetent personal, skynda er att fånga upp dem innan Amerikanska storbanker roffar åt sig dem.
  Med vänlig hälsning,
  Penning Sedelström

 76. HUJ va jag hann gå igång – och det höll i sig i 12,3 sekunder. …. ???????????? *svalkar rodnande kinder i tunnelbanans fartvind*

 77. Hej,

  Ni uppträder som en offentlig institution som höjer priserna när kostnaderna skenar.
  Se över kostnaderna istället om Ni tror att Ni är konkurrensutsatta.

 78. Har misstänkt något länge, med den försämrade attityden osv! Tänker avsluta alla mina affärer med Avanza! Har ni något tips på någon mindre bank som är vad ni en gång var?

 79. Hurra. Grattis till ett klockrent Aprilskämt. Mycket bra och en rejäl spark på de ”Stora”.

 80. Grattis..nu siktar vi på 500.000 kunder till om det finns så många kloka människor till i detta land 🙂

 81. Efter en lång dag på jobbet så läste jag nu detta och undrade va f*n. Skall jag behöva byta till Nordnet?! Sen kom jag på att det är 1 April. Gick på detta stenhårt, ha ha, bra gjort!

 82. Få nu inte storhetsvansinne och försämra inte förmånerna ni vunnit kunder på.
  Hälsar Rolf

 83. Själv åker jag numera privatjet till mina golfkamrater på andra sidan pölen.
  Det har blivit möjligt tack vare att jag har kunnat utnytjat er i alla år, då ni alltid har haft korkat låga priser, och efter som ni inte begriper att ni har blivit utnyttjade, så lär jag fortsätta att utnyttja era korkat låga priser, tills ni kommer på andra tankar.
  TREVLIG HELG
  önskar
  Ubbe

 84. Jag gick nästan på det! Först blev jag förbannad och tänkte att det var då själva f-n. Men så tittade jag på dagens datum och så blev det ett gott skratt istället.

 85. Gick också på det :-)) Min första tanke, nu säljer jag allt mitt innehav i Avanza Zero, skit också :))

 86. Håller med Forsgren att det var en bra drift med de verkliga storbankerna och hade man inte förstått att det var ett aprilskämt så fanns ju alltid det finstilta på slutet. Men visst drog man efter andan de första raderna, ska medges.

 87. Ha ha ha! Glömmer inte när Hagströmmer hissade spinnakern i
  Hamnen i Trogir på Blossom. Kanske blir det en lika vådlig färd!
  Hälsning Gunnar

 88. April, april……………………
  Kul med satir över ”storbankerna”
  //R

 89. Haha. Underbart. Läste inlägget för en kollega som aldrig hört om avanza. Slutade med att jag berättade om hur bra ni är och hon skulle kolla in hemsidan. Så kanske aprilskämtet drar in nya kunder ????

 90. Ha ha!
  Mycket bra Aprilskämt! Lagd på en smakfull nivå och jätterolig! Heja er!
  ???? Monica Bergfelt

 91. Strålande humor.
  Kan tänkas att man får gratis aktiehandel till nästa 1a April.

 92. Ja, ja, ni är roliga och en del vet att det är första april. Men en del går väl på det.
  Jag är själv 86 år, så det är väl på gränsen. Ni är ungdomliga och jag blir det av er vitalitet!
  Kör hårt!
  Gunnar

 93. Utgår från att det är ett aprilskämt.

  Det är trots allt 1 april idag.

  Hälsning Florence

 94. Oh Nej, jag som inte brukar åka dit på april-skämt.
  Ni lyckades lura mig de första 2 minuterna.
  Kanonbra April-skämt Avanza.

 95. Åh Nej, jag som inte brukar åka dit på April-skämt.
  Ni lyckades lura mig de första två minuterna.
  Kanonbra April-skämt Avanza.

 96. haha fy faaan för alla april skämt.. Jag tänkte jahopp ännu ett företag som man kan slänga i väggen.

 97. Min härliga blonda tjej, visade mig detta nu ikväll…..hon har trott på det hela dagen:)))))
  Lurade således mig med en kort stund, puh!!!!!
  blev riktigt arg i några sekunder:((

  Bra humor och aprilskämt. Men det var svettigt i några sekunder:)

 98. Hej, nej, det där tror jag inte på, inte från Avanza och särskilt inte i dag
  Hälsning
  ÅkeP

 99. Haha, det roligaste meddelandet på länge!! ”Ta del av alla våra försämringar” fick mig att skratta gott en bra stund. ”Alla våra försämringar”… 😀 Avanza är den roligaste och bästa Storbank jag känner eller någonsin har känt. Tack för humorn, den behövs i den här märkliga världen!

  Hälsningar
  Tuula

 100. När jag läste mailet så va det några sekunder som jag blev väldigt fundersam, men kom ganska snabbt på datumet och stilen på de mail jag fick på min födelsedag och insåg att det inte kunde stämma.
  Avanza är ett företag som imponerar mig. Det är få företag som lyckas ge en så personlig och relationsbaserad upplevelse med kunderna. Ni lyckas väldigt bra att vara ett väldigt seriöst bolag men endå ge ett avslappnat och öppen känsla. Folket på er PR avdelning gör ett bra jobb. Eller det gör ni nog allihopa. Kul!

 101. Haha misstänkte att de va ett skämt.
  Men ändå satt hjärtat halvvägs i halsgropen 🙂

 102. Tänkte inte en sekund på att det var ett aprilskämt… förrän jag läste kommentarerna… Bra jobbat! 🙂
  //Tuula

 103. Det är väl 1:a april idag, om jag inte missminner mig!!!…men det var kul och helt i tiden.

 104. Grattis till ”Storbanksupphöjelsen”.
  Risken nu är att Ni blir för kaxiga. Låg , professionell utstrålning i komb med eff adm är Era framgångsfaktorer. Håll ambinationerna naturliga annars blir Ni en ny Swedbank.
  Med vänlig hälsning,
  Göran Hartzell

 105. Sorry! Den gick jag inte på! Inte skulle ni någonsin börja ta betalt för Avanza Zero! April april på er!

 106. Det är glädjande att se att Avanza äntligen sett fördelarna med stordriften.
  Solen

 107. Att sitta för en kopp kaffe och kolla upp mailen på en Starbucks Café i 5th Ave och få det ”fantastiska” beskedet var det sista jag förväntat mig!
  Kul skämt dock och nu vet vi att Avanza har humor med…

 108. Just det är anledningen att jag är kund hos Avanza. Exakt den utveckling ni beskriver var Skandiabanken först med. dvs hur man går från enkelhet och kundnytta till att bli en riktig storbank…

  Naturligtvis insåg jag att det är ett aprilskämt. Och det gläder mig att ni aldrig kommer att lycka bli lika ”stora” som Skandiabanken och de andra. Vad ni än tycks tro är inte er personal av det rätta virket för att sköta en storbank.

  Hurra för det!
  1/4-2016

 109. Ett bra första April skämt . Bra med slips och golf. 200 kr hade varit mer lämpligt vid aktieaffärer. Förlägg verksamheten med på Cinderella så Avaza har ett bra mål i sikte!
  Med vänlig hälsning
  Olle F

 110. Det var tråkigt att ni går får 1 kr till 100 kr. Det gör att Avanza inte är något för småsparare. Vad kostar det att sälja mitt innehav? Tror att det finns andra alternativ som passar mig bättre.

  Hälsningar
  Marianne

 111. Funderade på hur avanza mastercard skulle se ut.. sen att man skulle köpa aktier någon annanstans,

 112. Hej.

  För några sekunder tog jag Storbanksutspelet på allvar men när försämringarna presenterades så ringde några klockor.

  Försämringar brukar man hålla tyst om medan förbättringar basunerar man ut. Vem har t.ex sett ett bensinbolag ange höjning av bensinpriset utanför sina pumpar. De sänker alltid vilket borde ha fått till följd att priset för länge sedan närmat sig noll.

 113. Hej Claes
  Det här är väl ett aprilskämt hoppas jag? Lyxliv hos er på bekostnad av våra sparpengar? 2% för en globalfond, mot rekommenderade högst 0,5% tidigare. Om det är ett aprilskämt – hoppas att inte alla tömt sina tillgångar idag? Jag väntar tills jag får besked.
  Hälsningar
  Gordon

 114. Hej igen
  Enligt kommentaren nedan ska insändarna hålla god ton = inga svordomar, tack.
  Det är också oklart när det står ”Namn obligatoriskt” – flera har ju råkat skriva sitt eget namn, vilket det faktiskt är det man tror att man ska.
  GF

 115. Den åkte jag dit på. Hann börja tänka vilka nya alternativ som finns att vända sig till

 116. Ha ha ha! En satir i rättan tid! Men det tar ändå en stund med klump i halsen innan man tänker på 1:a april…. För banker skämtar väl inte officiellt om såna här allvarliga saker, och driver med varandra……
  /mifly

 117. Hej
  Detta är väl ett aprilskämt, , blev orolig när ni ställer er i gruppen Storbank o struntar i kunderna

 118. Hej.
  Jag vill veta, hur det kommer att vara med månatlig sparandet och avgifter med det. Har sparat i Zero i flera år och vill veta, vilka avgifter och i så fall när de träder i kraft med den fonden. Pers.nr. 5109132364.
  Tacksam för svar via mail. Med vänlig hälsning Wilma Fägersten

 119. Hej!
  Jag månadssparar en liten slant i Avanza Zero. Kommer det att vara lönt att fortsätta?
  Redan med 0% gick det ju inte så lysande under 2015.
  M v h
  Lars

 120. Helt underbart roligt aprilskämt! Välskrivet och med glimten i ögat. Det märks att ni har kul på jobbet – vilket är jätteviktigt för att kunna göra ett riktigt bra jobb, det är jag övertygad om. Sluta aldrig att vara så bra som ni är! 😀

 121. Era nya försämringar lär för min del innebära att jag kommer att handla på nordnet framledes

 122. Hej!

  Skämtet hade varit ännu roligare om det inte hade skickats? och mottagits idag söndag 3 april.

  mvh
  Anders H

 123. Kära Avanza!
  Efter att ha kliat mig i huvé säger jag:
  Huvudlösst.
  Hörde om en person som i likhet mer är i branchen huvudlöss.
  Trots upprepade och allt dyrare saneringar hände intet.
  Där kan man verkligen prata ökande overheadkostnader.
  Personen ifråga rakar nu bort allt hår och slipper därmed alla besvär.
  Lär av denne hedershen.
  Var rak, 🙂
  Peter,

  PS
  Tack för trevlig lösning

 124. Vilken tur att jag började läsa kommentaterna idag 3 april! Har precis anslutit mig till Avanza och tänkte redan ge upp.

 125. Kan det vara så att kundtillströmning har varit så positiv pga att ni skiljt ut er från ”storbankerna”, bl a genom att ha lägre avgifter.

  Jag skulle tro att lojaliteten många gånger sitter i fötterna….

 126. Jag gick på det. Tyckte väl att det inte var helt oberättigat att ta lite mer betalt. Men det är klart: 2% på fonderna, det var väl lite häftigt. Men sedan fick jag ju se det: april,april din dumma sill.
  Jag tyckte gippot var helbra, helt i Avanza-stil .

  Men allvarligt talat, lite betalt skulle Ni nog kunna ta, Ni är så bra ändå.
  Med vänlig hälsning
  Anders Swartling

 127. Hej Avanza.

  Ha ha ha… Ni fick mig allt, jag sade tillochmed till min fru att nu var det slut med aktiehandel!? Först efter att jag hade läst artikeln en tredje gång och upptäckt datumet… Vilken lättnad det blev.

  • Kul att vi lyckades lura dig till den milda grad att du nästan höll på att sluta med aktiehandel. Som tur är kommer vi aldrig sluta att förbättra sparandet för våra kunder 🙂

   / Nicklas

 128. Ok vad bra, kommer ni då också kunna erbjuda skatteflykt och off-shore accounts som Nordea erbjuder sina kunder?

 129. Med hänsyn till det datum då ert meddelande gick ut överväger jag att återgå till min gamla storbank eftersom det inte spelar någon roll var man är kund. det kommer väl att bli saamma avgifter kan jag tänka mej. Åtminstond fram till den 1:a april nästa år …
  Mvh
  Lennart ekholm

 130. Haha! Ni hade mig lurad i 20 sekunder! Sen läste jag en gång till, och insåg att det var 1:a April…. 🙂

 131. Får erkänna när jag såg de snabbt när jag la till er på Facebook så läste inte så noga, de e ju inte helt otroligt att de blivit en ”storbank” el många kunder men hallå, enbart antalet personer/kunder mm…. o deras ambitioner e ju inte direkt o bli som sketna nordea jag har.
  Visar sig hur lite info man tar in även om man skummar igenom lite om mam inte e riktigt intresserad…. senaste ta bort Avanza Zero, höja courtage, behöver pengar.

  Den va bra o tyken men denna va bättre, får erkänna mig lurad…. damn

  // Chrille

 132. min kamera är blockerad av något androidoperativ, felet finns trots att jag slagit av och slagit på flera gånger så ingen annan applikation är kvar spm systemet påstår ??

 133. Hej!
  Ha,ha,ha det var roligt skämt och jag gick på det. Började direkt funderade på vilken bank man då ska byta till, nu i dessa högaktuella bank-dagar

 134. Jag tyckte att aprilskämtet var kul – och välskrivet. Jag läste med stor förtjusning om hur ni hade klätt upp er och flyger businessklass. Det var en fin drift med storbanksvärlden….ni kunde också lagt till att ni klätt in entrén i marmor som Nordea har i sin….:)

 135. Jag erkänner: jag gick på detta 🙂 Läste detta den 3 april och kopplade inte ihop detta med aprilskämt, men jag har nu gjort en lättnades suck. Puh!!!!

 136. Ha ha… Roligt April skämt! Personligen tyckte jag att det Awesome att Avanza hade snart 500.000 kunder! En arbetsplats blir mer harmoniskt, enligt mig, när det BÅDE existerar allvar och skämt i miljön! April skämt = Keep doing it! ????????????

 137. Inte så smart aprilskämt. Jag började direkt titta på era konkurrenter och upptäckte att dom har en hel del intressanta tjänster och erbjudanden…

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.