Avanza + tech = sant!

Av Avanza

26 feb 19

Share

Sverige (och övriga världen) fullkomligt skriker efter kompetens inom IT och utveckling. Därför är fokuset större än någonsin på att vara innovativ och i framkant om man vill rekrytera talangfull personal. Allt fler bolag anlitar sina egna tech-rekryterare för att lösa det tillsynes outtömliga behovet av personal. Hos oss har Erika Fredricsson och Maria Flygare uppdraget att attrahera och rekrytera medarbetare så att vi kan fortsätta göra grymt bra saker för våra kunder. Här berättar de om sitt jobb och varför de fastnade för just Avanza.

Rekrytering på Avanza

Att valet föll på just rekrytering var ganska självklart. Framförallt är det intresset för människor som driver, men minst lika roligt är det att få jobba nära verksamheten och få göra skillnad på riktigt. För att nå våra strategiska mål är det såklart viktigt att vi har rätt person på rätt plats, och att de har alla förutsättningar de behöver och trivs på jobbet.

Som Rekryteringspartners har vi ett övergripande ansvar för rekryteringen på Avanza, fokus ligger framförallt på IT-rekrytering men vi stöttar även övriga organisationen med frågor som rör rekrytering och personalförsörjning. För oss är det superviktigt att vi fortsätter rekrytera fantastiska medarbetare som bidrar till Avanzas kultur och som kan sprida den inom bolaget eftersom vår kultur är bland det viktigaste vi har.

Charmen i att ha både operativt och strategiskt ansvar är att våra dagar varierar otroligt mycket. Mycket kretsar såklart kring våra rekryteringsprocesser där vi stöttar chefer och medarbetare, men vi planerar också employer branding-aktiviteter, träffar potentiella samarbetspartners och spanar på nya rekryteringstrender.

Vi är ofta ute för att träffa chefer och medarbetare på olika avdelningar, och lite extra kul är det att vandra genom kontorslandskapet där vår kundtjänst sitter. Ett grymt fokus och ett ständigt surr, men de har också nästan alltid något kul på gång. Är det inte minigolfturnering, med en åtråvärd pokal i potten, så är det bingo eller firande av allt ifrån födelsedagar till kanelbullens dag. Vi har ju också förmånen att få sitta mitt i IT-landskapet och hör ju bokstavligen hur innovation och nya produkter växer fram. Väldigt inspirerande och fantastiskt kul!

Inte en vanlig bank

Personer utanför Avanza kan kanske tro att vi är en traditionell bank med kostymer och allvarliga miner, men bilden förändras ganska snabbt när man kliver innanför dörrarna. Visst finns det en och annan ”kostymnisse” även på Avanza, men känslan är mer tech-bolag än traditionell bank. Framförallt får man vara sig själv, alldeles oavsett hur man tycker om att gå klädd.

Vi häpnades, när vi började på Avanza för 2 år respektive 3 månader sedan, över att det finns bolag som inte bara pratar kultur utan också efterlever den. Här finns ett genuint driv att göra skillnad för våra kunder, kundfokuset internt går att ta på och man andas innovation. Förutom det uppskattar vi att vi får jobba med smarta, hjälpsamma och drivna kollegor som brinner för att utmana bankbranschen.

Det bästa med jobbet som Rekryteringspartner är att vi får träffa otroligt mycket inspirerande, härliga och intressanta människor, men också att vi får göra skillnad och kan se en direkt påverkan på vårt arbete. Vi har en indirekt kundpåverkan då vi ju rekryterar medarbetarna som ska ta hand om och skapa förutsättningar för våra kunder. Nu när vi är dubbelt så många Rekryteringspartners på plats (2 istället för 1) ser vi fram emot att få växla upp rekryteringstempot och bidra till den tillväxtresa Avanza nu befinner sig i.

För dig som vill veta mer om vår rekrytering

Vi kommer blogga mer om rekrytering och tänkte bland annat skriva om hur en rekryteringsprocess kan se ut här på Avanza, så håll utkik!

/Erika Fredicsson & Maria Flygare, Rekryteringspartners Avanza

PS. Här hittar du alla lediga tjänster hos oss.

 

Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Avkastningen kan också öka eller minska på grund av förändringar i valutakursen. Vi reserverar oss för eventuella fel i aktie- och fondinformationen som lämnas på denna sida. Åsikter och slutsatser som framkommer i bloggen är skribentens egna och skall inte ses som investeringsråd och/eller åsikter från Avanza.

Relaterade inlägg