Avanzapodden #17 – Investera i andra länder

Varför ska vi placera i utländska aktier, vilka utländska bolag är populärast och vad innebär det egentligen att vara en utdelningsaristokrat? Om detta pratar Johanna och Nicklas i avsnitt #17 av Avanzapodden. 

När det kommer till fonder är vi vana att investera i andra länder och knappt 30 procent av vårt fondsparande utgörs av Sverigefonder. Majoriteten av våra fondpengar är alltså placerade i utländska bolag. Så är inte fallet i vårt rena rena aktiesparande. Där är vi fortfarande relativt home biased, alltså viktade mot hemmaplan och den svenska börsen. Det behöver inte vara fel, vi får ju som sagt en global diversifiering via vårt fondsparande, men vi riskerar att missa en massa spännande bolag. Vilka dessa är och mycket mer pratar vi om i senaste avsnittet av Avanzapodden.

Psst. glöm inte bort att det tillkommer en växlingsavgift om du köper eller säljer utländska aktier.

 

//Johanna

Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Avkastningen kan också öka eller minska på grund av förändringar i valutakursen. Vi reserverar oss för eventuella fel i aktie- och fondinformationen som lämnas på denna sida. Åsikter och slutsatser som framkommer i bloggen är skribentens egna och skall inte ses som investeringsråd och/eller åsikter från Avanza.

Relaterade inlägg