Avanzapodden 34: Så bygger du ihop en fondportfölj

Fonder för privatpersoner fyller 60 år och visst är det något vi tagit till oss. 8 av 10 privatpersoner sparar privat i fonder och ännu fler om vi räknar med pensionen. I veckans avsnitt pratar vi därför om hur man gör för att bygga ihop en bra fondportfölj. Vilken typ av fond passar i vilket förvar, hur bör man fördela geografiskt och hur många fonder behöver man egentligen?

 

Med 1 300 fonder att välja emellan är det inte alltid så enkelt att välja vilka fonder man ska spara i. Men det finns knep att ta till och ”hjälp” att få. Både för att välja fondkategori och specifik fond. Topplistorna över fonderna med bäst avkastning senaste 1, 3, 12 månaderna ,de ska man däremot ta med en nypa salt. risken finns

Riskjusterad avkastning och inte avkastning är det som är intressant. Se upp för topplistorna.

Sist men inte minst pratar vi lite om hur man kan göra om man inte alls är speciellt intresserad men ändå vill ha ett bra och klokt sparande.

Trevlig lyssning,

Johanna och Nicklas

Ps. I avsnittet avslöjar vi också vem det är av oss som unnar sig en trisslott då och då. Ds.

Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Avkastningen kan också öka eller minska på grund av förändringar i valutakursen. Vi reserverar oss för eventuella fel i aktie- och fondinformationen som lämnas på denna sida. Åsikter och slutsatser som framkommer i bloggen är skribentens egna och skall inte ses som investeringsråd och/eller åsikter från Avanza.

Relaterade inlägg