Avanzapodden gästas av Sasja Beslik

I detta avsnitt gästas vi av Sasja Beslik, Sveriges kanske främsta expert på hållbara finanser och med lång erfarenhet av att jobba med hållbarhet på fältet. Vi diskuterar vad som egentligen menas med hållbarhet och varför det inte är något mjukt och luddigt, utan snarare något som är högst viktigt för ett bolags lönsamhet. Vi kommer självklart också in på frågan hur man kan investera i bolag som skapar den framtid vi faktiskt vill leva i och huruvida man som privatperson egentligen kan påverka via sitt sparande.

En annan högst aktuell fråga som vi ställer Sasja är huruvida han anser att indexfonder kan vara hållbara? Och hur ska man tänka kring problematiken när en produkt är hållbar ur en aspekt till exempel miljö, men icke hållbar ur en annan till exempel social hållbarhet. Och hur mycket ansvar bör ligga på den enskilda individen och vad menar egentligen Sasja när han säger att politikerna sover?

Sist men inte minst delar Sasja med sig av en massa intressanta erfarenheter från sina resor runt om i världen och tar hål på en hel rad ”gamla sanningar” vad gäller hållbarhet. Det och mycket mer i detta fullspäckade avsnitt där många polletter i alla fall trillade ned för oss.

Trevlig lyssning!

//Nicklas och Johanna

Ps. Du har väl inte missat att Avanzapodden nu fått en egen facebook-grupp. Där kan vi alla diskutera senaste avsnittet, ge förslag på ämnen, gäster och frågor, eller bara snacka sparande i största allmänhet. Gruppen hittar du här.

Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Avkastningen kan också öka eller minska på grund av förändringar i valutakursen. Vi reserverar oss för eventuella fel i aktie- och fondinformationen som lämnas på denna sida. Åsikter och slutsatser som framkommer i bloggen är skribentens egna och skall inte ses som investeringsråd och/eller åsikter från Avanza. 

Relaterade inlägg