Avanzas nya Android-app är här!

Äntligen kan vi stolt presentera en helt ny Android-app som fått ny design och förbättrad användarupplevelse.

Ladda ner vår nya Android-app på Google Play!

Numer har de flesta en smartphone på en armlängds avstånd och vi märker tydligt att användningen av våra mobila appar ökar dramatiskt. Med det ökar vårt fokus på utveckling av nya och smarta funktioner för att förenkla ditt användande och förbättra användarupplevelsen.

androidÄntligen kan vi presentera en helt ny app där vi gjort stora förändringar med ny plattform och på så vis lagt grunden för att kunna bygga vidare för kommande funktionalitet. I samband med den här appen lägger vi helt enkelt i nästa växel i utvecklingsarbetet och möjliggör mer frekventa uppdateringar.

När vi skissade på den nya appen så tog vi oss en funderare kring vad som är viktigast och vilka funktioner som våra kunder använder mest. Resultatet blev en app där de mest frekvent använda funktionerna lyfts fram. Vi är alltså förhoppningsfulla att den nya designen i större utsträckning ska vara skräddarsydd utifrån er användning.

Vår förhoppning är att den nya funktionaliteten ska leda till bättre översikt av dina befintliga innehav och hela vårt utbud. Du kommer kunna se relaterade värdepapper till dina egna innehav och till de olika artiklar du läser där olika värdepapper omnämns, från omnämnande i artikel till din bevakningslista är bara ett par klick bort.

Största nyheterna i appen:

 • Förbättrad användarupplevelse och ny design.
 • Välj dina egna nyckelvärden på hemskärmen.
 • Förbättrad aktieinformation och utökad bolagsdata.
 • Bättre gränssnitt för nyheter som berör dina värdepapper och bevakningslistor.
  Skapa, ändra och ta bort listor direkt i appen.
 • Ändra befintliga köp- och säljordrar direkt i appen.
 • Relaterade värdepapper till egna innehav och nyhetsartiklar.
 • Ny delningsfunktion för nyheter.
 • Kortnamn (ticker) i ett värdepappersnamn i sökfunktionen.

andoridnyascreens

Kompatibel för Android 5.0 och senare

Appen är till för dig som har en Android 5.0 och senare. Det valet har vi gjort eftersom vi ville fokusera på en bra användarupplevelse och en design som stöds först från och med dessa versioner . För telefoner med äldre operativsystem finns den tidigare appen, som innehåller samma basfunktionalitet.

Har du fler tips, idéer och synpunkter får du mer än gärna kommentera inlägget.

Relaterade inlägg

Kommentarer

31 svar till “Avanzas nya Android-app är här!”

 1. Hej,

  Jättetrevligt att ni kommer med en ny app!! Ska bli trevligt att testa den. Tänkte bara kolla om ni kanske kan fundera på att göra en riktigt enkel app till Windows Phones.. då vi ändå är en skara som sitter med windows lurar och önskar vi kunde gå in på avanza även via dessa.

  // Da Man

  • Du har helt rätt Daman ! Vi är många som väntar på en Universell Windows mobile app !! //Beo

 2. Fantastiskt mycket trevligare att använda, verkligen ett steg åt rätt håll.

  Har ni funderat något på att lägga till stöd för widgets? Skulle vara smidigt att på hemskärmen i telefonen snabbt och snyggt kunna se värdet på ett konto samt tex en akties kurs.

 3. Jättebra ny app – många funktioner som jag tidigare saknat och en UI-uppdatering som gör appen VÄLDIGT användbar jämfört med tidigare version som var lite sisådär. Användbar men irriterande.

  Nu har ni lyckats! 🙂

 4. Superbra funktioner och betydligt snyggare. Hur ser framtiden ut för liknande app till tablets?

  //W

 5. Hej.

  Har kollat lite på nya appen. Tycker det ser bra ut.
  Men vill gärna att ni ändrar följande lilla detalj.

  Gillar inte att personnumret visas till viss del när man öppnar appen för inloggning med mobilt bankid.
  Vill hellre se (stjärnor).

  Vänliga hälsningar.
  Tomas.

 6. Kul med en ny app och den verkar lovande! Gillar att det är enkelt att öka/minska kursen med pilarna vid orderläggning! ???? Men jag är ju alltid av åsikten att allting kan bli bättre så något ni gärna får fixa i kommande uppdateringar är en graf även för ETF:er samt att man kan välja om man vill se alla grafer i procent eller kurs (även NAV för fonder). Sen vore det riktigt kanon med avancerad orderläggning som på sajten. Sen har jag även tänkt på att man vid radering av order kanske borde kunna välja att den enbart skall raderas om den inte delvis gått till avslut. Detta för att inte riskera minimumcourtage om en order råkar gå igenom delvis precis innan man hinner klicka ok. Men bra jobbat iaf! ????

 7. Riktigt bra app. Stort lyft från föregående version. Nu blev den bättre än iPhone versionen.

 8. Bra app!
  Det jag saknar är dock att när man kollar på ett konto borde man kunna trycka på ”Utv. idag” och då sorteras det i ordning! Skulle vara kanon 🙂

 9. Trevligt med en ny app…synd att min android är utav det äldre slaget så jag får handla via nätet fram till dess jag kan använda den nya appen.

 10. Trevligt, men…

  Det största och nästan det enda problemet jag har haft med appen kvarstår.

  D.v.s. att den INTE GÅR ATT ROTERA TILL LANDSKAPS-LÄGE.

  Den är låst i porträtt-läge. Något som blir problematiskt när man, som jag, kopplar mobilen till en skärm och använder den som dator i just landskaps-läge.

  Det är inte som att det är svårt att applicera, då det t.o.m finns flera tredjehands-appar som snyggt tvingar andra appar (inkl. Avanzas app) till det läge man önskar. Men jag försöker undvika att använda dem, då de ofta orsakar andra problem i operativsystemet.

  Ni är dock inte ensamma om det här, utan gäller av någon anledning SMATLIGA bankers appar (som jag har testat).

  Så man blir ju nyfiken. Undviker ni och samtliga banker den här extremt enkelt funktionen av någon specifikt anedning (säkerhet?) eller är det bara ett gemensamt sammanträffande (inkompetenta utvecklare?)?

 11. Mycket trevlig och efterlängtad uppdatering! Snyggt! Jag saknar dock inköpskursen (GAV) på sina innehavande aktier/fonder. Intern överföring mellan konton saknar jag också. Hoppas det kommer i nästa uppdatering.

 12. Gillar verkligen den nya appen. mycket trevligt att man kan se informationen om aktierna P/E, direktavkastning, utdelnings dagar etc. Hade dock varit trevligt om man även kunde föra över pengar mellan konton direkt i appen och skulle även vilja se en lista med vinnare/förlorare likt den på websidan.

 13. Finns det ingen möjlighet att visa candles / Bars på en minut / timme 2 timmar eller 4 timmars basis ???
  skulle vilja ha mycket snabbare navigering till köp / sälj direkt från bevakningslistan och där också på ett smidigt sätt kuna sätta upp stop los ordrar med följdordrar samt så skulle jag vilja att det skulle gå att ta bort aktier från bevakningslistan tex bara genom att hålla över fingret några sek på en given aktie

 14. Hej. Nu har jag inte testat appen än men är nyfiken har bi lagt till stop loss funktion än annars tycker jag de borde komma med!

 15. Jag gillar det.

  Däremot har jag sett att appen på en Iphone har direktuppdatering så som man har på hemsidan via en PC.

  Alltså att orderdjup etc konstant uppdateras.
  Jag fick istället precis som tidigare sitta och uppdatera om jag är inne på en och samma sida för länge.

 16. Mycket bättre med nya app men tycker så små bokstäver och siffror trots man har ganska stor mobil med 5,5 till 5,7 tum skärmen och behöver lite större bokstäver och siffror, skulle vore bättre med lite mer fet också.

 17. Härligt! Då återstår bara en UWP-app för Windows 10, Windows Phone etc så spöar ni alla existerande banker. Den gamla Windows-phone-appen fungerar inte i windows 10 och saknar en hel del funktionalitet vilket antagligen gör att många inte använder den. Eran webbsida fungerar dessutom väldigt dåligt i telefon-browsern då den inte verkar vara responsiv. Det ni producerar har dock hög kvalitet, dock inte tillgängligt för alla.

 18. Allt är klockrent förutom att ni måste fixa GAVET att det syns
  Och att orderdjup är första som kommer upp istället gamla nyheter som syns hela tiden. Man tittar ändå bara på orderdjupet. Fixa det mycket fint

 19. Denna nya Avanza app, hur mycket minnesutrymme tar den från början och sedan med data och rimliga uppdateringar?
  Min mobphone Samsung Galaxy S2 har ett inbyggt minne på 16 GB (nåstan fullt) och att extra löstagbart data-minne om 16 GB för just data och foton (gott om plats).
  Kan jag lägga Avanza-appen i dataminnet eller måste jag avstå från appen?

 20. Hej!
  Ny app är ok, men,
  Det är lite oklart , kurs listor o mitt innehav o bevakning sida fattas färg (blå o röd) För + eller – kurs.
  Och hastigheten är för låg
  mvh Shirin

 21. Snyggt! Bara att utveckla en till win10 så alla som kör PC/MAC eller telefon kan använda appen.

  /EW

 22. Visuellt ett stort lyft men saknar fortfarande tre key functions:

  1) Sätta larm på kurser direkt från appen
  2) Widgets
  3) GAV

  Mvh

  RC

 23. Helt off-topic:
  Jag fick en grym deja vu känsla av musiken i reklamfilmen. Var hade jag hört den (många gånger) förr?? Sen slog det mig: The Forex Answers Podcast! Musiken är säkert inköpt/laglig enligt konstens alla regler från någon stock music tjänst – ingen tvekan. Och den sätter sig även fint på hjärnan. Jag är i alla fall tacksam att jag kom på var jag hört den (annars hade det ju gnagt i flera timmar det med).
  Men man blir ju lite nyfiken på om det här är ett rent sammanträffande att två finans-/tradingrelaterade produktioner kör exakt samma låt? Antingen är någon på Avanza fan av podcasten eller så kanske låtens ägare säljer in den som att det är den ultimata tradinglåten? 🙂 Eller så är det så enkelt som att det är en av de vanligaste låtarna som nästan alla använder? (Har dock aldrig hört den i andra sammanhang..)
  Men kul nyhet om appen i alla fall!
  Nu är det dags att jobba vidare lite på iOS appen härnäst, tycker jag!

 24. Tycker det är väldigt tråkigt att ni inte har en Windows 10 app jag är trogen Avanza användare och har en del kapital hos er jag har köpt och sålt så pass mycket att det täcker för utveckling av en app hos er 🙂 Gillar Avanza förövrigt men tyvärr så sker väldigt mycket handel via mobilen nuförtiden. Jag vill ha möjlighet och övervaka mina aktier via mobilen och kunna sälja och köpa aktier vid behov.

  Nu bör ge Windows 10 en chans även om det är liten marknad för användare för mobilen så finns det möjlighet och utveckla en universal app som funkar även på datorn, surface och mobilen.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.