Bloggpresentation: Christoffers investeringsblogg

Christoffer startade sin blogg under hösten 2011 och hade då ett tydligt mål – att bli miljonär. Miljongränsen har han nu passerat och vi får fortsätta att följa honom i hans resa mot att bli mångmiljonär! Se även tidigare bloggpresentationer.

Christoffers investeringsblogg

Författaren bakom bloggen är 26 år och jobbar till vardags som säljare av it-tjänster på ett litet företag. Jag har ingen ekonomisk utbildning utan är självlärd genom egna investeringar och många timmars läsning av aktiebloggar och böcker.

Intresset för börsen föddes 2009 när jag fick överta fonder som mina farföräldrar sparat i till mig under min barndom. Inledningsvis handlade jag bara med fonder innan jag fick upp ögonen för aktier som verkade betydligt mer spännande. Kort därefter hittade jag bloggar som Ägamintid och 4020 som ytterligare öppnade ögonen för börsens möjligheter.

Bloggen startades hösten 2011 främst för att fungera som en dagbok där jag skriver ned mina tankar om investeringar. Idag är den ett viktigt verktyg för att dokumentera processen och målsättningar. Att kunna dela med sig av denna resa och diskutera med andra bloggare och läsare leder till härliga diskussioner och flera synvinklar vilket jag är oerhört tacksam för.

Innehållet är till stor del tankar om aktier, utdelningsinvestering, sparande och privatekonomi. Fokus har legat på utdelningsbolag med starka varumärken, hög eller växande utdelning, men på senare tid har jag kompletterat med några tillväxtbolag. Målet med aktierna och utdelningarna är att de i framtiden ska ge större möjlighet att kunna jobba mindre för att umgås med nära och kära samt resa mer exempelvis.

Kärnan i portföljen består av väl etablerade bolag som under lång tid gett stigande utdelningar. Alltså en bevisad stark affärsmodell både i bra och dåliga tider. Såsom Coca-Cola, McDonald’s, Realty Income & Chevron. En mindre del av portföljen består av snabbväxare som Protector Forsikring, Bahnhof och Fortnox

Med vänlig hälsning,
Christoffer

Portfölj per 2014-06-10
Värdepapper Verksamhet Börs Andel* +/- i år**
KS Realty Income REIT us 14% 15,9%
KS Protector Forsikring Försäkringar flagga_no 11% 75,5%
KS American Realty Cap. Prop. REIT us 9% -4,4%
KS Coca-Cola Dryck us 9% -1,0%
KS AT&T Telekom us 7% -0,4%
KS Philip Morris Tobak us 7% 1,4%
KS Kinder Morgan Energi us 7% -2,6%
KS Industrivärden Investment flagga_se 6% 6,3%
KS Chevron Olja & gas us 6% -0,4%
KS Target Detaljhandel us 6% -9,0%
KS Elekta Medicinteknik flagga_se 4% -10,4%
KS Bahnhof Internetoperatör flagga_se 4% 14,9%
KS McDonald’s Snabbmat us 4% 4,5%
KS Telia Telekom flagga_se 3% -6,7%
KS Fortnox Affärssystem flagga_se 3% 61,9%

* Procentuell andel av portföljen per 2014-06-10.
** Utveckling i år uppdaterad med stängningskurs 2014-06-09. Utvecklingen gäller i lokal valuta. För att se avkastningen på andra tidsperioder, tryck på respektive värdepapper. Källa: Avanza.

Åsikter och slutsatser som framkommer i bloggen är skribentens egna och skall inte ses som investeringsråd och/eller åsikter från Avanza.

Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Avkastningen kan också öka eller minska på grund av förändringar i valutakursen.

Relaterade inlägg