Bloggpresentation: Christoffers investeringsblogg

Christoffer startade sin blogg under hösten 2011 och hade då ett tydligt mål – att bli miljonär. Miljongränsen har han nu passerat och vi får fortsätta att följa honom i hans resa mot att bli mångmiljonär! Se även tidigare bloggpresentationer.

Christoffers investeringsblogg

Författaren bakom bloggen är 26 år och jobbar till vardags som säljare av it-tjänster på ett litet företag. Jag har ingen ekonomisk utbildning utan är självlärd genom egna investeringar och många timmars läsning av aktiebloggar och böcker.

Intresset för börsen föddes 2009 när jag fick överta fonder som mina farföräldrar sparat i till mig under min barndom. Inledningsvis handlade jag bara med fonder innan jag fick upp ögonen för aktier som verkade betydligt mer spännande. Kort därefter hittade jag bloggar som Ägamintid och 4020 som ytterligare öppnade ögonen för börsens möjligheter.

Bloggen startades hösten 2011 främst för att fungera som en dagbok där jag skriver ned mina tankar om investeringar. Idag är den ett viktigt verktyg för att dokumentera processen och målsättningar. Att kunna dela med sig av denna resa och diskutera med andra bloggare och läsare leder till härliga diskussioner och flera synvinklar vilket jag är oerhört tacksam för.

Innehållet är till stor del tankar om aktier, utdelningsinvestering, sparande och privatekonomi. Fokus har legat på utdelningsbolag med starka varumärken, hög eller växande utdelning, men på senare tid har jag kompletterat med några tillväxtbolag. Målet med aktierna och utdelningarna är att de i framtiden ska ge större möjlighet att kunna jobba mindre för att umgås med nära och kära samt resa mer exempelvis.

Kärnan i portföljen består av väl etablerade bolag som under lång tid gett stigande utdelningar. Alltså en bevisad stark affärsmodell både i bra och dåliga tider. Såsom Coca-Cola, McDonald’s, Realty Income & Chevron. En mindre del av portföljen består av snabbväxare som Protector Forsikring, Bahnhof och Fortnox

Med vänlig hälsning,
Christoffer

Portfölj per 2014-06-10
Värdepapper Verksamhet Börs Andel* +/- i år**
KS Realty Income REIT us 14% 15,9%
KS Protector Forsikring Försäkringar flagga_no 11% 75,5%
KS American Realty Cap. Prop. REIT us 9% -4,4%
KS Coca-Cola Dryck us 9% -1,0%
KS AT&T Telekom us 7% -0,4%
KS Philip Morris Tobak us 7% 1,4%
KS Kinder Morgan Energi us 7% -2,6%
KS Industrivärden Investment flagga_se 6% 6,3%
KS Chevron Olja & gas us 6% -0,4%
KS Target Detaljhandel us 6% -9,0%
KS Elekta Medicinteknik flagga_se 4% -10,4%
KS Bahnhof Internetoperatör flagga_se 4% 14,9%
KS McDonald’s Snabbmat us 4% 4,5%
KS Telia Telekom flagga_se 3% -6,7%
KS Fortnox Affärssystem flagga_se 3% 61,9%

* Procentuell andel av portföljen per 2014-06-10.
** Utveckling i år uppdaterad med stängningskurs 2014-06-09. Utvecklingen gäller i lokal valuta. För att se avkastningen på andra tidsperioder, tryck på respektive värdepapper. Källa: Avanza.

Åsikter och slutsatser som framkommer i bloggen är skribentens egna och skall inte ses som investeringsråd och/eller åsikter från Avanza.

Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Avkastningen kan också öka eller minska på grund av förändringar i valutakursen.

Relaterade inlägg

Kommentarer

11 svar till “Bloggpresentation: Christoffers investeringsblogg”

 1. Hej,

  Går det att få en sån där presentation av sin egen portfölj att publicera på exempelvis en blogg?

  /Andreas

  • Hej Andreas,

   I dagsläget finns inte den möjligheten men det är en bra idé så det är definitivt någonting vi kan klura på om vi kan hitta en lösning för i framtiden.
   Vänligen,
   Daniel, Avanza

   • Hej!

    Jag har länge varit en trogen kund hos avanza. Men nu tycker jag att Nordnet börjar visa framfötterna med spännande produkter som Shareville och deras nya superfonder. Avanza har fortfarande ett bättre gränssnitt men det känns som att det inte händer så mkt för oss kunder. Vore kanon om avanza kunde komma med fler avgiftsfriafonder i branscher eller olika regioner. Ngt behöver ni göra. Jag och flera jag känner har redan registrerat konton på nordnet för shareville och deras superfonder.

    • Hej Jimmy!
     Kul att höra att du varit en trogen kund. Jag förstår hur du menar och vi välkomnar deras senaste initiativ! Jag kan lova dig att vi har många spännande projekt i pipelinen som verkligen kommer göra skillnad för dig som kund. Jag kan inte gå in närmare på vad det är för typer av produkter eller tjänster som kommer men jag hoppas att du stannar kvar hos oss och följer med oss på nästa steg i resan efter lanseringen av vår nya sajt.
     Vänligen,
     Daniel, Avanza

    • Håller inte med Jimmy alls! Avanza har alltid varit mest innovativa för spararnas bästa. Avanza Zero och Superbolånet är exempel på produkter som är helt outstanding. Uppskattar även Börspodden mycket, där Johan & John i samarbete med Avanza levererar riktigt proffsiga och underhållande sändningar varje vecka. Sammantaget riktigt bra jobbat Avanza, men även kul att höra att det kommer mera!

 2. Hej. Jag tycker att du som ung och kanske en förebild för andra unga ska göra betydligt mer etiska investeringar. Tycker att din portfölj borde vara lite mindre gammaldags och mer förnyelsebar och modern. Jag är inte imponerad av folk som tjänar pengar på Olja, tobak, och andra oetiska placeringar, men därimot dem som tjänar pengar på miljövänliga och förnyelsebara bolag. Vem ska visa vägen om inte den nya generationens aktiehandlare.

  • Har man som mål att bli miljonär och sedan mångmiljonär är det att skjuta sig själv i knät om man ska försöka vara etisk med alla sina investeringar. Att vara en förebild låter fint på papperet, men det kan kosta mer än det smakar för den egna portföljen.

  • Själv tycker jag det är mer ansvarstagande att i så fall investera där den förväntade riskjusterade avkastningen är som högst, oavsett om det rör vapentillverkning eller legala tobaksprodukter, för att sedan lägga en slant från avkastningen på välgörande ändamål som man själv väljer. ”Etiska fonder” är om inte lur i alla fall helt fel väg att gå.

 3. Det är ju kan ju vara bra att nå 1 miljon och flera men det beror ju på vad man satt in och på vilken tidshorisont. Annars säger det inte mig så mycket.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.