Börsveckan hjälper dig att hitta börsens guldkorn

börsveckan.Tidningen Börsveckan har fått en ny redaktion men har samma fokus som de senaste 24 åren – att hjälpa dig till bättre aktieaffärer. Börsveckan är en renodlad aktietidning som sedan 1992 drivits med ett enda syfte, nämligen att hitta de bästa aktierna på börsen och inspirera sina läsare till goda aktieaffärer. Historiskt har Börsveckans modellportfölj lyckats väl, 10 000 kronor investerade för tio år sedan har växt till 1,9 miljoner kronor – något som visar att man inte behöver vara finansproffs för att lyckas med aktier, det räcker att ta rygg på ett!

För att hitta guldkornen analyserar Börsveckan uppemot 250 olika bolag varje år och presenterar de mest köpvärda aktierna i tidningen samt två olika modellportföljer för att visa hur man konkret kan slå index till låga kostnader.

Bättre än index, år efter år

Varje vecka levereras ett rykande färskt nummer av tidningen med tydliga råd om vad som är värt att äga och vad man ska avstå ifrån.

De bästa guldkornen hamnar i en av tidningens två modellportföljer BV-portföljen och Utdelningsportföljen.

Historiskt har Börsveckan lyckats väl med målet att hitta bra aktier. De senaste tio åren har avkastningen uppgått till 42 procent per år och de senaste fem åren är siffran 27 procent per år. I kronor och ören innebär det att 100 000 kronor har växt till 1,9 miljoner kronor samtidigt som börsen som helhet hade gett 340 000 kronor.

börsveckan2

Börsveckans nya redaktion

GabrielGabriel Isskander som arbetat på Börsveckan sedan 2007 blev i april chefredaktör för tidningen. Vi ställer Gabriel mot väggen med ett par korta frågor kring tidningen.

Hej Gabriel, hur lyckas ni slå index år efter år egentligen?

Man kommer väldigt långt med sunt förnuft. Vi undviken att jaga ”kursdubblare” och köper istället små bolag som på sikt växer till något större. Tack vare fokus på fundamenta, att vi undvikit riktigt stora förlorare men ändå haft med många småbolag i portföljen så har avkastningen i BV-portföljen varit lysande de senaste åren.

– Passar tidningen för nybörjare också?

Absolut. Våra analyser ska vara skrivna på ett enkelt språk och vara begripliga även för den som saknar förkunskaper om redovisning, aktiemarknaden och ekonomi. Ryggraden i tidningen är konkreta råd om vad man bör köpa och sälja. Det underliggande arbetet bakom en analys är komplex och rätt så avancerad, men för läsaren ska det vara enkelt att förstå vad bolaget sysslar med och det ska vara enkelt att följa våra resonemang kring aktien.

– Hur ska man använda Börsveckan?

Det är olika från läsare till läsare. Somliga gör egna analyser och ser tidningen som en källa till uppslag för att läsa på mer om bolagen. Andra läser våra analyser och baserar någon affär då och då på våra råd. Många vill ha så konkret vägledning som möjligt och kopierar de aktier vi har i våra två portföljer.

– Kan man replikera BV-portföljen som läsare?

Vi får ofta frågan från nya läsare hur man går tillväga för att bäst kopiera BV-portföljen och på så vis få en avkastning i stil med den Börsveckan redovisar. Svaret är att det sannolikt inte är möjligt. Det är heller inget vi rekommenderar. Om man försöker köpa de aktier vi tar med i portföljen, och säljer de vi säljer, märker man snart att det är svårt att göra affärerna på samma kurser som vi redovisar i tidningen. Det är bättre att använda BV-portföljen som en inspirationskälla till bättre affärer.

– Ni har förstärkt redaktionen med flera profiler. Berätta mer om skribenterna bakom tidningen!

Ja det är superkul! Vi har Lars Frick som är en gammal aktieräv och som arbetat på tidningen i många år med Life Science som specialitet. Sebastian Lang är en före detta aktieanalytiker på SEB Enskilda och som har rankats högt bland analytiker som följer verkstadssektorn bland annat. Peter Hedlund är en daytrader och pokerproffs som sadlat om till aktieanalytiker. Han följer spelbranschen och är sannolikt den modernaste analytikern av oss alla. Slutligen har vi tagit in Pekka Käntää som är en av landets absolut vassaste makroanalytiker. Han ska hjälpa oss att tolka makrohändelser och visa hur dessa kan påverka företag och branscher på olika sätt.

börsveckan1

Nyfiken på om Börsveckan kan vara något för dig? Här kan du ladda ned ett provnummer av Börsveckan för att se om det är något som passar dig. Vill du prenumerera på tidningen så är det ordinarie priset 2 990 kr per år. Som Avanzakund har du naturligtvis en bra rabatt beroende på vilken förmånsnivå du har. Som kund hos oss prenumererar du på tidningen här.

Tidningen ges ut 42 måndagar om året och ger totalt över 300 aktierekommendationer.

Relaterade inlägg