Storlanseringar, fest och kryptovalutor – vilket år!

Sparlöften och födelsedagar

När året började och alla nyårslöften var lovade satt vi beredda för att hjälpa er att nå era sparmål under 2017. Vi vet att många har som mål att ”komma igång” med aktiesparandet och därför lanserade vi i januari verktyget Aktiegeneratorn. Du svarar på fem frågor och Aktiegeneratorn filtrerar bland tusentals aktier.

Likt många av våra minderåriga sparare fyllde Avanza 18 år. Grattis i efterskott till alla som i år på riktigt fått möjligheten att ta hand om sina pengar.

Bättre appar och europeiska aktier

Vi tog oss igenom den kalla vintern och började i mars-april se vårtecken i våra mobiltelefoner när appen började pusha notiser om att pengar från aktieutdelningar satts in på våra konton. Ni är fler och fler som använder mobilapparna för att ta hand om era pengar och därför har vi under året också lanserat Placera Forum för både Android och iOS. Och det stannar inte här, under året har vi också gett er möjlighet att få kurslarm pushade genom apparna.

Inför sommaren lanserade vi Europahandel från 1 Euro i courtagekostnad för att ni aktiesparare skulle kunna investera enkelt och billigt i bolag som ni hittar i de semesterpopulära länderna Frankrike, Italien, Portugal, Nederländerna, Tyskland och Belgien. Vi har skapat en inspirationslista där du kan se vilka europeiska aktier som är mest populära bland våra kunder.

Börsöppning och spar-tv

Under sommarmånaderna brukar börsen precis som de flesta förvärvsarbetande ta det lite lugnt, välbehövligt tycker vissa medan andra saknar den höga aktiviteten i börshandeln. Vi hade laddat ordentligt för att den 28 augusti få sätta fart på börsen igen. Vi var inbjudna till Nasdaq Marketsite på Times Square i New York för att öppna börsen. I klippet får du se när all vår samlade energi från sommarsemestern används för att klappa händerna i många och långa minuter under den ceremoniella börsöppningen.

I vår nya Avanza Play-studio har vi under hösten svarat på massor av tittarfrågor och följt upp börsens utveckling, vecka ut och vecka in. Kika in Play-kanalen för att hålla koll på vad som händer på börsen och för att lära känna inspirerande näringslivs- och finansprofiler.

Bolån, högtider och bitcoin

Under hösten lanserade vi två stora nyheter! Först ut med Avanza Auto som med sina specialfonder ger dig en smart, automatisk och billig förvaltning av dina pengar. Kort därefter smyglanserade vi Bolån+ i samarbete med Stabelo. Snart lanserar vi på riktigt, men du kan redan nu signa upp ditt intresse.

Hösten har också bjudit på flera fester med gratis courtage. Vi började med att fira Oktoberfest för tyska aktier. Därefter firade vi amerikanska Black Friday och senare Finlands 100 årsdag.

Ingen kan ha missat att handeln med kryptovalutor både ökat i intresse och värde under året. Vi har lanserat en funktion för att du ska kunna följa dina innehav i de två mest populära kryptovalutorna bitcoin och ethereum hos oss.

Ungefär samtidigt som vi summerar året och funderar på om vi nått vårt mål eller inte, att hjälpa er våra kunder med sina sparmål, så fick vi veta att vi för 8e (!) året i rad får utmärkelsen Sveriges mest nöjda kunder. Hur stort är inte det?! Stort tack för det fina förtroendet!

God Jul & Gott Nytt År!

Philip & c/o

Relaterade inlägg